7 σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση μας επιβαρύνει τις φιλίες μας

7 σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση μας επιβαρύνει τις φιλίες μας

Κανείς ποτέ δεν είπε ότι η εξισορρόπηση μιας ερωτικής σχέσης με τις άλλες σχέσεις της ζωής μας είναι μια εύκολη υπόθεση, ειδικά στην αρχή. Αλλά αξίζει τόσο πολύ να βρούμε έναν τρόπο να επενδύσουμε εξίσου τόσο στο/στη σύντροφό μας όσο και σε άλλα σημαντικά άτομα της ζωής μας.

Στα πρώτα στάδια των ραντεβού, είναι φυσιολογικό να περνάμε αρκετό χρόνο με τον/τη σύντροφό μας καθώς γνωριζόμαστε ο ένας με τον άλλο καλύτερα και απολαμβάνουμε τις πρώτες ενθουσιώδεις, ρομαντικές στιγμές μας. Αλλά η ερωτική σχέση μπορεί να «καταβροχθίσει» όλο μας το χρόνο και την ενέργεια, μην αφήνοντας καθόλου για τις φιλίες μας. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως είναι καλύτερα να κάνουμε μια παύση και να αξιολογήσουμε γιατί υπάρχει αυτή η ανισορροπία.

Και αυτό έχει μεγάλη σημασία, διότι υπάρχει περίπτωση μια σχέση να λήξει, να κάνει τον κύκλο της κι εμείς να βρεθούμε μόνοι μας χωρίς καμία στήριξη. Και υπό τέτοιες συνθήκες συνήθως οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται πόσο λάθος φέρθηκαν στους φίλους τους και πόσο πολύτιμες είναι τελικά οι φιλίες.

Οι ειδικοί μοιράζονται εδώ μαζί μας τα σημάδια που μαρτυρούν ότι έχουμε χάσει την ισορροπία ανάμεσα στη σχέση και στις φιλίες μας.

1. Ακυρώνουμε συχνά σχέδια με τους φίλους μας για να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τη σχέση μας.

2. Μαθαίνουμε ένα σημαντικό νέο για το φίλο μας – μία νέα θέση εργασίας, ένας αρραβώνας, ένα σημαντικό επίτευγμα – από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντί να το ακούσουμε απευθείας από εκείνον.

3. Όταν τελικά βρισκόμαστε με τους φίλους μας, μιλάμε συνέχεια και αποκλειστικά για τη σχέση μας.

4. Ακόμα κι όταν δεν μιλάμε για τη σχέση μας, οι σκέψεις μας περιτριγυρίζουν γύρω από αυτή και αυτό σπαταλά τόση ενέργεια που μας δυσκολεύει να είμαστε παρόντες εκεί με τους φίλους μας.

5. Ο/Η σύντροφός μας προσπαθεί να μας πείσει να μην περνάμε χρόνο με τους φίλους ή την οικογένειά μας, κάτι που φυσικά αποτελεί ένα πρώιμο σημάδι για μια μελλοντική κακοποιητική σχέση.

6. Ο/Η σύντροφός μας ζηλεύει το δέσιμο που έχουμε με τους φίλους μας.

7. Οι φίλοι μας αποφεύγουν να κάνουν παρέα με εμάς όταν είμαστε μαζί με τη σχέση μας και σπάνια τον/την προσκαλούν στις συναντήσεις.

Με πληροφορίες από Huffpost

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα