8 σημεία του σώματος που πιέζοντάς τα, εξαλείφουμε πόνους και στρες

8-simia-somatos-piazodas-aksalifoume-ponous

Όταν πονάμε συνήθως βάζουμε τα χέρια μας στην περιοχή που πονά ώστε να μειώσουμε τον πόνο. Υπάρχουν όμως και σημεία στο σώμα μας τα οποία λειτουργούν ως κανάλια ενέργειας και τα οποία απεγκλωβίζουν  όλη την ένταση αν τα πιέσουμε. Ακολουθούν οκτώ από αυτά τα σημεία τα οποία ανακουφίζουν από συνήθεις πόνους και στρες.

1. Αντίχειρας

Πιέζοντας κυκλικά την μαλακιά περιοχή του αντίχειρα για ένα με δύο λεπτά, ανακουφίζουμε το κεφάλι μας από πόνο.

2. Λοβός αυτιού

Το ίδιο συμβαίνει αν πιέσουμε μαλακά και τον λοβό του αυτιού μας για περίπου ένα με δύο λεπτά. Μάλιστα ο λοβός του αυτιού είναι το σημείο που πιέζοντάς το έχει καλύτερα αποτελέσματα στις ημικρανίες.

3. Κέντρο παλάμης

Πιέζοντας με τον αντίχειρα το κέντρο της παλάμης σας για ένα λεπτό, θα ηρεμήσετε και θα χαλαρώσετε. Οι απαλές πιέσεις και μαλάξεις στην παλάμη διώχνουν το στρες.

4. Καμάρα ποδιού

Η απαλή πίεση της καμάρας του ποδιού με φορά από τα δάχτυλα προς τη φτέρνα, για δύο λεπτά, θα σας απαλλάξει από τη δυσκοιλιότητα.

5. Αχίλλειος τένοντας και φτέρνα

Κάνοντας μαλάξεις στον Αχίλλειο τένοντα, πιάνοντάς τον με τον αντίχειρα και τον δείκτη αριστερά και δεξιά, ανακουφίζεται τις ωοθήκες σας από τους πόνους της περιόδου. Το ίδιο θα καταφέρετε κάνοντας μασάζ στα πλαϊνά της φτέρνας σας.

Διαβάστε επίσης: Εφαρμόζοντας απλές τεχνικές ρεφλεξολογίας βλέπουμε αλλαγές στο σώμα μας

6. Χόνδρος αυτιού

Πιέζοντας απαλά τον χόνδρο του αυτιού σας στο πάνω μέρος για ένα λεπτό περίπου, βοηθάτε το στομάχι σας να εκκρίνει πεπτικά υγρά. Κίνηση καίρια σε περίπτωση που έχετε φάει πολύ ή κάτι που δε μπορείτε να χωνέψετε.

7. Πλαϊνό πέλματος

Κάνοντας απαλό μασάζ στο εξωτερικό πλαϊνό του πέλματός σας, ανακουφίζετε τα πόδια σας από την ορθοστασία και την κούραση της ημέρας.

8. Εσωτερικό μέρος ποδιού

Ασκώντας απαλή πίεση που ξεκινά κάτω από τον εσωτερικό αστράγαλο και συνεχίζετε προς τα δάχτυλα, ξεκουράζετε τη μέση σας.

 

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα