5 κρύσταλλοι που θα σας βοηθήσουν να εναρμονιστείτε με την ερχόμενη Άνοιξη

5 κρύσταλλοι που θα σας βοηθήσουν να εναρμονιστείτε με την ερχόμενη Άνοιξη

Σε όλους τους ανθρώπους αρέσει η θέα των κρυστάλλων. Είτε τους φοράμε πάνω μας ως κοσμήματα, είτε τους έχουμε ως διακοσμητικά στο σπίτι και στον χώρο εργασίας μας, οι κρύσταλλοι πάντα μας δίνουν έναν λόγο να τους θαυμάσουμε.

Τώρα που μπαίνει η Άνοιξη μερικοί κρύσταλλοι μπορούν να μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε στις αλλαγές της εποχής, όπως αύξηση του φωτός, απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, μετάβαση από εσωτερικούς σε εξωτερικούς χώρους. Μπορούν επίσης να μας βοηθήσουν να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας αλλά και τη διάθεσή μας για γυμναστική.

Γενικά όμως ο κάθε κρύσταλλος επιδρά ολιστικά στον ανθρώπινο οργανισμό οπότε, θα εκπλαγείτε ευχάριστα με τα οφέλη που θα αποκομίσετε αν χρησιμοποιήσετε τους κρυστάλλους.

1. Αλάβαστρο

Από το αλάβαστρο παίρνουμε τον… ταπεινό γύψο σε μορφή σκόνης. Σε κρυσταλλική μορφή όμως, πρόκειται για έναν ημιπολύτιμο λίθο ο οποίος τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπραΰνει τα νεύρα, προωθώντας την ηρεμία και τη διαύγεια.

Επίσης το αλάβαστρο απομακρύνει την απαισιοδοξία και γι’ αυτό είναι ένα πέτρωμα το οποίο βοηθά πολύ ανθρώπους οι οποίοι δυσκολεύονται να συντονιστούν με την ευγνωμοσύνη και τη φωτεινή πλευρά της ζωής, η οποία τώρα που μπαίνει η Άνοιξη, κάνει αισθητή την παρουσία της και τους… ενοχλεί.

Άλλη μία σημαντική ιδιότητα είναι η τόνωση του μυικού μας συστήματος το οποίο θα χρειαστεί ενισχύσεις αν έχετε ήδη γραφτεί στο γυμναστήριο

Τρόποι χρήσης

Μπορείτε να τον φοράτε πάνω σας είτε ως βραχιόλι ή περιδέραιο. Επίσης μπορείτε να τοποθετήσετε κομμάτια από αλάβαστρο στο κομοδίνο σας ή όπου επιθυμείτε μέσα στο σπίτι και τον χώρο εργασίας

2. Aqua Marina – Άκουα Μαρίνα

Μία από τις χρήσεις της στην αρχαιότητα ήταν γυαλιά (ηλίου;) από Άκουα Μαρίνα κυρίως για την καταπραϋντική και θεραπευτική επίδραση που ασκεί στα μάτια. Αν σας κουράζει το πολύ φως της εποχής και μέχρι να συνηθίσετε, αυτός ο κρύσταλλος θα σας φανεί πολύ ευεργετικός. Μάλιστα λέγεται πως εξισορροπεί προβλήματα όπως μυωπία ή πρεσβυωπία.

Εκτός από το οπτικό πεδίο όμως έχει παρατηρηθεί ότι επηρεάζει θετικά  και προβλήματα που σχετίζονται με τον λαιμό, τον αυχένα, το σαγόνι, τα δόντια. Η Άκουα Μαρίνα είναι σύμμαχός σας για τις αλλεργίες καθώς σβήνει τις επιπτώσεις τους στον οργανισμό όπως το συνάχι, ο βήχας, το κουρασμένο αναπνευστικό, ο πονόλαιμος.

Τρόποι χρήσης

Ιδανικά, ένα κολιέ από χάντρες Άκουα Μαρίνα. Ή μία μεγαλύτερη, ακατέργαστη πέτρα περασμένη σε ένα κορδόνι, κοντά στο λαιμό, αν το κολιέ σας φαίνεται υπερβολικό. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία πέτρα την οποία θα την τοποθετείτε για λίγα λεπτά μόλις ξαπλώνετε, στο λακάκι του λαιμού ή/και στην υπόφυση, την περιοχή του μετώπου λίγο πιο πάνω και ανάμεσα στα μάτια.

3. Επίδοτο

Ένας ημιπολύτιμος λίθος ο οποίος πιστεύεται ότι προωθεί τον αυτοέλεγχο και τη λήψη ορθών αποφάσεων. Όλοι ξέρουμε πόσο χρήσιμο είναι αυτό, όταν μπαίνει η Άνοιξη και το περισσότερο φως, τα λουλούδια, τα χρώματα μας εμπνέουν να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες “κοπάνες” μπορούμε, ακόμα κι αν έχουμε τελειώσει το σχολείο 30 χρόνια πριν.

Το επίδοτο θεραπεύει γενικά το σώμα και κυρίως την καρδιά ξαλαφρώνοντάς τη από βαριά συναισθήματα. Είναι πολύτιμος για τον οργανισμό μας καθώς βοηθά στην καλή λειτουργία όλων των οργάνων του σώματος και επιδρά θετικά σε όλο μας το σύστημα γενικότερα.

Τρόποι χρήσης

Μπορείτε να τον φορέσετε ως κόσμημα, ως βραχιόλι, δαχτυλίδι, κολιέ κλπ ή να τον κρατάτε στο χέρι σας.

4. Ηλιόλιθος

Μία από τις ιδιότητες αυτού του κρυστάλλου είναι να εξουδετερώνει τις διαταραχές που οφείλονται στις αλλαγές των εποχών. Θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις άυπνες νύχτες αλλά και την υπνηλία κατά το μεσημεράκι. Επίσης αποτοξινώνει τον οργανισμό, ηρεμεί τα νεύρα, ανακουφίζει τα μάτια και ηρεμεί το νευρικό σύστημα.

Είναι κι αυτός ένας κρύσταλλος που βοηθά να συντονιστούμε με τη χαρούμενη πλευρά της ζωής και να χαρούμε τον ήλιο!

Τρόποι χρήσεις

Μπορούμε να τον φοράμε στο ύψος του στομάχου και από εκεί ρυθμίζει με επιτυχία όλα τα ζωτικά μας όργανα εναρμονίζοντάς τα με την Άνοιξη. Επίσης, μπορούμε να τον τοποθετούμε πάνω μας για λίγα λεπτά όταν είμαστε ξαπλωμένοι, κυρίως τις πρωινές ώρες, διότι προκαλεί ζωηρότητα.

5. Ορυκτό Αλάτι

Το ορυκτό αλάτι εκτός από την υπέροχη γεύση που δίνει στα φαγητά μας όταν είναι τριμμένο έχει και ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας αλλά και για την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας. Εξισορροπεί τα ιόντα σε αρνητικά κι έτσι έχουμε μια ομαλή μετάβαση στην αλλαγή της εποχής όπου αλλάζουν κατά πολύ οι αναλογίες θετικών και αρνητικών ιόντων μέχρι να ισορροπήσουν και πάλι καθώς θα έχουμε μπει στο καλοκαίρι.

Όσοι υποφέρετε από στατικό ηλεκτρισμό αυτή την εποχή, μπορείτε να προμηθευτείτε φωτιστικά ή κηροπήγια από ορυκτό αλάτι τα οποία υπάρχουν στο εμπόριο σε άφθονα μεγέθη. Αλλά και γενικότερα, τα φωτιστικά αυτά μας προστατεύουν από τις αρνητικές ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι ηλεκτρικές συσκευές και τα ασύρματα δίκτυα.

Τρόποι χρήσης

Όπως αναφέραμε, ως φωτιστικά στον χώρο σας αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε ένα πίλινγκ σώματος μία φορά την εβδομάδα  με κόκκους ορυκτού άλατος αναμεμειγμένο με ελαιόλαδο ή αμυγδαλόλαδο ή σκέτο πάνω στο βρεγμένο δέρμα σας αφού έχετε τελειώσει με το σαπούνισμα και το ξέβγαλμα των αφρών.

Σχετικές εκδηλώσεις:

Μαθήματα Κρυσταλλοθεραπείας με την Ιωάννα Shakila Μπράτη

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα