Τα 5 σημάδια που μας προειδοποιούν ότι κάποιος από το περιβάλλον μας δεν είναι αυθεντικός

Τα 5 σημάδια που μας προειδοποιούν ότι κάποιος από το περιβάλλον μας δεν είναι αυθεντικός

Ο κόσμος αποτελείται από μια ποικιλία ανθρώπων. Άλλοτε με την εμπειρία μας και άλλοτε με τη γνώση μας, μπορούμε να τους καταλαβαίνουμε και να σκιαγραφούμε το χαρακτήρα τους, ειδικά όταν αυτοί οι άνθρωποι είναι περισσότερο αυθεντικοί και δεν υποκρίνονται. Δυστυχώς, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι τόσο αυθεντικοί όσο κάποιοι άλλοι και σίγουρα, όταν διαπιστώσετε ότι ένας φίλος, συνάδελφος ή ακόμα και ένα μέλος της οικογένειάς σας δεν είναι αυθεντικό, δε είναι καθόλου εύκολη υπόθεση!

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που δείχνουν αν κάποιος είναι «ψεύτικος» και θα σας βοηθήσουν να διακρίνετε ποιος από τους γύρω σας είναι γνήσιος άνθρωπος και ποιος όχι.

Έτσι, λοιπόν, οι «ψεύτικοι» άνθρωποι:

1.Προσπαθούν σκληρά να αρέσουν

Οι ψεύτικοι άνθρωποι προσπαθούν απίστευτα σκληρά να αρέσουν στους γύρω τους επειδή γνωρίζουν ήδη πόσο ψεύτικοι είναι στην πραγματικότητα. Αυτό είναι ένα από τα πιο προφανή σημάδια που ένας ψεύτικος άνθρωπος εμφανίζει και φυσικά, θα δουλέψει σκληρότερα από τους περισσότερους για να «κερδίσει» τους γύρω του, όταν αλληλεπιδρά ή βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο.

Μπορείτε πάντα να δείτε ποιοι είναι οι πραγματικοί σας φίλοι επειδή είναι απλώς οι ίδιοι όταν βρίσκονται γύρω από άλλους ανθρώπους.

2. Θέλουν να τραβούν την προσοχή

Οι ψεύτικοι άνθρωποι μπορούν να εντοπιστούν επειδή θέλουν να είναι στο κέντρο της προσοχής. Όχι μόνο εργάζονται σκληρά για να αρέσουν, αλλά πρέπει επίσης να βρίσκονται στο προσκήνιο περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο.

Εάν έχετε κάποιον στη ζωή σας που δεν μπορεί να αφήσει τον προβολέα να πέσει πάνω σε άλλον, μπορεί να είναι μια καλή ένδειξη ότι δεν είναι και πολύ αυθεντικός.

3. Είναι επιδειξίες

Γνωρίζουμε ήδη ότι οι ψεύτικοι άνθρωποι τραβούν την προσοχή, αλλά εκτός αυτού, δείχνονται επίσης, πολύ περισσότερο απ’ όσο πρέπει. Ο καθένας μας μπορεί να κάνει μια επίδειξη κάποια φορά, αλλά κάποιος που το κάνει κατ’ εξακολούθηση, μάλλον δεν είναι και πολύ αυθεντικός τύπος.

Μην μπερδευτείτε εάν έχετε έναν φίλο που είναι φυσικά καλός σε πολλά πράγματα. Οι άνθρωποι που είναι ψεύτικοι τείνουν να αυτοδιαφημίζονται, αλλά οι γνήσιοι άνθρωποι δεν το κάνουν.

Το να είσαι καλός σε κάτι δεν σε κάνει να αυτοδιαφημίζεσαι!

Διαβάστε επίσης: Τριάντα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα χειριστικό άτομο

4.Κουτσομπολεύουν διαρκώς τους πάντες

Το κουτσομπολιό είναι φυσικό και όλοι αφήνουμε κάποτε τους εαυτούς μας να ξεφεύγουν λιγάκι. Ωστόσο, οι ψεύτικοι άνθρωποι κουτσομπολεύουν τους πάντες, όλη την ώρα.

Οι ψεύτικοι άνθρωποι θέλουν να τραβούν την αρνητική προσοχή μακριά από τον εαυτό τους επειδή δεν θέλουν, κανένας να καταλάβει ποιοι πραγματικά είναι.

5. Κρίνουν μόνο

Μια άλλη ένδειξη που δείχνει ένα ψεύτικο άτομο είναι ότι είναι υπερβολικά επικριτικό.

Οι ψεύτικοι άνθρωποι δεν μπορούν εύκολα να εκφράσουν έπαινο ή θαυμασμό για άλλους ανθρώπους επειδή πρέπει να φαίνονται υπέροχοι μόνο οι ίδιοι. Σπάνια επαινούν κάποιον άλλον.

Δήμητρα Ιωάννου

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα