5 πράγματα που μάλλον δεν ξέρετε και δεν υπάρχει λόγος να μάθετε

5 πράγματα που μάλλον δεν ξέρετε και δεν υπάρχει λόγος να μάθετε

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και για την ακρίβεια, σε μια εποχή, καταιγισμού πληροφοριών.

Καθημερινά, ερχόμαστε σε επαφή με τόσες πολλές πληροφορίες, που εκ των πραγμάτων, θα πρέπει να κάνουμε μια επιλογή, προκειμένου να κρατήσουμε όσες θεωρούμε χρήσιμες ή απαραίτητες και τις άλλες, που δεν χρειαζόμαστε, να τις πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων, για να φυλάξουμε τον αποθηκευτικό χώρο του μυαλού μας, για κάτι πιο αναγκαίο.

Ωστόσο, κάποιες φορές, το να μαθαίνουμε πράγματα που δεν μας ενδιαφέρουν, μας χαλαρώνει και μας ξεκουράζει. Ακόμα κι αν τα ξεχάσουμε την άλλη στιγμή, δεν έγινε και τίποτα τραγικό! Δεν χρειάζεται να εστιάσετε την προσοχή σας για να τα κατανοήσετε ή για να τα συγκρατήσετε. Δεν χρειάζεται να πονοκεφαλιάσετε. Σας είνα αδιάφορα και αυτό τα καθιστά, χαλαρωτικά και ξεκούραστα. Έτσι, απλά!

Παρακάτω, θα διαβάσετε κάποια πράγματα, από αυτά που δεν χρειάζεται να γνωρίζετε. Μάλλον δεν θα σας χρησιμεύσουν σε τίποτα. Ωστόσο, σας τα παραθέτουμε και εσείς, αποφασίστε, τι θα τα κάνετε.

1η Πληροφορία (Η μεγαλύτερη επιταγή)

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει πληρωθεί από μία επιταγή στην ιστορία των τραπεζικών συναλλαγών, ήταν αξίας 3.971.821.324 δολαρίων.

Εκδόθηκε στις 30 Μαρτίου 1995 και υπογράφτηκε από τον Νίκολας Μόρις, γραμματέα της εταιρείας Glaxo plc. Η επιταγή αντιπροσώπευε την πληρωμή της Glaxo plc στην εταιρεία Trust Nominees Ltd. Επειδή το σύστημα των υπολογιστών της τράπεζας Lloyds Bank Registrars, δεν μπορούσε να δημιουργήσει μία τόσο μεγάλη επιταγή, συμπληρώθηκε από μία υπάλληλο της Lloyds, με τη χρήση γραφομηχανής. Η δακτυλογράφος ήταν τόσο τρομοκρατημένη με την ευθύνη αυτής της εργασίας, που έκανε τρεις προσπάθειες να συμπληρώσει την επιταγή, με τον αριθμό 020503.

2η Πληροφορία (Το δόντι του Ναπολέοντα)

Ο ανώτερος δεξιός κυνόδοντας, ο οποίος είχε εξαχθεί από το στόμα του Ναπολέοντα Βοναπάρτη (Ναπολέων Α΄της Γαλλίας), το 1817, πουλήθηκε 19.140 δολάρια, κατά τη διάρκεια μιας Βρετανικής δημοπρασίας, στις 10 Νοεμβρίου 2005. Πιστεύεται, ότι το δόντι είχε εξαχθεί το 1816, εξαιτίας του σκορβούτου.

3η Πληροφορία (Το βάρος των ωκεανών)

Το βάρος των ωκεάνιων υδάτων είναι 1.390.000.000.000.000.000 τόννοι.

4η Πληροφορία (Η πιο κρύα έρημος)

Οι Άνυδρες Κοιλάδες ΜακΜούρντο στην Ανταρκτική, παρουσιάζουν καθίζηση μικρότερη των 100 χλμ. ετησίως και έχουν μέση ετήσια θερμοκρασία -20ο C. Έχουν έκταση 4.800 τετρ. χλμ. και αποτελούν τη μεγαλύτερη ζώνη πάγου στη έρημο. Παρά τις αφιλόξενες συνθήκες, αυτή η πολική έρημος συντηρεί ζωή, με τη μορφή φυκιών, νηματόζωων σκουληκιών, φυτοπλαγκτού και βακτηρίων.

5η Πληροφορία (Ο μεγαλύτερος αριθμός δακτυλίων δέντρου)

Ο «Προμηθέας», ένα αγριόπευκο που κόπηκε από το όρος Γουίλερ, στη Νεβάδα των ΗΠΑ, το 1963, είχε συνολικά 4.867 δακτυλίους. Το δέντρο αναπτύχθηκε σε υψόμετρο 3.000 μ. σε τραχύ περιβάλλον.  Συνήθως, κάτω από τέτοιες απαιτητικές συνθήκες, τα δέντρα αναπτύσσονται πολύ αργά και βγάζουν σχεδόν ένα δακτύλιο κάθε χρόνο. Σύμφωνα με αυτά, η ηλικία του Προμηθέα υπολογίζεται στα 5.200 έτη – το γηραιότερο καταγεγραμμένο δέντρο.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα