4 ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου- Μια νέα κινηματογραφική εμπειρία!

4o-diethnes-festival-kinimatografou-syrou-mia-nea-kinimatografiki-empeiria

Το 4 ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου ( Syros International Film Festival) έρχεται και φέτος στο νησί από τις 28 Ιουλίου έως και την 1 η Αυγούστου. Οι φετινές δράσεις, σπάνε τα παραδοσιακά στεγανά του κινηματογράφου και ανοίγουν νέους καλλιτεχνικούς δρόμους.

Το φεστιβάλ ανοίγει με μία εισαγωγική κινηματογραφική εμπειρία από την ομάδα Metamkine, στην Ερμούπολη, στο θέατρο Απόλλων. Το project των Γάλλων καλλιτεχνών, που δημιουργούν εδώ και 20 χρόνια, είναι μία μείξη κινηματογραφικής προβολής και θεατρικής παράστασης και μας εισάγουν σε νέα, εντελώς αχαρτογράφητα καλλιτεχνικά νερά.Τα βασικά κινηματογραφικά στοιχεία, ο ήχος, το φως και η εικόνα χρησιμοποιούνται για να προσφέρουν μια νέα εμπειρία.

4o-diethnes-festival-kinimatografou-syrou-mia-nea-kinimatografiki-empeiria

Αυτός είναι και ο στόχος του φετινού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Σύρου. Ο κινηματογράφος, σε νέα βάση, με νέο αέρα δημιουργίας και με αναπόφευκτες αναφορές στις ρίζες και στο παρελθόν του, θα ταρακουνήσει όσους καταφέρουν να βρεθούν στη Σύρο κατά την περίοδο διεξαγωγής των εκδηλώσεων.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση με την υποστήριξη και την συνεργασία φορέων όπως ο Δήμος της Σύρου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Αμερικάνικη Πρεσβεία της Αθήνας και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Όσοι επιθυμείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, μπορείτε να επισκέπτεστε την σελίδα http://syrosfilmfestival.org/

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα