5 ανθυγιεινές συνήθειες που καλό θα ήταν να σταματήσουμε

5 ανθυγιεινές συνήθειες που καλό θα ήταν να σταματήσουμε

Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε κάποιες ανθυγιεινές συνήθειες, που επαναλαμβάνουμε καθημερινά και σχεδόν ασυναίσθητα. Παρακάτω, θα βρείτε πέντε από αυτές τις συνήθειες.

Βάζετε την τσάντα σας στο τραπέζι που τρώτε

Το να έχετε την τσάντα σας στο τραπέζι ενώ γευματίζετε, δεν είναι μόνο ενάντιο στους καλούς επιτραπέζιους τρόπους αλλά είναι και μια ανθυγιεινή συνήθεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent μια τσάντα περιέχει κατά μέσο όρο περισσότερα βακτήρια από ό, τι μια τουαλέτα! Και αν το σκεφτείτε πραγματικά, η τσάντα σας ταξιδεύει παντού – ακριβώς από την τουαλέτα, στο μετρό και τα δημόσια τραίνα, και σε κάθε σημείο όπου πηγαίνετε. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βγείτε έξω για φαγητό, κρατήστε την τσάντα μακριά από το τραπέζι σας.

Διαβάστε επίσης: 3 τρόποι για να μυρίζουν τα ρούχα σας υπέροχα

Χρησιμοποιείτε στεγνωτήρια χεριών

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η χρήση ενός στεγνωτήρα χεριών σε μια δημόσια τουαλέτα είναι ο καλύτερος τρόπος να στεγνώσουν τα χέρια τους χωρίς να έρχονται σε επαφή με τα μικρόβια. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση, ένας στεγνωτήρας για άντρες χωρίς επαφή, στέλνει 40-60 αποικίες βακτηρίων όταν τον χρησιμοποιείτε στα χέρια σας! Μια θεωρία μάλιστα που εξέτασε και το Harvard.

Δεν καθαρίζετε τα ακουστικά

Ενώ συνηθίζετε να καθαρίζετε τον εαυτό σας, αυτό δεν ισχύει και για τα ακουστικά σας. Τα ακουστικά χρειάζονται συχνά καθαρισμό και καλό θα ήταν να μην αμελούμε τον καθαρισμό τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα.  Μπορεί τα ακουστικά μας, σύμφωνα με το bussinessinsider αν και αυτό δεν είναι απόλυτο, να μεταφέρουν κάποιους μύκητες ή και βακτήρια εάν τα μοιραζόμαστε με άλλους.

Ξεχνάτε να αλλάζετε τακτικά το σφουγγάρι πλυσίματος των πιάτων

Θυμάστε πότε ήταν η τελευταία φορά που αλλάξατε το παλιό σφουγγάρι των πιάτων με ένα νέο; Εάν δεν μπορείτε, δεν είναι καλό σημάδι. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο nature έδειξε πως τα χρησιμοποιημένα σφουγγάρια της κουζίνας έχουν πληθώρα μικροβίων.

Τρώτε τα νύχια σας

Πολλοί άνθρωποι είναι εθισμένοι σε αυτή την κακή συνήθεια. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς στον τομέα της υγείας, αυτό, δεν είναι απλά μια κακή συνήθεια. Πρώτον, δίνει μια άμεση οδό για τα μικρόβια που κρύβονται στα νύχια σας να εισέρχονται απευθείας στο σώμα σας μέσα από το στόμα σας – αυξάνοντας τις πιθανότητες να αρρωστήσετε. Δεύτερον, είναι επίσης κακό για τα δόντια σας, καθώς δεν επηρεάζει μόνο το σμάλτο, αλλά και φέρνει τα ούλα σας σε άμεση επαφή με τα μικρόβια που κατοικούν στα νύχια σας. Προσθέστε σε αυτό και τις τοξίνες που έχουν τα νύχια σας αν τα βάφετε!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα