«Η Αθήνα από κάτω» ανεβαίνει ψηλά! Δείτε το trailer.

«Η Αθήνα από κάτω» ανεβαίνει ψηλά!

Το ντοκιμαντέρ του Τάκη Μπαρδάκου «Αθήνα από κάτω», είναι ένα χρονικό της κρίσης που πλήττει τα τελευταία χρόνια την χώρα μας. Μια κρίση – που ο χαρακτηρισμός «οικονομική κρίση» είναι τουλάχιστον περιοριστικός- η οποία τρυπώνει σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας των πολιτών και επαναφέρει εικόνες θλιβερές που μας γυρνούν σε ένα μακρινό παρελθόν, που όλοι πασχίζαμε να ξεχάσουμε, αυτό της κατοχής.

«Η Αθήνα από κάτω» ανεβαίνει ψηλά!

Η «Αθήνα από κάτω», μετά από την εγχώρια αναγνώριση, κατακτά τώρα το Α’ Βραβείο Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους, στο φετινό Φεστιβάλ της Βαρκελώνης. Το ντοκιμαντέρ αυτό πρωτοτυπεί. Ο φακός δεν καταγράφει με καλλιτεχνική, ντοκιμαντερίστικη ματιά όσα εκτυλίσσονται στους δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά γίνεται ένα με τους ανθρώπους που βρίσκονται στον δρόμο, ανθρώπους που μέχρι πριν από κάποια χρόνια ζούσαν «κανονικά», όπως όλοι εμείς. Άνθρωποι που μέχρι χθες μπορούσαν να καλύπτουν τις ανάγκες τους, στέκονται στα συσσίτια, άνεργοι και ηλικιωμένοι που μια ζωή κόπιαζαν και πάσχιζαν για να βγάζουν τα προς το ζην.

«Η Αθήνα από κάτω», δεν χαϊδεύει αφτιά και μάτια, αποτελεί γροθιά σε όσους δεν έχουν αντιληφθεί το βάθος και το εύρος της κοινωνικής καταστροφής που έχει προξενήσει η μακρόχρονη οικονομική κρίση. Η ταινία στέκεται στο πλευρό και ακούει την ανάσα του νεόπτωχου, του ανήμπορου και έτσι χωρίς κάποια κρατική ή άλλη επίσημη χρηματοδότηση, καταφέρνει να διακριθεί και να κερδίσει το πρώτο βραβείο στο διεθνές ευρωπαϊκό Φεστιβάλ της Βαρκελώνης, συγκινώντας και μεταδίδοντας έναν αέρα ανθρωπιάς, εκτός ελληνικών συνόρων!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα