5 Απλά βήματα για να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο, ή φούσκωμα της κοιλιάς

5 Απλά βήματα για να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο, ή φούσκωμα της κοιλιάς

Εάν νιώθετε διαρκώς τη κοιλιά σας φουσκωμένη και πρησμένη, είναι πιθανό ο οργανισμός σας να αντιδράει, παρόλο που δεν έχετε αλλάξει τίποτα στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.

Δείτε παρακάτω 5 απλά βήματα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις άσχημες παρενέργειες της πρησμένης κοιλιάς:

  • Μειώστε το αλάτι όσο μπορείτε

Το βασικότερο από όλα! Αν δε μειώσετε τις ποσότητες που λαμβάνετε, δε θα δείτε μεγάλη διαφορά μιας και το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών.

  • Πείτε ναι στο νερό και στο τσάι

Εάν θέλετε να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας και να ανακουφίσετε το στομάχι αλλά και τη κοιλιά σας, μην ξεχνάτε να πίνετε δύο λίτρα νερό την ημέρα. Επιπλέον, είναι καλό να καταναλώνετε πράσινο τσάι για επιπλέον αποτοξίνωση.

  • Πείτε όχι στο αλκοόλ

Θα ήταν συνετό να μειώσετε το αλκοόλ, καθώς προκαλεί αφυδάτωση και ευνοεί την μεγαλύτερη κατακράτηση υγρών. Προτιμήστε καλύτερα ένα ποτήρι κρασί, 2 με 3 φορές την εβδομάδα, που βοηθάει και τη λειτουργία της καρδιάς.

  • Όχι στα έτοιμα φαγητά, τις κονσέρβες και τα πατατάκια:

Φροντίστε το σώμα σας, μαγειρεύοντας μόνοι σας το φαγητό σας. Είναι σίγουρο πως το σπιτικό φαγητό θα βοηθήσει τη πεπτική σας λειτουργία. Πείτε όχι στο γρήγορο φαγητό καθώς σας χαρίζει άφθονες θερμίδες και επιβαρύνει την πέψη σας.

  • Αύξηστε την ποσότητα καλίου που λαμβάνετε

Η λήψη καλίου βοηθά στην απομάκρυνση του νατρίου από τον οργανισμό σας. Είναι καλό να προσθέσετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τις ακόλουθες τροφές: Μπανάνες, γιαούρτι, ψάρι, φασόλια και γλυκοπατάτες. Σύντομα θα νιώσετε καλύτερα!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα