7 τρόποι που μπορούν να μας βοηθήσουν να τονώσουμε την ενέργειά μας όταν είναι “κατεβασμένη”

Υπάρχουν κάποιες μέρες που δεν μπορείτε να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά από την κούραση. Κάτι τέτοιες μέρες, χρειάζεται να δώσετε λίγη «ώθηση» στον εαυτό σας και να «ανεβάσετε» την ενέργειά σας και ιδού, μερικοί απλοί τρόποι για να το πετύχετε:

1. Ασκηθείτε

Ακόμη και μόνο 30 λεπτά άσκησης βοηθούν και ανακουφίζουν από την κούραση που προέρχεται, από μια μέρα που περάσατε μπροστά από τον υπολογιστή.
Είναι πολύ καλό να σηκωθείτε, να κάνετε ένα διάλειμμα, να κάνετε μια βόλτα, να αναπνεύσετε λίγο φρέσκο αέρα, να νιώσετε το αίμα σας να ρέει και στη συνέχεια, να επιστρέψετε στη δουλειά σας, ευδιάθετοι και ανανεωμένοι.

2. Πάρτε έναν υπνάκο

Χαλαρώστε και ξεχάστε για λίγο τη δουλειά και πόσα πράγματα έχετε να κάνετε ακόμη και πάρτε έναν ύπνο έστω και για λίγη ώρα. Ακόμη και αυτό, θα σας ξεκουράσει και θα σας ανανεώσει.

3. Φροντίστε να τρώτε πρωινό

Το πρωινό είναι πραγματικά το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Σας δίνει μια ώθηση το πρωί και είναι σημαντικό για το μεταβολισμό σας ενώ σας βοηθά να αισθάνεστε ενεργοποιημένοι κατά τη διάρκεια της μέρας.

Διαβάστε επίσης: Η μυστική πόρτα της ευτυχίας μας

4. Διαλογιστείτε

Ο διαλογισμός είναι ένας μεγάλος ενισχυτής ενέργειας, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Είναι ιδανικός ακόμα και για ένα λεπτό για να χαλαρώσετε, να καθαρίσετε το μυαλό σας, να εστιάσετε στην βαθιά αναπνοή και να αναζωογονήσετε το πνεύμα σας. Αν διαλογίζεστε για 10 λεπτά κάθε μέρα, αυτό θα σας δώσει μεγαλύτερη διανοητική διαύγεια.

5. Σχεδιάστε για το μέλλον

Αν ξαπλώσετε στο κρεβάτι σας και παρακολουθήσετε τηλεόραση, αυτό, δεν θα δώσει και πολύ ώθηση στην ενέργειά σας. Αν όμως καθίσετε και σχεδιάσετε κάτι διασκεδαστικό για το μέλλον, αυτό θα σας ενδυναμώσει και θα σας ενθουσιάσει για αυτό που πρόκειται να έρθει!

6. Πάρτε βιταμίνη D και μαγνήσιο

Η βιταμίνη D και το μαγνήσιο είναι και τα δύο βασικά θρεπτικά συστατικά που βοηθούν να μετατρέψετε αυτό που καταναλώνετε, σε ζωτική ενέργεια.

7. Διατηρήστε την τάξη στο χώρο σας

Ένα ωραίο και καλά οργανωμένο γραφείο φαίνεται να βοηθά καλύτερα τη ροή ενέργειας, σε πολλούς ανθρώπους. Το ίδιο συμβαίνει και όταν το σπίτι είναι καθαρό και τακτοποιημένο. Γι’αυτό, διατηρείτε το χώρο σας καθαρό και σε τάξη για να κρατάτε την ενέργειά σας σε καλό επίπεδο!

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα