7 Υγιείς “Αρνητικές” συμπεριφορές

1. Νιώθετε τρελός/ή από θυμό

Είναι αλήθεια ότι ο θυμός δεν είναι ακριβώς το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό ενός προσώπου για τους περισσότερους. Αν μπορείς να «τρελαθείς», αν αισθάνεσαι το συναίσθημα, αυτό μπορεί να είναι καλό.

Πάρτε την ενέργεια που παράγεται από το θυμό σας και χρησιμοποιήστε τη για να πετύχετε ένα θετικό αποτέλεσμα. Μάθετε να εκφράζετε το θυμό σας με θετικό τρόπο. Δεν είναι τόσο αρνητική αυτή η συμπεριφορά όσο νομίζετε.

2. Νιώθετε χαμένος/η

Μερικές φορές χάνουμε την αίσθηση της κατεύθυνσής μας, αλλά νομίζω ότι είναι εντάξει. Είναι σημαντικό να αισθανθείτε χαμένος μερικές φορές. Σας δίνει την ευκαιρία να βρείτε τον εαυτό σας και να καταλάβετε ποια κατεύθυνση θα πρέπει να ακολουθήσετε.

3. Κλαίτε φωναχτά

Ακριβώς όπως ο θυμός, το κλάμα είναι μια φυσική ανθρώπινη αντίδραση σε ορισμένες στιγμές έντασης ή σε στιγμές έμπνευσης.

Αν και το αντιμετωπίζουμε σαν κάτι που δεν πρέπει να κάνουμε, ωστόσο, είναι το ίδιο με το γέλιο, το χασμουρητό και κάθε άλλη μη γλωσσική επικοινωνία.

Αν έχετε κάτι για να κλάψετε, μην διστάζετε και μάλιστα, κάντε το δυνατά!

4. Να είσαι μοναχικός

Η κοινωνία μας διδάσκει να είμαστε συνεχώς μαζί με τους ανθρώπους. Είναι σημαντικό να λειτουργούμε σε ομάδα, αλλά μερικές φορές χρειαζόμαστε λίγο μοναχικό χρόνο.

Η μετατροπή εξωτερικών ερεθισμάτων μπορεί να είναι σημαντική για τον επαναπροσανατολισμό του εαυτού μας. Αν χρειάζεστε λίγο δικό σας χρόνο, πάρτε τον. Αν γνωρίζετε κάποιον που χρειάζεται λίγο δικό του χρόνο, αφήστε τον να τον έχει.

5. Μην ακούτε

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πως οι άνθρωποι που συναντάτε, λειτουργούν σαν συμβουλευτικό εργοστάσιο; Είναι σαν να μην έχει σημασία ποια κατάσταση αντιμετωπίζετε, εκείνοι έχουν την τέλεια συμβουλή για εσάς.

Διαβάστε επίσης: Τα οφέλη της παιχνιδιάρικης συμπεριφοράς ανάμεσα στο ζευγάρι

Ξέρουν ακριβώς τι θα έκαναν εκείνοι στη θέση σας. Ξέρετε όμως κάτι; Εσείς, δεν είστε αυτοί. Μερικές φορές είναι εντάξει να μην ακούτε τους άλλους ενώ άλλες φορές είναι σημαντικό. Πάντοτε όμως εξαρτάται από εσάς, το τι θα κάνετε τελικά.

6. Παραβιάστε πού και πού τους κανόνες

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους κανόνες για να κατανοήσετε τους καλύτερους τρόπους για να τους σπάσετε. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε. Η μη υπέρβαση ταχύτητας, για παράδειγμα, είναι μια καλή ιδέα. Η μη κατανάλωση αλκοόλ και η οδήγηση είναι μια άλλη καλή ιδέα. Υπάρχουν όμως και κάποιοι κανόνες που αξίζει να τους σπάσετε. Βρείτε τους δικούς σας κανόνες που αξίζει να τους σπάσετε και…προχωρήστε.

7. Μην προσπαθείτε να συμμορφωθείτε

Οι γύρω σας,σας θέλουν συμμορφωμένο/η γιατί αυτό τους είναι βολικό και ξεκούραστο. Εσείς όμως, τι λέτε γι’ αυτό; Σας αρέσει να είστε «συμμορφωμένος» ή απλά θέλετε να είστε αρεστός στους γύρω σας;

Το καλύτερο είναι να είστε ο εαυτός σας και να τον εκφράζετε. Αν δεν αρέσετε σε όλους, δεν πειράζει. Καλύτερο είναι να μην αρέσετε σε κάποιους παρά να μην αρέσετε στον εαυτό σας ή να τον καταστέλλετε διαρκώς.

Πηγή

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα