Οι ερωτήσεις που καλό είναι να μην να κάνετε σε μια σχέση (αποκλειστικά για γυναίκες)

Οι ερωτήσεις που δεν πρέπει να κάνετε σε μια σχέση (αποκλειστικά για γυναίκες)

Αυτό είναι ένα θέμα που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες, για να σας αποτρέψω από ορισμένες λανθασμένες ερωτήσεις και δηλώσεις, που συνήθως κάνετε στους άντρες, όταν ξεκινάτε να σχετίζεστε ερωτικά.

Και θα σας εξηγήσω γιατί αυτές οι χιλιοειπωμένες φράσεις, όχι μόνο δεν οδηγούν στη λήψη οποιασδήποτε χρήσιμης πληροφορίας, αλλά και υποσκάπτουν την ίδια τη σχέση την οποία επιθυμείτε να δημιουργήσετε και να διαφυλάξετε.

Ρωτώντας, υποτιμάτε τον εαυτό σας, χάνετε τον αυτοσεβασμό σας, παραχωρείτε σ΄εκείνον τον έλεγχο της σχέσης, με αποτέλεσμα να μειώνεται η εκτίμηση, που ο σύντροφός σας τρέφει για εσάς.

Έτσι, οι ερωτήσεις ή δηλώσεις που ποτέ δεν πρέπει να κάνετε σε έναν άντρα με τον οποίο βγαίνετε είναι οι εξής:

1. Πότε θα σε ξαναδώ;
Θα τον δείτε όταν είναι να τον δείτε. Εάν θέλει να ξαναβρεθείτε, θα σας τηλεφωνήσει. Δεν έχει κανένα νόημα να ασχολείστε με κάποιον που δεν έχει χρόνο για εσάς.

2. Γιατί δεν μου τηλεφώνησες;
Εδώ υπάρχει μόνο μια απάντηση: Γιατί δεν ήθελε! Αυτό που ρωτάτε στην πραγματικότητα είναι: “Γιατί δεν ήθελες να μου τηλεφωνήσεις;” Ποιος ξέρει! Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό, αλλά δεν πρέπει να κάθεστε να χάνετε το χρόνο σας με το να αναρωτιέστε. Πρέπει να βγείτε να γνωρίσετε πολλούς άλλους άντρες και όχι να ξοδεύετε τη ζωή σας με κάποιον που δεν σας δίνει τη σημασία που αξίζετε. Με άλλα λόγια, μην βιαστείτε να βάλετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι…..

3. Πού ήσουν;
Η αλήθεια είναι ότι αν ήθελε να γνωρίζετε πού ήταν θα σας το είχε πει. Αυτό που ρωτάτε στην πραγματικότητα είναι: “Ήσουν με μια άλλη γυναίκα, που σου αρέσει περισσότερο από εμένα ή με την οποία μπορεί να με απατήσεις;” Το μόνο που πετυχαίνετε με αυτόν τον τρόπο είναι να κάνετε πολύ φανερή την ανασφάλειά σας. Αν μη τι άλλο, εκείνος θα έπρεπε να ανησυχεί για το πού ήσασταν εσείς….

4. Σ’ αγαπώ.
Δεν είναι ερώτηση, αλλά ούτως ή άλλως πρέπει να αποφύγετε αυτή τη φράση. Κι αυτό γιατί το λέτε με την ελπίδα ότι θα το πει κι αυτός. Αλλά τι θα κάνετε αν δεν το πει; Είναι βέβαιο ότι θα πληγωθείτε και θα νιώσετε χαζή. Με το να πείτε “σ’ αγαπώ”, όταν εκείνος δεν είναι έτοιμος να κάνει το ίδιο, δεν θα επιταχύνετε την εξέλιξη της σχέσης. Έτσι χαλαρώστε και αφήστε τον να το πει αυτός πρώτος όταν είναι όντως έτοιμος.

5. Είχες πάει μαζί της;
Από τη στιγμή που δεν πηγαίνει τώρα μαζί της, τι σημασία έχει; Οι προηγούμενες σχέσεις ανήκουν στο παρελθόν. Μην βασανίζετε τον εαυτό σας και εκείνον με τέτοιες σκέψεις. Σε κάθε περίπτωση, σε αυτά τα θέματα το καλύτερο είναι η άγνοια.

6. Έχεις και κάποια άλλη σχέση;
Το μυστήριο για τους άντρες είναι ό,τι ο ρομαντισμός για τις γυναίκες. Μόλις του είπατε πλαγίως ότι θέλετε την αποκλειστικότητα. Σαν αποτέλεσμα λύσατε το μυστήριο και πρακτικά παραδώσατε τον έλεγχο της σχέσης σ’ εκείνον. Ποιος θα φανταζόταν τις συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν πέντε απλές λεξούλες;

7. Πού πάει η σχέση μας;
Πουθενά σύντομα, με μια τέτοια στάση! Οι άντρες θέλουν μια σύντροφο, με την οποία να περνάνε καλά και να είναι εύκολο να είναι μαζί της, και όχι κάποια που συνέχεια αγχώνεται για το μέλλον. Οι πράξεις του ή οι παραλείψεις του θα σας αποκαλύψουν με μεγάλη ακρίβεια το “πού πάει η σχέση”. Δεν χρειάζεται να ρωτήσετε. Αν η σχέση “πηγαίνει” κάπου, θα το καταλάβετε εύκολα, όπως και το αντίθετο.

8. Πρέπει να μιλήσουμε.
Αυτή η φράση αντιστοιχεί σ’ εκείνη που λέει ο καθηγητής στον άτακτο μαθητή, τον οποίο στέλνει στο γραφείο του λυκειάρχη για ανάκριση….Όταν την ακούσουν οι άντρες, γνωρίζουν ότι δεν θα πρόκειται για μια διασκεδαστική συζήτηση, οπότε μπαίνουν από την αρχή σε άμυνα. Εάν νιώθετε την ανάγκη να συζητήσετε κάτι με το σύντροφό σας, χρειάζεται απλά να το αναφέρετε, όταν και οι δύο θα είστε καλά και ήρεμα. Κυρίως, μη δοκιμάσετε να ανοίξετε τη συζήτηση, όταν είναι εξαντλημένος, αγχωμένος ή όταν παρακολουθεί ποδοσφαιρικό αγώνα στην τηλεόραση!

9. Τι σκέφτεσαι;
Αυτό που ουσιαστικά ρωτάτε είναι: “Υπάρχει κάποιο πρόβλημα;”, “Μου είσαι θυμωμένος;”, “Αναρωτιέσαι για τη σχέση μας;”, ¨Με σκέφτεσαι;”, “Σκέφτεσαι κάποια άλλη;” κλπ. Αν θέλει να μάθετε τι σκέφτεται, θα σας το πει ο ίδιος. Αλλιώς απλώς θα σας πει ψέματα.

10.Δεν σου έχω εμπιστοσύνη.
Αυτό που εννοείτε είναι: “Κάτι νιώθω ότι κάνεις πίσω από την πλάτη μου”. Αν όντως κάτι κάνει πίσω από την πλάτη σας, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να γίνει πιο προσεκτικός. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην πείτε τίποτα που θα τον βάλει σε υποψίες, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να βρείτε τα στοιχεία, που θα επιβεβαιώσουν τις υποψίες σας.

Συμπερασματικά, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε ότι μια καλή σχέση βασίζεται στην ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη και προϋποθέτει αυτοεκτίμηση, αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό.

Πολλές από τις παραπάνω φράσεις υποδηλώνουν την ανασφάλεια και την αυτοϋποτίμηση της γυναίκας που τις κάνει και έτσι υπονομεύουν τη σχέση που έχει ή επιθυμεί να δημιουργήσει.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Χάρη Καραουλάνη “60 πρακτικά Μαθήματα Ζωής” από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα