5 απλές συνήθειες για να ανακτήσουμε τη χαμένη μας ενέργεια

5 απλές συνήθειες για να ανακτήσουμε τη χαμένη μας ενέργεια

Μερικές φορές, το ίδιο το σώμα μας μπορεί να μας μπερδέψει. Τη μία περίοδο της ζωής μας μπορεί να έχουμε ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας και την άλλη να νιώθουμε συνεχώς κόπωση και εξάντληση.

Οι λόγοι γι’ αυτές τις εναλλαγές μπορεί να είναι πολλοί: οικογενειακά προβλήματα, εργασιακό άγχος, άλλα προβλήματα υγείας, επαγγελματική εξουθένωση κλπ.

Τέτοιοι παράγοντες προκαλούν μικρά συμπτώματα που δύσκολα προσέχουμε: αλλαγές στη διάθεση, στην προσοχή και στην ενέργεια.

Ευτυχώς, είτε οι λόγοι της κόπωσής σας είναι φανεροί σε σας, είτε όχι, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την κατάσταση.

5 απλές συνήθειες για να ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια

1. Βρείτε έναν δημιουργικό τρόπο να πίνετε περισσότερο νερό

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο οργανισμός μας χρειάζεται μεγάλες ποσότητες νερού μέσα στην ημέρα για να διατηρεί την ενέργειά του στα ύψη. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς… ποιος πίνει όντως τόσο νερό; Είναι πολύ εύκολο να το ξεχάσουμε μέσα στη μέρα. Έχουμε ένα εκατομμύριο άλλα πράγματα να θυμηθούμε μέσα στη μέρα.

Η λύση σε αυτό μπορεί να είναι να αγοράσουμε ένα διασκεδαστικό μπουκάλι, κάτι που θα έχουμε παντού μαζί μας. Έτσι, είναι ευκολότερο να αποκτήσουμε τη συνήθεια να πίνουμε ασυναίσθητα ανά κάποιο χρονικό διάστημα, η κίνησή μας αυτή θα αυτοματοποιηθεί.

2. Καταναλώστε σπόρους chia

Με πολλούς τρόπους, όσον αφορά στην ισορροπία του σώματος, οι σπόροι chia είναι μια σχεδόν τέλεια λύση. Οι σπόροι αυτοί έχουν χαμηλά επίπεδα υδατανθράκων ενώ παράλληλα διαθέτουν ισορροπημένες ποσότητες πρωτεΐνης, καλών λιπαρών και φυτικών ινών. Η ιδανική ισορροπία σημαίνει ότι οι σπόροι chia θα διατηρήσουν ισορροπημένο το σάκχαρο στο αίμα σας και θα σταματήσουν τις λιγούρες που καταλήγουν σε υπερκατανάλωση.

3. Χυμοί λαχανικών

Οι χυμοί δεν είναι μόνο ο εύκολος τρόπος να κάνετε τα παιδιά σας να καταναλώσουν λαχανικά, είναι επίσης ένας από τους απλούστερους τρόπους να τονώνετε την ενέργειά σας. Ο χυμός είναι αποτελεσματικός, επειδή το σώμα σας δεν χρειάζεται να πέψει τα λαχανικά πριν τα μετατρέψει σε ενέργεια. Έτσι, η τελευταία αυξάνεται άμεσα.

4. Υιοθετήστε ένα σύντομο νυχτερινό τελετουργικό

Η βελτίωση του ύπνου σας είναι ένας από τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους για να ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια, επειδή ο ύπνος στηρίζει όλο το πρωταρχικό σύστημα αποκατάστασης και ανανέωσης της ενέργειας.

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες εκεί έξω για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας. Όμως ο καλύτερος και απλούστερος είναι η υιοθέτηση ενός νυχτερινού τελετουργικού που θα βοηθά το σώμα και το πνεύμα σας να χαλαρώσουν. Κάποιες ιδέες είναι: διαλογισμός, ανάγνωση ενός βιβλίου. γιόγκα, ενσυνείδητο body scan.

5. Αρχίστε να μετράτε την πρόσληψη υδατανθράκων

Οι υδατάνθρακες είναι σημαντικοί επειδή είναι αυτοί που μας παρέχουν ενέργεια. Όταν τους καταναλώνουμε, το σώμα μας τους διασπά σε σάκχαρα και ύστερα τα χρησιμοποιεί για ενέργεια. Ωστόσο, οι μεγάλες ποσότητες δυστυχώς αποθηκεύονται στο τέλος ως λίπος.

Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, δοκιμάστε να καταγράφετε στο περίπου την ημερήσια σας πρόσληψη σε υδατάνθρακες. Παρατηρήστε αν καταναλώνετε πολλούς σε σύγκριση με την προτεινόμενη ποσότητα και κάντε προσαρμοστικές κινήσεις.

Matt Valentine

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα