5 βήματα για να μειώσετε το άγχος σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας (ειδικά αν είστε γυναίκα)

5 βήματα για να μειώσετε το άγχος σας κατά τη διάρκεια της πανδημίας (ειδικά αν είστε γυναίκα)

Οι γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν περισσότερο από τους άντρες για την παγκόσμια πανδημία κορωναϊού και παίρνουν περισσότερες προφυλάξεις εξαιτίας της, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Οι γυναίκες ανησυχούν ότι αυτές ή κάποιοι στην οικογένειά τους θα αρρωστήσουν από τον νέο κοροναϊό, γνωστό ως COVID-19. Ανησυχούν περισσότερο ότι μπορεί να χάσουν το εισόδημά τους και επίσης, ανησυχούν περισσότερο να εκτεθούν σε κίνδυνο επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αν παραμείνουν στο σπίτι, σύμφωνα με το Kaiser Family Foundation (KFF), (μη κερδοσκοπικός οργανισμός επικεντρωμένος στα εθνικά θέματα υγείας).

Η δημοσκόπηση του KFF έγινε σε πάνω από 1.200 ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω στις ΗΠΑ και διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες ανησυχούν περισσότερο από τους άνδρες ότι ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αντέξουν τη δοκιμασία ή τη θεραπεία για τον COVID-19. Τα αποτελέσματα αναφέρουν ότι η ανησυχία και το άγχος που σχετίζονται με τον ιό είχαν “σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία.”

“Το πρόβλημα κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας είναι ότι το συναίσθημα είναι υψηλό και η νοημοσύνη είναι χαμηλή”, δήλωσε η Eva Rodsky, συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο “Fair Play” που διερευνά πώς οι γυναίκες φέρουν το βάρος της ευθύνης για την ανατροφή των παιδιών και τη φροντίδα του σπιτιού, είτε εργάζονται εκτός του σπιτιού είτε όχι, και προσφέρει τρόπους με τους οποίους τα ζευγάρια μπορούν να χωρίσουν τις ευθύνες του σπιτιού.

Η Rodsky μαζί με τον  Shainna Ali, σύμβουλο ψυχικής υγείας, συμβουλεύουν τις γυναίκες να κάνουν 5 βήματα για να μειώσουν το άγχος τους και να σηκώσουν ένα δίκαιο φορτίο ευθύνης κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας του κορονοϊού.

5 βήματα για να μειώσετε το άγχος σας

Δώστε στον εαυτό σας πέντε λεπτά για να γράψετε όλα όσα σας ανησυχούν αυτή τη στιγμή

Στη συνέχεια, εξετάστε τις ανησυχίες σας και δείτε εάν μπορείτε να διαχειριστείτε κάποια από αυτές.  Στη συνέχεια, αναγνωρίστε σε κάθε ανησυχία τα πράγματα για τα οποία δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, για παράδειγμα, δεν είστε σε θέση να ελέγξετε πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία ή αν κάποιος στο Σούπερ Μάρκετ μπορεί να έχει κοροναϊό. Διαχειριστείτε ό,τι μπορείτε και απελευθερώστε ό,τι δεν μπορείτε. Αναγνωρίστε τι μπορείτε να κάνετε και εστιάστε στην ικανότητά σας να το κάνετε.

Εφαρμόστε την αυτο-αγάπη με τη μορφή βαθιάς αναπνοής και προσεγμένων πρακτικών ευγνωμοσύνης

Αυτά είναι πράγματα που δεν παίρνουν πολύ χρόνο και δεν μας κοστίζουν τίποτα και ακόμα και πέντε λεπτά είναι καλύτερο από το να μην κάνουμε τίποτα. Βρείτε εκείνες τις μικρές στιγμές όλη την ημέρα για να βρείτε το κέντρο σας ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας καλύτερα και συνεπώς, τον σύντροφό σας και τα παιδιά σας.

Συνδεθείτε με συγγενείς, γνωστούς και φίλους

Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η κοινωνική απομάκρυνση δεν είναι κοινωνική απομόνωση. Ακόμη και αν υπάρχουν και άλλα άτομα στο σπίτι, θα ήταν χρήσιμο να επικοινωνήσετε με τα αδέλφια, τους φίλους και τους συναδέλφους σας και να κάνετε μια σύνδεση.

Συνειδητοποιήστε ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αποφύγετε τα μέτρα της πανδημίας

Επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας, αποδεχτείτε τι είναι σημαντικό για την οικογένειά σας, ποιες είναι οι προτεραιότητές σας και τι μπορείτε να κάνετε.

Περάστε 20 λεπτά κάθε νύχτα για να συζητήσετε για το πώς θα κάνετε τα πάντα

Καθίστε μαζί με τον σύντροφό σας και πείτε: Τι κάνουμε; Πώς μπορούμε να συνεργαστούμε; Ποιος κάνει το πλυντήριο αύριο; Κάντε άμεσες και ανοικτές ερωτήσεις.

Το νυχτερινό σας check-in, είναι το πιο σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας σε μια κρίση. Αν δεν έχετε σύντροφο, το νυχτερινό check-in εξακολουθεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να σας βοηθήσει να δείτε τι πάει καλά, τι προκαλεί άγχος και τι μπορείτε να ελέγξετε.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα