8 αναπάντεχοι τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το λάδι καρύδας στο σπίτι μας!

8 αναπάντεχοι τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το λάδι καρύδας στο σπίτι μας!

Οι τρόποι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λάδι καρύδας όλο και αυξάνονται.

Πέρα από το φαγητό μας, το συγκεκριμένο λάδι μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα ωφέλιμο τόσο για την ενυδάτωση του προσώπου και του δέρματός μας γενικότερα, όσο και για το….σπίτι μας.

Παρακάτω, θα βρείτε μια λίστα, με τους πιο αναπάντεχους τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας για το σπίτι.

Σταματήστε το τρίξιμο

Δεν υπάρχει τίποτα ενοχλητικότερο σε ένα σπίτι, από πόρτες, ντουλάπια και συρτάρια που τρίζουν. Βάλτε σε μια μπατονέτα μπόλικο λάδι καρύδας και τρίψτε τις ενώσεις. Το τρίξιμο θα σταματήσει.

Γυαλίστε τα έπιπλα

Εάν βάλετε λίγο λάδι καρύδας σε ένα καθαρό πανί, μπορείτε να κάνετε τα ξύλινα έπιπλά σας να φαίνονται σαν καινούρια. Περάστε τις επιφάνειες με το πανί και τα έπιπλά σας θα γυαλίζουν.

Καθαρίστε τις κηρομπογιές από τους τοίχους

Απλά περάστε ένα πανί με λάδι καρύδας από πάνω και έτοιμο!

Καθαρίστε τον πάγκο κοπής

Αφού πλύνετε καλά τους πάγκους που κόψατε τα τρόφιμά σας, εάν είναι ξύλινοι και περάσετε από πάνω ένα πανί με λάδι καρύδας, είναι σαν να δημιουργείτε ένα στρώμα προστασίας για το ξύλο σας. Πριν το χρησιμοποιήσετε απλά ξεπλύντε το νεροχύτη και έτοιμο.

Απομακρύνετε τα κουνούπια

Εάν αναμίξετε λίγο λάδι καρύδας με έλαιο δυόσμου και το αλείψετε στο σώμα σας ή ψεκάσετε τους εξωτερικούς χώρους, τα κουνούπια κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν μακριά.

Αφαιρέστε τσίχλες

Μερικές σταγόνες απευθείας πάνω στα μαλλιά ή στο ύφασμα που κόλλησε η τσίχλα, βοηθούν ιδιαίτερα στην απομάκρυνσή της.

Απομακρύνει τα υπολείμματα τροφής

Εάν ξεχάσατε κάποιο τάπερ ή κάποιο ταψί αρκετές ημέρες με φαγητό που σας περίσσεψε και τα υπολείμματα της τροφής επιμένουν, μπορείτε να τα απομακρύνετε λίγο με λάδι καρύδας.

Ξεχάστε την σκόνη

Εάν περάσετε ένα λεπτό στρώμα λάδι καρύδας πάνω από τις επιφάνειες του σπιτιού σας, η σκόνη θα παραμείνει μακριά για περισσότερο καιρό και θα κάνει και το καθάρισμα της επόμενης φοράς ευκολότερο.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα