Έξι κι ένας λόγοι για να πετύχετε τους στόχους σας

Έξι κι ένας λόγοι για να πετύχετε τους στόχους σας

“Ένα καλοκαιριάτικο πρωινό, οι μικροί αδερφοί Ράιτ, έπεσαν ανάσκελα στην ηλιόλουστη αμμουδιά της Ατλαντικής παραλίας στη Β. Καρολίνα, μετά από πολύ παιχνίδι.

Από τα βάθη του ορίζοντα του Νότου, εμφανίστηκε ένα μικρό μικρό σμήνος πουλιών τα οποία διέσχιζαν αγέρωχα τον ουρανό. Λίγα λεπτά αργότερα, πέντε πελώρια Άλμπατρος περνούσαν από πάνω τους σε απόσταση μόλις μερικών δεκάδων μέτρων.

Η ομορφιά των λευκών αυτών γιγάντων των αιθέρων, η σιγουριά που εξέπεμπαν, και η ατελείωτη και γαλήνια αυτή πτήση τους, από τον μακρινό Νότο στον αθώρητο Βορρά, έκανε το δύο μικρά αγόρια να χάσουν την αναπνοή τους για αρκετή ώρα… από δέος!

Κι αφού πια το σμήνος είχε χαθεί στα σύννεφα του Βορρά, ο Όρβιλ πετάχτηκε πάνω και δήλωσε με πείσμα: “Εγώ θα πετάξω. Πάει, τελείωσε!”

Ο Γουίλμπουρ, αν και μεγαλύτερος βρήκε συναρπαστική αυτή την αστραπή που μόλις είχε χτυπήσει το μικρό του αδερφάκι: “Κι εγώ μαζί σου!” του είπε, και χοροπήδησε κι αυτός όρθιος.”

Φαντάζεστε τι θα είχε συμβεί αν τα αδέρφια Ράιτ, αμελούσαν στην πορεία της ζωής τους να πετύχουν το στόχο τους; Αν μέσα σ’ όλα τ’ άλλα το ξεχνούσαν; Αν βαριόντουσαν βρε αδερφέ;… Ακόμα “θα τραβάγαμε κουπί για τη Νέα Υόρκη”… που λέει ο λόγος

Έξι και ένας λόγοι για να πετύχετε τους στόχους σας

1. Αυτοπεποίθηση

Αν επιμείνετε στον σκοπό σας και ξεπεράσετε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, θα έχετε ανακαλύψει μεγάλες δυνάμεις και ικανότητες του εαυτού σας που δε φανταζόσασταν ότι διαθέτετε.

2. Ελευθερία

Καθώς βασίζεστε σε δικές σας δυνάμεις και ικανότητες, πειθαρχείτε πάνω στις αδυναμίες και τα πάθη σας. Δύσκολα κάποιος μπορεί να σας αποπροσανατολίσει θεμιτά ή αθέμιτα.

3. Δύναμη

Τίποτα δεν μπορεί να λυγίσει έναν άνθρωπο που έχει πετύχει έστω κι έναν από τους στόχους του. Καμία δυσκολία, καμία αρρώστια, καμία κρίση. Ούτε καν η βαρύτητα στο παραπάνω παράδειγμα!

4. Διευρυμένη αντίληψη

Όταν αφοσιωνόμαστε στην επίτευξη ενός στόχου, από το να τελειοποιήσουμε μια μαγειρική συνταγή, ή να περάσουμε στον τελικό κάποιας παγκόσμιας αθλητικής διοργάνωσης, το μυαλό μας ανοίγει και πειραματίζεται με πολλές ιδέες, οι οποίες μας οδηγούν σε νέες εμπειρίες, οι οποίες με τη σειρά τους μας πάνε όλο και πιο κοντά στον στόχο μας.

5. Νέες γνωριμίες

Και σημαντικές! Τι πιο συγκινητικό στη ζωή μας από τους καλούς φίλους και συνεργάτες στ’ όνειρο! Η αληθινή φιλία, είναι η δύναμη που κάνει τον κάνει τον κόσμο να γυρίζει.

6. Αγάπη

Η αγάπη είναι αυτή που θα σας σηκώσει μετά από κάθε αποτυχία. Η αγάπη είναι αυτή που θα δώσει σάρκα και οστά στο όραμά σας. Η αγάπη είναι αυτή που θα κάνει τον κόπο να αξίζει… Και τέλος,

7. Αιωνιότητα

Μπορεί να μην έχετε σκοπό να φτιάξετε αεροπλάνα όπως τα αδέρφια Ράϊτ αλλά δεν υπάρχει επιτυχημένος σκοπός, που να μην έχει περάσει στην αιωνιότητα. Μπορεί σ’ εσάς να φαίνεται απλό και ταπεινό, να φτιάξετε μια φωλιά για ένα ζευγάρι χελιδόνια στην αυλή σας, τα παιδιά των παιδιών τους όμως, θα σας ευγνωμονούν σε κάθε τους ταξίδι πάνω απ’ τη Μεσόγειο…

Έτσι, για να κλείσουμε αυτό το άρθρο πετώντας, όπως το ανοίξαμε.

Σχετικές εκδηλώσεις

Πετυχαίνω με ακρίβεια τους στόχους μου

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα