Μην αφήνετε να σας ξεφεύγει ο πλούτος

Μην αφήνετε να σας ξεφεύγει ο πλούτος

Η καλή ζωή κοστίζει πολλά χρήματα στον σημερινό ταχύτατο, υλιστικό κόσμο, αλλά μην επιτρέψετε να σας αποθαρρύνει αυτό, γιατί μπορείτε σίγουρα να απολαύσετε την καλή ζωή αν το θέλετε πραγματικά.

Πάρτε μια σαφή απόφαση να κάνετε κάποιες σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας, και να θυμάστε…τα χρήματα σίγουρα θα κάνουν τη ζωή σας πιο άνετη.

Είναι ατυχές, αλλά όχι ασυνήθιστο να ακούς φτωχούς αλλά καλοπροαίρετους ανθρώπους να λένε ότι τα χρήματα δεν έχουν σημασία γι’ αυτούς. Θέλουν απλώς να προσφέρουν στη ζωή.

Το 1910 ο Γουάλας Ντ. Γουάτλς έγραψε το Η επιστήμη του να γίνεσαι πλούσιος. Η απάντηση του Γουάτλς σε αυτή τη δήλωση ήταν: “Αν θέλετε να κάνετε καλό, πρώτα φροντίστε να πλουτίσετε”.

Ο Γουάτλς είχε δίκιο. Το καλό που κάνεις χωρίς χρήματα περιορίζεται στη φυσική σας παρουσία. Ωστόσο, όταν έχετε άφθονα χρήματα, μπορείτε να προσφέρετε στους άλλους με τρόπους που υπερβαίνουν κατά πολύ τη φυσική σας παρουσία.

Όποια κι αν είναι η τωρινή οικονομική σας κατάσταση, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε να αποκτήσετε χρήματα, όσα χρήματα θέλετε, αλλά πρώτα πρέπει να τα κερδίσετε. Η πλειονότητα του πληθυσμού ζει αγνοώντας αυτό το δεδομένο.

Αν ο πλούτος είναι κάτι που σας έχει ξεφύγει μέχρι σήμερα στη ζωή σας, δεν είστε οι μόνοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι πλούσιοι. Το ασυνήθιστο θα ήταν να αποφασίσετε να κάνετε κάτι γι’ αυτό.
Οι βιβλιοθήκες ή τα καλά βιβλιοπωλεία έχουν σπουδαία βιβλία, που εξηγούν τις βασικές αρχές για μια ζωή γεμάτη πλούτο.
Παρακολουθήστε σεμινάρια που σας διδάσκουν “πώς να κερδίσετε περισσότερα χρήματα”.
Όταν πάρετε αυτή την απόφαση, μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας αποθαρρύνει.

Δεν είναι λάθος η δημιουργία πλούτου,
αλλά η αγάπη των χρημάτων για τα χρήματα.
Margaret Thatcher

 

Δώστε, δώστε, δώστε – τι νόημα έχει να αποκτούμε εμπειρία, γνώσεις ή ταλέντο αν δεν τα προσφέρουμε; Να ξέρουμε ιστορίες, αν δεν τις λέμε στους άλλους;  Να έχουμε πλούτη, αν δεν τα μοιραζόμαστε;  Δεν σκοπεύω να τα πάρω μαζί μου! Δίνοντας επικοινωνώ με τους άλλους, με τον κόσμο και με τον Θεό.
Isabel Alliende

Απόσπασμα από το βιβλίο του Bob Proctor “Απόλυτη Επιτυχία” από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα