Το 5ο ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival έρχεται στη Θεσσαλονίκη, πιο ανανεωμένο από ποτέ!

5-picnik-urban-festival-thesaloniki

Το 5ο  ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival έρχεται να ξεσηκώσει και φέτος τον Σεπτέμβριο, στη Θεσσαλονίκη!
Ξεκινώντας το 2012, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, το φεστιβάλ καλούσε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να κάνουν πικ-νικ ακούγοντας μουσική και παρακολουθώντας ταινίες, στο εσωτερικό ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Θεσσαλονίκης.

Το φεστιβάλ που έγινε αγαπημένος θεσμός της πόλης μεγαλώνει, γίνεται τετραήμερο και έρχεται φέτος από την 1η έως και τις 4 Σεπτεμβρίου! Δίνουμε όλοι ραντεβού στη Ρωμαϊκή Αγορά και κατά τις 18:30, το ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival ξεκινά!

Την Πέμπτη 1 /9 , η  Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανοίγει το Φεστιβάλ με γνωστά ποπ, ροκ και κινηματογραφικά κομμάτια.. διαφορετικά! Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνουν οι Super Stereo, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ανερχόμενα μουσικά σχήματα της πόλης. Η πρώτη ημέρα ολοκληρώνεται με την προβολή της ταινίας O Brother Where Art Thou (Ω αδερφέ πού είσαι;), μία ξεκαρδιστική κωμωδία των Αδερφών Κοέν.

Την Παρασκευή 2/9, απολαμβάνουμε ροκ μουσική από τους Penguins from Far West και στη σκηνή τους διαδέχονται οι Rundays, που έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπητά ροκ μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης. Η δεύτερη μέρα τελειώνει με την προβολή της ταινίας Goodbye Lenin (Αντίο Λένιν).

Το Σάββατο 3/9, η σκηνή ανοίγει με τους indie-pop, minimal ήχους των Inner Sail, ενός νέου μουσικού σχήματος που τα επόμενα χρόνια θα απασχολήσει την μουσική ζωή της πόλης και σειρά έχουν οι BrightSide, το συγκρότημα που από το 2009 συνδυάζει post punk και indie rock ήχους με το δικό του ξεχωριστό ύφος. Η ημέρα ολοκληρώνεται με την προβολή της ταινίας Medianeras (Μεσοτοιχίες), μία έντονα συναισθηματική, σύγχρονη ταινία.

Την Κυριακή 4/9,  στη Ρωμαϊκή Αγορά καταφθάνουν οι Elevation Trio, ένα ξεχωριστό συγκρότημα που συνδυάζει διαφορετικές μουσικές καταβολές, ενώ το μουσικό πρόγραμμα του φετινού ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival κλείνει με τους Balloon Over Glasgow, που γράφουν τα μοναδικά indie κομμάτια τους πετώντας με ένα αλεξίπτωτο από τη Γλασκώβη μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Η ταινία που θα κλείσει την τέταρτη νύχτα του φεστιβάλ έχει τίτλο Etz Limon, Η λεμονιά.

Παράλληλα το πρόγραμμα του ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival περιλαμβάνει προβολές ταινιών μικρού μήκους με σκοπό να αναδείξει Έλληνες και ξένους νέους δημιουργούς. Φέτος, τις ταινιες μικρού μήκους που θα προβληθούν στο ΠΙΚ-ΝΙΚ, τις επιλέγει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας. Τις τέσσερις ημέρες του φεστιβάλ, λοιπόν, λίγο πριν τις 21.00, αφού ολοκληρωθεί το μουσικό μέρος και λίγο πριν ξεκινήσει η κινηματογραφική προβολή, το ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival, προβάλλει μερικές από τις ταινίες μικρού μήκους που διακρίθηκαν στη τελευταία διοργάνωση του κινηματογραφικού φεστιβάλ.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής: ONE MAN (Graciliano Camargo, 2012, Βραζιλία), JUST LIKE US (Karine Blanc, 2015, Γαλλία), BEERBUG (Ander Mendia, 2013, Ισπανία), TRIANGLES OF HAPPINESS (Jannik Dahl Pedersen, 2015, Δανία), STAGE 3 (Nathan Nill, 2013, Γερμανία), NOT LESS THAN 50 KG (Artemenko Maryna, Oksana, 2013, Ουκρανια), The Bug (Λιόλιος Ιωάννης, 2013, Ελλαδα).

Από την 1η ως και την 4η ημέρα του Σεπτεμβρίου, η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, γεμίζει καλαθάκια και καρό τραπεζομάντηλα, μουσική και πολύ σινεμά!

Η είσοδος για κάθε ημέρα είναι 3 ευρώ.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα