Στη Μεσόγειο, ένα μέρος με ιδιαίτερο κλίμα και μεγάλη βιοποικιλότητα καλλιεργούνται και καταναλώνονται αγροτικά προϊόντα μεγάλης διατροφικής αξίας. Τροφές όπως η ελιά, το αμπέλι, τα λαχανικά ,τα βότανα, τα όσπρια, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, το μέλι, τα αυγά αλλά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, απαρτίζουν σήμερα τα βασικά υλικά της υγιεινής μεσογειακής διατροφής.
Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, θα έρθουμε σε επαφή με τα σημαντικότερα μεσογειακά αγροτικά προϊόντα, την ιστορία, τη διατροφική τους αξία αλλά και τις χρήσεις τους, σε συνδυασμό με τα μυστικά της παραγωγής και μεταποίησής τους.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Ορέστης Δαβίας, βιολόγος – ερευνητής Παναγιώτης Παπαδόπουλος, γεωπόνος – σύμβουλος βιολογικής γεωργίας Μιχάλης Γκολιομύτης, λέκτορας τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του ΓΠΑ
Κάθε Δευτέρα μέχρι τις 19/12/2016 | Ώρες: 18.00-21.00
ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ
Είσοδος ελεύθερη
Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΚΠΙΣΝ Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Οδός Ευριπίδου & Δοϊράνης, Αθήνα
Τηλ: +30 2168091001
E-mail: info@snfcc.org