5 συμβουλές για πιο υγιή και πλούσια μαλλιά

5 συμβουλές για πιο υγιή και πλούσια μαλλιά

Η τριχόπτωση είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα για πολλούς άνδρες και γυναίκες. Παρόλο που είναι απολύτως φυσιολογικό να χάνουμε έναν αριθμό τριχών κάθε μέρα, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να χάνουν μεγαλύτερο από τον κανονικό.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Αν και για πολλούς αυτό είναι θέμα γενετικό, ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που ενδεχομένως να μπορούμε να κάνουμε, προκειμένου να αποτρέψουμε περαιτέρω τριχόπτωση και μάλιστα, μερικά μπορούμε να τα κάνουμε στο σπίτι μας, για να βοηθήσουμε τα μαλλιά μας να παραμείνουν υγιή.

1. Αποφύγετε συγκεκριμένους τύπους σαμπουάν

Υπάρχουν πολλοί τύποι σαμπουάν που περιέχουν ισχυρά χημικά που μπορεί να είναι βλαβερά για τα μαλλιά σας. Μπορούν να τα καθαρίζουν πολύ καλά, αλλά πολλά από αυτά τα προϊόντα αφυδατώνουν τα μαλλιά σας, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο και πτώση. Προσπαθήστε να αναζητήσετε φυσικούς τύπους χωρίς χημικές ουσίες. Επιπλέον, υπάρχουν σήμερα πολλοί τύποι σαμπουάν που προάγουν την ανάπτυξη των τριχών. Με απλά λόγια, αν έχετε ήδη προβλήματα, ένα ειδικό σαμπουάν μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση.

2. Αποφύγετε τα χτενίσματα υψηλής έντασης

Hairstyles όπως dreadlocks, cornrows, ponytails, πλεξούδες, και κάθε άλλο σφιχτό στυλ που τραβά τα μαλλιά σας συμβάλλει στην τριχόπτωση. Αυτά τα hairstyles μερικές φορές οδηγούν σε αραίωση και σπασμένες τρίχες. Αν προτιμάτε αυτά τα hairstyles, χρησιμοποιήστε ελαστικά λαστιχάκια ή απλά κάντε τα μαλλιά σας πιο χαλαρά. Προσπαθήστε να αποφεύγετε αυτά τα χτενίσματα καθώς τα μαλλιά σας εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου.

3. Τα μασάζ του τριχωτού της κεφαλής μπορούν να είναι ωφέλιμα

Διαβάστε επίσης: 7 αντιγηραντικά μυστικά που χρησιμοποιούν οι γυναίκες της Ιαπωνίας

Μπορεί να έχετε ακούσει για το μασάζ του τριχωτού της κεφαλής, αλλά το σημαντικό είναι να το ενσωματώσετε στην ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι το ντους. Αφού απλώσετε το σαμπουάν σας, μπορείτε να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας, ενώ ταυτόχρονα να κατανέμετε ομοιόμορφα το προϊόν. Γιατί ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής; Είναι πολύ απλό. Το μασάζ στο κρανίο σας προάγει την κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη ανάπτυξη τριχών. Πιάστε το κεφάλι σας και με τα δύο χέρια σας και μετακινήστε τα δάχτυλά σας σε κυκλική κίνηση σε όλο το τριχωτό της κεφαλής.

4. Αποφύγετε τα καυτά ντους

Όλοι απολαμβάνουν ένα ωραίο ζεστό ντους. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το ντους με ζεστό νερό είναι πραγματικά κακό για τα μαλλιά σας. Όλοι γνωρίζουμε ότι το πλύσιμο οτιδήποτε σε ζεστό νερό προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό όταν πλένετε τα μαλλιά σας. Το σαμπουάν μπορεί να έχει άριστα αποτελέσματα, ακόμη και σε εντελώς κρύο νερό. Το ζεστό νερό αφυδατώνει επίσης τα μαλλιά σας, γεγονός που επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα. Επιπλέον, όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα, είναι πιο ευαίσθητα. Πολλοί άνθρωποι, τα χτενίσουν μετά από ένα ντους και τα στεγνώνουν με πετσέτα που προκαλεί περαιτέρω βλάβη στα μαλλιά.

5. Τρώτε υγιεινά, με πολλές βιταμίνες

Θα πρέπει να προσπαθήσετε να τρώτε μια πιο υγιεινή διατροφή. Κάθε βιταμίνη είναι σημαντική για το σώμα σας προκειμένου να λειτουργεί σωστά, γι ‘αυτό βεβαιωθείτε ότι παίρνετε τις βιταμίνες σας μέσα από τα τρόφιμα. Τα υγιή μαλλιά είναι μέρος ενός υγιούς σώματος, και ένα υγιές σώμα είναι αποτέλεσμα ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα