5 σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη ζωή μας

5 σημάδια που μαρτυρούν ότι δεν είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή σας

Όλοι έχουμε 24 ώρες στη διάθεσή μας κάθε μέρα. Περνάμε αυτές τις ώρες και μέρες γενικά χαρούμενοι ή θλιμμένοι/ απογοητευμένοι. Υπάρχει συνεχώς ένας συνδυασμός και μια εναλλαγή μεταξύ τους. Αλλά είναι και πολλοί οι άνθρωποι που απλά υπάρχουν, αντί να ζουν πραγματικά. Και είναι πολλοί ακόμα που επιλέγουν να αποδεχτούν παθητικά τις συνθήκες αντί να κυνηγήσουν όλα τους τα όνειρα και τις επιθυμίες της καρδιάς.

Η ιδέα μιας ονειρικής ζωής, μιας γεμάτης ζωής φαντάζει γελοία για κάποιους. Ίσως να θεωρούν ότι δεν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες και δυνατότητες και ο σκοπός τους να είναι η απλή επιβίωση. Αλλά δεν χρειάζεται να έρθει μια τραγωδία ή μια ακραία κατάσταση για να παραδεχτείτε όλα όσα θέλετε από τη ζωή.

Ο καθένας μας έχει διαφορετικούς στόχους και όνειρα που θα μας κάνουν ευτυχισμένους, αλλά βαθιά μέσα μας όλοι μας ποθούμε την ελευθερία. Λαχταράμε να ζήσουμε με τους δικούς μας όρους και να ξοδεύουμε το χρόνο μας μόνο σε όσα νιώθουμε ότι είναι σημαντικά για εμάς. Γι’ αυτό, παρακάτω αναφέρουμε πέντε σημάδια που δείχνουν ότι δεν είστε ευχαριστημένοι με την τρέχουσα ζωή σας και ότι αυτή δεν σας παρέχει την ελευθερία που ποθείτε.

Δεν παραιτείστε από μια δουλειά που μισείτε

Αν περνάτε 40 ώρες το λιγότερο την εβδομάδα σε μια εργασία που σας κάνει να νιώθετε δυστυχισμένοι ή που δεν σας γεμίζει, αργά ή γρήγορα αυτή η κατάσταση θα επηρεάσει αρνητικά όλη σας τη ζωή. Μπορεί να προσθέσει στρες και θυμό στην καθημερινότητα και να σας απομακρύνει από την οικογένειά σας.

Επενδύουμε πολύ από το χρόνο μας δουλεύοντας, οπότε είναι σημαντικός ο χρόνος αυτός να βελτιώνει με κάποιο τρόπο την ύπαρξή μας. Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα μας δεν είναι η καλύτερη, όμως υπάρχουν ακόμα ορισμένες δυνατότητες που θα μπορούσαν να σας βγάλουν από το αδιέξοδο.

Παραμένετε σε μια τοξική σχέση

Ο έρωτας είναι ένα εκπληκτικό και μοναδικό συναίσθημα, αλλά μπορεί να αποβεί και καταστροφικό αν δεν προσέξετε. Όταν είστε ερωτευμένοι, είναι δύσκολο να αποχωρήσετε από μια τοξική κατάσταση – ακόμα και όταν λογικά αντιλαμβάνεστε ότι έτσι πρέπει. Αυτό βέβαια ισχύει και για τις οικογενειακές και φιλικές σχέσεις, όπου οι δεσμοί είναι δύσκολο να λυθούν, αφήνοντάς σας παραλυμένους από θυμό και φόβο. Αν όλα μέσα σας φωνάζουν να απομακρυνθείτε γρήγορα, απλά κάντε το. Μην αγνοείτε την εσωτερική σας φωνή.

Δεν ξεφορτώνεστε την αρνητικότητα από τη ζωή σας

Όπως και με τις τοξικές σχέσεις, η αρνητικότητα μπορεί να σας εκτροχιάσει από την πορεία σας προς την πρόοδο και να σας κάνει να βαλτώσετε σε μια παθητική ζωή. Η αρνητικότητα μπορεί να περιλαμβάνει δυσλειτουργικές, αναποτελεσματικές συνήθειες, μίζερους ανθρώπους, αρνητικό περιβάλλον. Ξεφορτωθείτε τα και αυτά χωρίς δεύτερη σκέψη.

Επιτρέπετε στην αμφιβολία και το φόβο να σας κρατούν στάσιμους

Ο καθένας από εμάς παλεύει με τις αυτοπεριοριστικές του πεποιθήσεις. Αυτές μπορεί να προέρχονται από τον τρόπο που μεγαλώσαμε ή από παρελθοντικές αποτυχίες στη ζωή μας, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι επιτρέπουμε στην αμφιβολία και το φόβο να μας παραλύουν. Αν αυτά κρατηθούν μακριά από τη σκέψη μας, τότε η επόμενη μέρα θα είναι σίγουρα πιο φωτεινή για εμάς. Δοκιμάστε το, φωνάζοντας «μέχρι εδώ» σε όσα σας κρατούν πίσω.

Αναβάλλετε τις δύσκολες αποφάσεις για «μια άλλη μέρα»

Είναι εύκολο να νιώσετε καλά με ένα πεδίο της ζωής σας που θέλετε να αλλάξετε – αρκεί να πείτε στον εαυτό σας ότι θα το κάνετε «αργότερα». Το πρόβλημα είναι ότι το αργότερα φαίνεται να μην έρχεται ποτέ, γιατί ο σκοπός του είναι να αποφύγετε τις δύσκολες αποφάσεις. Κανείς από εμάς δεν θα ζήσει για πάντα και καμία επόμενη στιγμή δεν είναι δεδομένη. Σήμερα είναι η μέρα που χρειάζεται να παλέψετε για τη ζωή που πραγματικά αξίζετε.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα