5 βήματα που μας βοηθούν να απομακρύνουμε το πρωινό άγχος

5 βήματα που μας βοηθούν να απομακρύνουμε το πρωινό άγχος

Έχετε ξυπνήσει ποτέ το πρωί, και βρίσκεται εκεί, στο κάτω μέρος της κοιλιάς σας, αυτό το αίσθημα αδιαθεσίας που καλούμε άγχος; Ξυπνάτε μήπως, αγχωμένοι χωρίς κανέναν εμφανή λόγο;

Το άγχος είναι ίσως η μεγαλύτερη επιδημία που έχει κυριεύσει τον κόσμο, στην σύγχρονη εποχή που ζούμε. Οι άντρες και οι γυναίκες ξυπνούν με αυτό το ανατριχιαστικό συναίσθημα στην κάτω κοιλιακή χώρα τους, χωρίς εμφανή λόγο.

Τι είναι πραγματικά το άγχος; Είναι αυτό το παράξενο, συναισθηματικό φόντο buzz που μας δίνει την αίσθηση ότι κάτι δεν είναι σωστό, ότι πρέπει να φοβόμαστε κάτι, αλλά δεν ξέρουμε τι.

Το μεγάλο πρόβλημα με αυτό το συναίσθημα είναι ότι αυτό που νιώθουμε, πιστεύουμε ότι είναι πραγματικό. Περπατάμε στα νύχια, πολύ προσεκτικοί και φοβισμένοι από τα πάντα, αναμένοντας πάντα τον κίνδυνο.

Αν είστε και εσείς από εκείνους που υποφέρουν από άγχος κυρίως το πρωί, μόλις ξυπνούν, τότε, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω τεχνικές που θα σας βοηθήσουν σημαντικά:

1.Τεχνική αναπνοής

Εισπνεύστε για 5 δευτερόλεπτα, κρατήστε την αναπνοή σας για 5 δευτερόλεπτα και έπειτα, εκπνεύστε πλήρως, κάνοντας τον ήχο ahh . Κάνετε 5 κύκλους. Μόλις ξυπνήσετε και αισθανθήτε άγχος για κάποιο λόγο, κάντε αμέσως, αυτή την τεχνική αναπνοής.

2. Κινηθείτε αμέσως μόλις ξυπνήσετε

Το σώμα σας χρειάζεται κίνηση αφού ξυπνήσετε, ειδικά εάν αισθάνεστε άγχος. Η καλύτερη κίνηση για τη μείωση του άγχους είναι να τρέξετε ή να κάνετε πηδηματάκια, για 3 λεπτά.

3. Κάντε ένα κρύο ντους.

Το να κάνετε κρύο ντους δεν ωφελεί μόνο την υγεία σας αλλά μειώνει σημαντικά και το άγχος, διεγείρει τον οργανισμό σας να παράγει καλές χημικές ουσίες και κάνει καλό στο μυαλό σας.

4. Κάντε γιόγκα ή άλλη πρακτική διαλογισμού

Δεν μπορείτε να αισθάνεστε άγχος αν ζείτε στο παρόν και πιθανότατα, δεν υπάρχει τίποτα που να βοηθά περισσότερο από το να συνηθίζετε να κάνετε διαλογισμό.

Η γιόγκα είναι επίσης μια από τις καλύτερες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε το πρωί.

5. Σκεφτείτε μερικά πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες

Ένας από τους πιο όμορφους τρόπους για την εξάλειψη των συναισθημάτων του άγχους είναι να εστιάζετε σε αυτά που έχετε και για τα οποία νιώθετε ευγνώμονες στο παρόν σας. Και μόνο που το σκεφτόμαστε αυτό, αλλάζει η διάθεσή μας.

53 Shares
Share
Tweet
WhatsApp
Share
Email