7 λόγοι που αξίζει να κάνουμε μια συνεδρία ρεφλεξολογίας

7 λόγοι για να κάνετε μια συνεδρία ρεφλεξολογίας

7 λόγοι για να κάνετε μια συνεδρία ρεφλεξολογίας

Το 1930, η Αμερικανίδα φυσιοθεραπεύτρια Eunice Ingham, παρατηρώντας και μελετώντας πολλές περιπτώσεις ασθενών, διαπίστωσε ότι στα άκρα μας και κυρίως στα πέλματά μας υπάρχουν αντανακλαστικά σημεία που συσχετίζονται με ακρίβεια, με διάφορα μέρη του σώματός μας καθώς και με τα εσωτερικά μας όργανα. Έτσι, δημιούργησε τους πρώτους ρεφλεξολογικούς χάρτες και εισήγαγε τον όρο «Ρεφλεξολογία».

Ωστόσο, η γνώση ότι μπορούμε να θεραπεύσουμε το σώμα μας πιέζοντας σε διάφορα σημεία, υπήρχε από την πρώιμη αρχαιότητα.
Ενδείξεις πρακτικών που μοιάζουν με αυτές της ρεφλεξολογίας, υπήρχαν από τις αρχές της 3ης χιλιετίας π.Χ στην Αίγυπτο αλλά και στην Κίνα και Ινδία κατά την 4η χιλιετία πΧ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, ο ρεφλεξολόγος ασκεί πιέσεις και κάνει μαλάξεις σε συγκεκριμένα σημεία κυρίως του πέλματος, που προκαλούν με τη σειρά τους ένα «αντανακλαστικό» ερέθισμα σε κάθε όργανο και σημείο του σώματος ξεχωριστά. Αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα, τη διέγερση του νευρικού και αμυντικού συστήματος του ασθενούς ώστε, να ξαναβρεί το σώμα, την αρχική του ισορροπία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, στο πέλμα μας υπάρχουν 7.200 νευρικές απολήξεις!!!

Κατά τη συνεδρία της ρεφλεξολογίας, ο «επισκέπτης» είναι ξαπλωμένος άνετα και δεν απαιτείται καμιά προσπάθεια από μέρους του. Μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει τη φροντίδα του θεραπευτή του.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε 7 λόγους για τους οποίους αξίζει να κάνετε μια συνεδρία ρεφλεξολογίας:

H ρεφλεξολογία μειώνει το άγχος

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που ζούμε, το να μην έχει κάποιος άγχος αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα. Όσο κι αν έχουμε συνηθίσει να ζούμε μαζί του, γνωρίζουμε καλά, πως μέρα με τη μέρα, μας αφαιρεί τη δύναμή μας.

Ενισχύει και τονώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα σημαίνει μεγαλύτερη αντίσταση του οργανισμού απέναντι σε ιούς, μικρόβια και ασθένειες.

Ρεφλεξολογία και κυκλοφορικό σύστημα

Η ρεφλεξολογία βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα και ενεργοποιεί το μηχανισμό αυτοίασης του οργανισμού.

Δεν έχει παρενέργειες

Είναι μια απολύτως φυσική και ασφαλής μέθοδος. Σε κάθε περίπτωση όμως ο θεραπευτής θα δώσει ειδικές οδηγίες στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ή σε εκείνες που θηλάζουν.

Μια συνεδρία ρεφλεξολογίας θα γεμίσει τις μπαταρίες σας

Μετά από μια κουραστική μέρα, η ρεφλεξολογία είναι βάλσαμο τόσο για το σώμα όσο και τη συναισθηματική σας κατάσταση. Θα νιώσετε το σώμα σας γεμάτο ενέργεια και ζωτικότητα.

Βοηθά στην καταπολέμηση του πόνου

Η ρεφλεξολογία βοηθά στη σημαντική μείωση του πόνου. Είτε έχετε πονοκέφαλο, είτε πόνο στη μέση ή στα πόδια, το πιο πιθανό είναι ότι μια συνεδρία θα σας ανακουφίσει.

Είναι η καλύτερη πρόληψη

Δεν χρειάζεται να υποφέρετε από κάποιον πόνο ή πρόβλημα ώστε να δεχτείτε μια συνεδρία. Η ρεφλεξολογία έχει προληπτική δράση αφού βοηθά στην απορρόφηση των φλεγμονών, στην αποκατάσταση του μυοσκελετικού συστήματος και στον καθαρισμό του λεμφικού συστήματος.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα