7ο Athens Bike Festival για τους λάτρεις του ποδηλάτου!

7-ο-athens-bike-festival-gia-tous-latreis-tou-podilatou

Είσαστε λάτρεις του ποδηλάτου; Είτε είναι το χόμπι σας, είτε είναι το αγαπημένο σας μέσο για τις μετακινήσεις στην πολύβουη πόλη, έρχεται για 7 η φορά το Athens Bike Festival, με δωρεάν είσοδο, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή για το ποδήλατο και όσους το αγαπούν – μικρούς και μεγάλους- που διοργανώνεται και φέτος στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Η πανευρωπαϊκή αυτή γιορτή έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες που ζουν στις μεγάλες πόλεις να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το ποδήλατο ή ακόμη και το περπάτημα, προκειμένου να μειωθεί η ρύπανση που απλώνεται πάνω από τα αστικά κέντρα.

7-ο-athens-bike-festival-gia-tous-latreis-tou-podilatou

Το 7 ο Athens Bike Festival θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 16 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου και θα αποτελείται από δύο θεματικούς άξονες:

Από τη μια, στο κέντρο της γιορτής όπως είναι φυσικό, θα βρίσκεται το ποδήλατο: οι κατηγορίες του, τα νέα μοντέλα που θα εμφανιστούν στην αγορά και ό, τι χρειάζεται να γνωρίζει κάθε παλιός αλλά και νέος ποδηλάτης.

Παράλληλα θα λάβουν χώρα πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, οι οποίες θα δώσουν την ευκαιρία στο κάθε επισκέπτη να συμμετάσχει, να ενημερωθεί, να εκπαιδευτεί, να εμπνευστεί και να υιοθετήσει τελικά μια νέα, πιο οικολογική στάση ζωής μέσα στην πόλη!

Μπορεί οι συνθήκες μετακίνησης στην Αθήνα να μην είναι οι πλέον βοηθητικές, όμως όσο ο κόσμος ευαισθητοποιείται, όσο το κοινό του ποδηλάτου και της εναλλακτικής μετακίνησης μεγαλώνει, τόσο μεγαλύτερες πιέσεις ασκούνται για την δημιουργία περισσότερων ποδηλατόδρομων, πλατύτερων πεζοδρομίων και ευρύτερης πεζοδρόμησης!

Έλα κι εσύ στο 7o Athens Bike Festival και βάλε το δικό σου λιθαράκι στο να γίνει η Αθήνα μια πιο πράσινη, πιο οικολογική και πιο φιλική πόλη για όλους!

Ημέρες και Ώρες εκδηλώσεων

Παρασκευή 16/9 : 18:00 με 21:00

Σάββατο 17/9 : 10:00 με 21:00

Κυριακή 18/9 : 10:00 με 19:00

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα