8 δυνατά μαθήματα ζωής που μάθαμε από τον «Αλχημιστή»

8 δυνατά μαθήματα ζωής που μάθαμε από τον «Αλχημιστή»

Το βιβλίο του Paulo Coelho «Ο Αλχημιστής» είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία στην ιστορία των εκδόσεων.

Η ιστορία του Σαντιάγκο, του μικρού ποιμένα που ταξίδεψε για να πραγματοποιήσει τον «Προσωπικό Μύθο» του, έχει εμπνεύσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, παροτρύνοντάς τους να ζήσουν τα όνειρά τους.

Παρακάτω θα βρείτε οκτώ από τα πιο δημοφιλή αποσπάσματα και μαθήματα που ισχύουν για τη ζωή μας:

1.Ο φόβος είναι μεγαλύτερο εμπόδιο από το ίδιο το εμπόδιο

Πείτε στην καρδιά σας ότι ο φόβος του πόνου είναι χειρότερος από τον ίδιο τον πόνο και ότι καμία καρδιά δεν έχει υποφέρει ποτέ, όταν πηγαίνει να αναζητήσει τα όνειρά της.

Κάθε νέα επιδίωξη απαιτεί την είσοδο σε άγνωστο έδαφος – και αυτό είναι τρομακτικό. Αλλά με κάθε μεγάλο κίνδυνο έρχεται και μεγάλη ανταμοιβή. Οι εμπειρίες που κερδίζετε για να ακολουθήσετε το όνειρό σας, αξίζουν τον κόπο.

2. Σπάστε τη μονοτονία στη ζωή σας

Όταν η κάθε μέρα είνα ίδια με την επόμενη, αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή τους, κάθε μέρα που ο ήλιος ανατέλλει.

Η ευγνωμοσύνη είναι η πρακτική της εύρεσης του καλού κάθε μέρα. Η ζωή μπορεί εύκολα να γίνει στάσιμη, εγκόσμια και μονότονη, αλλά ωστόσο, μπορεί και να αλλάζει, ανάλογα με αυτό που επιλέγουμε να δούμε.

3. Αγκαλιάστε το παρόν

Η ζωή δεν συμβαίνει ούτε στο παρελθόν ούτε στο μέλλον. Ενδιαφερθείτε μόνο για το παρόν. Εάν μπορείτε να επικντρωθείτε πάντα στο παρόν, θα είστε ένας ευτυχισμένος άνθρωπος.

Δεν υπάρχει λόγος να κατοικείτε στο παρελθόν και να το αφήνετε να σας καθορίζει ούτε να χάνεστε και να ανησυχείτε για το μέλλον. Αφήστε την παρούσα στιγμή, να κατευθύνει τη ζωή σας.

4.Η επιτυχία σας έχει μια επίδραση κυματισμού

Αυτό κάνουν οι αλχημιστές. Δείχνουν ότι, όταν προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι από εμάς, τα πάντα γύρω μας γίνονται καλύτερα.

Η ανάπτυξη, η αλλαγή και η εξέλιξη υφαίνονται στον ιστό της πραγματικότητας. Το να είσαι μια καλύτερη έκδοση του εαυτού σου δημιουργεί ένα κυματιστό αποτέλεσμα που ωφελεί τα πάντα γύρω σου: τον τρόπο ζωής σου, την οικογένειά σου, τους φίλους σου, την κοινότητά σου.

5. Πάρτε την απόφαση

Όταν κάποιος πάρει την απόφαση, θα μπει πραγματικά, σε ένα ισχυρό ρεύμα, που θα τον μεταφέρει σε μέρη που ποτέ δεν είχε ονειρευτεί, όταν έλαβε την απόφαση για πρώτη φορά.

6. Συνεχίστε να επιμένετε

Το μυστικό της ζωής είναι να πέσεις επτά φορές και να σηκωθείς οκτώ, επειδή στην όγδοη φορά, μπορεί να βρίσκεται ο θησαυρός σας.
Μερικά από τα καλύτερα μυθιστορήματα στην ιστορία δημοσιεύτηκαν μετά από εκατοντάδες απορρίψεις. Ευτυχώς, αυτοί οι συγγραφείς δεν εγκατέλειψαν ποτέ.

7. Εστιάστε στο δικό σας ταξίδι

Αν κάποιος δεν είναι έτσι όπως θέλουν οι άλλοι να είναι, οι άλλοι θυμώνουν. Ο καθένας φαίνεται ότι έχει μια σαφή ιδέα για το πώς οι άλλοι άνθρωποι πρέπει να πορευτούν στη ζωή τους αλλά κανένας δεν ξέρει για τη δική του.

Είναι εύκολο να επηρεαστείτε από τους άλλους αλλά θα είναι τραγικό να καταλήξετε να ζείτε τη ζωή ενός άλλου.

Δεν είναι λάθος να δέχεστε συμβουλές και να μαθαίνετε από τους άλλους, βεβαιωθείτε όμως ότι, αυτές ευθυγραμμίζονται με τις επιθυμίες σας και με το πάθος σας.

8. Πάντοτε να αναλαμβάνετε δράση

Μόνο ένας τρόπος μάθησης υπάρχει. Μέσω της δράσης.

Μπορείτε να διαβάσετε, να μελετήσετε, να ακούσετε ατελείωτα, ωστόσο, πλήρης εμπειρία θα υπάρξει, μόνο όταν αναλάβετε δράση. Στοχεύστε και μετά, τραβήξτε τη σκανδάλη.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα