4 τεχνικές για να γειώσετε το σώμα σας και να ισορροπήσετε τα ενεργειακά σας επίπεδα

4 τεχνικές για να γειώσετε το σώμα σας και να ισορροπήσετε τα ενεργειακά σας επίπεδα

Δεν χρειάζεται να είστε master του reiki για να φέρετε τη θεραπευτική ενέργεια στην καθημερινότητά σας. Κάθε φορά που νιώθετε αποσυντονισμένοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις τέσσερις τεχνικές για να γειώσετε, να θεραπεύσετε και να ισορροπήσετε τα ενεργειακά σας επίπεδα- όπως ακριβώς θα έκανε ένα επαγγελματίας ενεργειακός θεραπευτής.

1. Συνδεθείτε με την παγκόσμια ροή ενέργειας

Πάρτε λίγο χρόνο, σταματήστε ό,τι κάνετε και σκεφτείτε πώς λειτουργεί ο ηλεκτρισμός- ηλεκτρικά φορτία περνούν μέσα από ηλεκτροφόρους αγωγούς στο έδαφος και φέρνουν το ρεύμα στο σπίτι ή στη δουλειά σας, ώστε εσείς να έχετε φως και να χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Συνδεόμενοι με την παγκόσμια ροή ενέργειας, μπορείτε να εκμεταλλεύεστε μια συνεχής ενεργειακή πηγή. Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να οραματιστείτε έναν ηλεκτρικό αγωγό να περνά μέσα από τη θέση σας, να ρέει προς το έδαφος και να συνδέεται με το κέντρο της γης.

Καθώς αρχίζετε να νιώθετε τη σύνδεση, αναπνεύστε μέσα από αυτή, επιτρέποντας στην ενέργεια της γης να ξαναπεράσει μέσα από την ίδια σύνδεση που έχετε ήδη εγκαθιδρύσει. Ρέοντας μέσα από τα πόδια σας, την κοιλιά, την καρδιά, τα χέρια, τον αυχένα και μέχρι το κεφάλι σας.

Επιτρέψτε σε αυτή την ακτίνα ενέργειας να «αναβλύσει» από το κεφάλι σας σαν σιντριβάνι. Οραματιστείτε αυτό το σιντριβάνι ενέργειας να επιστρέφει πάλι πίσω στη γη. Αυτός ο εύκολος οραματισμός συνδέει πλήρως και ενεργοποιεί το ενεργειακό σας σώμα με την παγκόσμια ενέργεια- τη ροή της ζωής.

2. Αποκαταστήστε τα χρώματα της αύρας σας

Όταν νιώθετε ότι έχετε αδειάσει από ενέργεια ή ότι έχετε απορροφήσει αρνητική εξωτερική ενέργεια από το περιβάλλον σας (μέσω των ανθρώπων, των τόπων ή των συζητήσεων), αυτό μεταφράζεται και περνά στη σωματική σας αύρα.

Η σωματική σας αύρα συνίσταται σε μαγνητικά μόρια (όπως οτιδήποτε άλλο σε αυτό τον κόσμο) και οι δονήσεις αυτών των μορίων αντιστοιχούν σε διαφορετικά νοήματα και χρώματα. Φανταστείτε μια σειρά χριστουγεννιάτικων φωτών.

Θα μείνουν σβηστά μέχρι να μπουν σε μια πρίζα. Όταν η αύρα σας είναι θολή, οφείλεται στο ότι υπάρχει έλλειψη ενεργειακής ροής. Όταν είστε στρεσαρισμένοι, θυμωμένοι, αποσυντονισμένοι ή ταραγμένοι, τα χρώματά σας δεν είναι τόσο ζωντανά. Δείχνουν θαμπά και δίνουν μια στατική δόνηση που σας εμποδίζει από το να λειτουργείτε με ξεκάθαρο νου.

Αποκαταστήστε τη σωματική σας αύρα και αναζωογονήστε τα χρώματα της σωματικής σας αύρας με αυτό το απλό trick. Καθίστε σε μια καρέκλα και ενώστε τα δάχτυλα του αριστερού χεριού σε ένα σημείο. Ύστερα, φέρτε αυτά τα δάχτυλα και τοποθετήστε τα στη δεξιά πλευρά ακριβώς πάνω από το μέτωπό σας.

Ενώστε τα δάχτυλά του δεξιού χεριού σας και τοποθετήστε τα στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 15 δευτερόλεπτα και ύστερα αλλάξτε τη θέση των χεριών σας (το ένα πάνω από το άλλο). Μείνετε εκεί για 15 δευτερόλεπτα.

Κάθε ενεργειακό κέντρο είναι σαν χριστουγεννιάτικα φώτα και καθώς χρησιμοποιείτε αυτή την τεχνική, κάθε κέντρο ενεργοποιείται συνδεόμενο με το άλλο (έτσι θα ενεργοποιήσετε τη συνολική σας ενέργεια). Αυτή η τεχνική επανενεργοποιεί εκείνη την ενεργειακή ροή σε όλα τα όργανα, τους μύες και τα άκρα.

3. Απελευθερώστε τον πόνο

Που έχετε εγκλωβίσει τον πόνο στο σώμα σας; Πάρτε λίγες βαθιές ανάσες και εστιάστε σε μια περιοχή που σας ενοχλεί. Αρχίστε να στέλνετε την αναπνοή σας σε εκείνο το χώρο και σκεφτείτε- τι προσπαθεί να μου πει αυτός ο πόνος;

Φανταστείτε ότι εκείνος ο πόνος μεταφέρεται από το σώμα σας και μετακινείται σε μια θέση μπροστά σας (αποκτώντας ένα δικό του σώμα). Καθώς κάθεται εκεί μπροστά σας, επιτρέψτε σε έναν καταρράκτη λευκού, ζωντανού φωτός με χρυσές αχτίδες να έρθει και να τυλίξει το σώμα σας, όπως το σωματικό σας πόνο.

Καθώς αυτό το φως καλύπτει τον πόνο και τον εμβαπτίζει, εκείνος αρχίζει να διαλύεται. Αναπνεύστε σε αυτό το σημείο μέχρι ο πόνος να διαλυθεί τελείως, αφήνοντας μόνο εκείνο το λευκό φως με τις χρυσές αχτίδες και προσκαλέσετε σε εκείνη τη νέα, θετική και φρέσκια ενέργεια να επιστρέψει στο σώμα σας (και να γεμίσει το κενό που άφησε ο πόνος σας).

Θυμηθείτε να προσέξετε το μήνυμα που σας έστειλε αρχικά ο πόνος. Μόνο θεραπεύοντας τη ρίζα του προβλήματος, θα σταματήσετε και τον πόνο από το να επιστρέψει αργότερα.

4.Προστατέψτε την ενέργειά σας με ένα προστατευτικό στρώμα

Γενικά μιλώντας, η ενέργεια είναι ρευστή. Οι ενεργειακές δονήσεις μεταφέρονται στις πράξεις, στα συναισθήματα, στις στάσεις και στα λόγια- και όταν συνδέεστε με τους άλλους (είτε είναι μια απλή συζήτηση ή όταν μοιράζεστε το χώρο διαβίωσης), εμπλέκεστε σε κάποια μορφή ενεργειακής ανταλλαγής.

Θα παρατηρήσετε ότι η διάθεση είναι «μεταδοτική» και οι άνθρωποι με τους οποίους περνάτε το χρόνο σας έχουν μια μεγάλη επίδραση σε εσάς, στην ενέργεια, στον τρόπο σκέψης σας.

Οπότε τι κάνετε όταν εισέρχεστε σε μια μπερδεμένη, δυσάρεστη ενεργειακή ανταλλαγή; Προστατεύστε τον εαυτό σας. Τοποθετήστε μια ενεργειακή ασπίδα γύρω από το σώμα σας (φανταστείτε ένα έντονο φως να περιβάλλει το σώμα και την αύρα σας), σταματήστε τις αρνητικές ενέργειες από το να σας απορροφήσουν. Αυτό θα εμποδίσει την ανάπτυξη του πόνου.

Καθίστε για ένα ή δύο λεπτά και οραματιστείτε ένα έντονο φως να ρέει στο άνω μέρος της κοιλιάς σας και να λάμπει τόσο ζωντανά που να εκτείνεται και σε άλλες περιοχές του σώματός σας, να εμπλουτίζει ακόμα και τη σωματική σας αύρα.

Αυτό το έντονο φως μπορεί να είναι οποιοδήποτε χρώμα επιλέξετε. Προστατεύοντας την ενέργειά σας είναι σαν να τοποθετείτε μια άνετη κουβέρτα πάνω σας, ώστε να μείνετε ζεστοί.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα