Στα αρχαία χρόνια η κινέζικη ιατρική είχε μια κοσμολογική προσέγγιση στην κατανόηση της ανθρώπινης φυσιολογίας.
Λάμβανε υπόψη την κίνηση του ουρανού για να κατανοεί τα γήινα γεγονότα και τη ανθρώπινη σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία και ασθένεια. Πίστευε ότι ο άνθρωπος ζούσε επειδή είχε την ικανότητα να λαμβάνει κάθε λεπτό μέρος στην Συμπαντική Ύπαρξη, όχι σαν ένα ‘μικρό της κομμάτι’, αλλά σαν ουσιαστικός συν-δημιουργός.
Αυτή η στάση είχε μια επίδραση σε όλους τους τομείς της γήινης ζωής, έδινε τρόπους για να ζήσει κανείς στο σώμα του, κατανοήσεις για την ψυχική αντίληψη, και ένα μέτρο για την διαχείριση των συναισθημάτων. Φυσικά, έδινε επίσης και μια ειδική κατεύθυνση στην ιατρική πράξη.
Αργότερα, με την επαφή με τους δυτικούς ιεραπόστολους και πιο μετά με το Guo Ming Tang και το Κομμουνιστικό καθεστώς, ο Κινέζος ιατρός/σοφός/μυστικιστής σιγά σιγά έχασε αυτή την κατανόηση και άρχισε να βλέπει το σώμα ως ένα κλειστό εργαλείο που δεν είχε πια σχέση με τον κόσμο έξω από αυτόν. Έτσι, έχασε την κοσμολογική και πνευματική γνώση της ζωής.
Απομονωμένος από την Συμπαντική μήτρα, άρχισε να ψάχνει λύσεις στα ερωτήματα της ζωής μόνος του, χάνοντας το νήμα μέσα στο λαβύρινθο των γήινων του πεποιθήσεων.
Αυτή η καινούρια αντίληψη του ανθρώπου αντιπροσωπεύεται από την λεγόμενη Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (ΠΚΙ), που είναι στη πραγματικότητα, μια διακλάδωση της Δυτικής Ιατρικής.
H Vita Revelli σπούδασε στο ‘College of Traditional Acupuncture’ του Leamington SPA (Warwickshire) μεταξύ του 1978-1981 με το περίφημο καθηγητή J.R. Worsley. Μετά από δυο χρόνια πήγε στην Κίνα για μετεκπαιδευτικές σπουδές στο ‘Κολλέγιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής’ του Πεκίνου. Εκεί παρακολούθησε για δυο χρόνια μαθήματα Βελονισμού και Κινέζικα Βότανα σε τμήμα στην κινέζικη γλώσσα και εξειδικεύτηκε στη Γυναικολογία, κάνοντας ένα χρόνο πρακτικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο (Κινέζο Ιαπωνικό νοσοκομείο). Το ίδιο χρονικό διάστημα σπούδασε με τον Ταοϊστή γιατρό Pan Yi Wu και εξειδικεύτηκε στην Ταοϊστική αντίληψη των καναλιών και της σχέση μεταξύ ανθρώπου και σύμπαντος. Κατέχει πτυχίο στην Κινέζικη Γλώσσα και Κοινωνική Ανθρωπολογία από το SOAS (University of London) και, επίσης, πτυχίο στο Βελονισμό από το κρατικό Kingston University του Λονδίνου.
Για πάνω από είκοσι χρόνια έχει διδάξει Κινέζικη Ιατρική σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Λονδίνο, Όσλο, Μιλάνο, Ζυρίχη κ.α.) και έχει λάβει μέρος, ως ομιλήτρια σε πολλά ευρωπαϊκά συνέδρια, όπως επίσης και στο ‘Παγκόσμιο συνέδριο για τον εκσυγχρονισμό της Κινέζικης Ιατρικής’ στο Chengdu (Κίνα). Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και είναι η διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Κέντρου ΑΟΜ (Η τέχνη της Ανατολικής Ιατρικής).
Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στο 5th Therapy Planet Festival (ώρα 18.30 – 19.20), η κυρία Revelli θα εξηγήσει ακριβώς πως λειτουργεί αυτό το ανοικτό σώμα, πως αυτό έχει σχέση με την αντίληψη της έννοιας της ζωής, τον ρόλο που αυτό παίζει στην διατήρηση της υγείας και στην θεραπεία της ασθένειας, και τέλος, πως αυτή η γνώση έχει μεγάλη σημασία για την ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, για την καλλιέργεια της Ντάο Καρδιάς του και για την εξέλιξη του