6 από τους πιο όμορφους ναούς στον κόσμο (Φωτογραφίες)

oi-omorfoteroi-naoi-ston-kosmo-8

Οι ναοί λατρείας, ανεξάρτητα από τον θεό που λατρεύεται μέσα σε αυτούς είναι ιδιαίτερα αγαπητοί σε όλο τον κόσμο. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε πως οι ναοί είναι ίσως από τα πιο προσεγμένα και περίτεχνα κτίρια του κόσμου.

Αξίζει λοιπόν να τους ρίξουμε μια πιο ερευνητική ματιά.

Ναός Lotus (Νέο Δελχί)

Ο λωτός είναι ιερός σε πολλές θρησκείες, συμπεριλαμβανομένης της πίστης των Μπαχάι, και ως λουλουδάτο σύμβολο, γενικά σημαίνει φώτιση, αναγέννηση και αγνότητα. Ο ναός Μπαχάι  στο Νέο Δελχί, γνωστός ως Ναός Lotus, έχει τη μορφή ενός λωτού για να συμβολίσει την ενότητα της ανθρωπότητας, κλειδί για την πίστη.

Wat Rong Khun (Τσιάνγκ Ράι, Ταϊλάνδη)

Ο Wat Rong Khun είναι ένα αναπάντεχο θαύμα της Ταϊλάνδης. Ο διακριτικός σχεδιασμός του είναι σε ταϊλανδέζικο βουδιστικό στιλ και η  λευκή του εμφάνιση μοιάζει σχεδόν να λάμπει.

Όρος του ναού (Ιερουσαλήμ)

Η Ιερουσαλήμ είναι μια σημαντική πόλη του Χριστιανισμού, του Ισλάμ και του Ιουδαϊσμού, και το Όρος του Ναού είναι ένα σημαντικό μέρος και στις τρεις θρησκείες. Εκτός από το ότι είναι ο ιερότερος τόπος του Ιουδαϊσμού, ο οποίος τον υπαγορεύει ως τον τόπο όπου ο Αβραάμ προσέφερε τον γιο του ως θυσία, είναι επίσης ο τρίτος ιερότερος τόπος  για τους Μουσουλμάνους.

Kotoku-In (Kamakura, Ιαπωνία)

Το Kotoku-In είναι ένας βουδιστικός ναός διάσημος για το ότι ήταν το σπίτι του μεγάλου Βούδα του Kamakura, του μεγαλύτερου Βούδα στην Ιαπωνία. Οι αζαλέες χρωματίζουν το τοπίο κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, και ο ναός περιβάλλεται από όμορφους κήπους όλο τον χρόνο.

Ναός Byodo-In (Kaneohe, Χαβάη)

Ένα λιγότερο γνωστό μέρος στη Χαβάη, ο ναός Byodo-In βρίσκεται στη βάση των βουνών Ko’olau του Oahu. Ο βουδιστικός ναός, που καλωσορίζει ανθρώπους όλων των θρησκειών για να ασκήσουν τη λατρεία τους, περιβάλλεται από υπέροχα σημεία διαλογισμού, όπως μια μεγάλη λίμνη με εκατοντάδες ψάρια koi και μερικά περιπλανώμενα άγρια ​​παγώνια.

Golden Temple (Αμριτσάρ, Ινδία)

Ο Sri Harminder Sahib της Ινδίας, ή αλλιώς ο Χρυσός Ναός, στο Amritsar είναι ένα από τα πιο ιερά σημεία προσκυνήματος στο Σιχ και αυτό συμβαίνει διότι είναι χτισμένο με 400 κιλά φύλλα χρυσού. Ο ναός δίνει μεγάλη έμφαση σε πράξεις καλοσύνης, μιας και προσφέρει καθημερινά περίπου 20.000 δωρεάν γεύματα σε όσους το έχουν ανάγκη.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα