Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πνευματικό πρότυπο στο σπίτι μας

Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πνευματικό πρότυπο στο σπίτι μας

Βρείτε φωτογραφίες ή σκίτσα πνευματικών δασκάλων ή ανθρώπων που οδεύουν σε πνευματικό δρόμο και τους οποίους θαυμάζετε.
Τοποθετήστε αυτές τις φωτογραφίες σε μέρη όπου θα αποτυπωθούν στο υποσυνείδητό σας. Η τοποθέτηση της φωτογραφίας ενός πνευματικού δασκάλου κοντά στο κρεβάτι σας, δεδομένου ότι θα είναι η τελευταία εικόνα που θα βλέπετε πριν κοιμηθείτε και η πρώτη μόλις ανοίγετε τα μάτια σας όταν ξυπνάτε, είναι πολύ καλή ιδέα.

Η ιδέα των γκουρού δεν ενθουσιάζει όλους τους ανθρώπους κι αν ανήκετε σ’ αυτούς, μπορείτε να βάλετε εικόνες των δημιουργημάτων του Θεού στο σπίτι σας, όπως για παράδειγμα την εικόνα ενός δάσους ή ενός βουνού.

Ένας άλλος τρόπος για να δημιουργήσετε το πνευματικό πρότυπο, είναι να βάλετε εμπνευσμένα ρητά σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας.
Καλή ιδέα είναι να βρείτε ένα ρητό που έχει απήχηση στους πνευματικούς στόχους σας και να επιδιώξετε να το έχετε γραμμένο από έναν καλλιγράφο.
Βάλτε το σε κορνίζα και κρεμάστε το εκεί που νομίζετε ότι θα αποτυπωθεί πιο εύκολα και γρήγορα στο υποσυνείδητό σας.
Από τους καλύτερους χώρους για να τοποθετήσετε γνωμικά ή εμπνευσμένα ρητά είναι το λουτρό ή το υπνοδωμάτιο.

Η δημιουργία ενός βωμού είναι ένας άλλος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα πνευματικό πρότυπο στο σπίτι σας.
Η εικόνα του βωμού είναι αντικείμενο προσωπικής επιλογής, αλλά στην πιο βασική και απλή εκδοχή του, ένας βωμός είναι ένας μικρός χώρος με υλικά αντικείμενα που είναι συμβολικά της σχέσης σας με το Πνεύμα και αντικείμενα τα οποία σας υπενθυμίζουν την αιτία ύπαρξής σας στον πλανήτη.

Φυσικά, δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να αφιερώσουν το χώρο ενός ολόκληρου δωματίου διαλογισμού για το βωμό τους, αλλά ακόμα και στο πιο μικρό διαμέρισμα μπορεί να βρεθεί χώρος – πάνω σ’ ένα τραπέζι, σ’ ένα ράφι ή σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σας που το θεωρείτε ως χώρο τιμής.

Το τωρινό δωμάτιο διαλογισμού μου με το βωμό είναι μια ντουλάπα που την έχω μετατρέψει κατάλληλα.
Αρκετό καιρό πριν, όταν ζούσαμε σ’ ένα σπίτι μικρών διαστάσεων, είχα τοποθετήσει το βωμό μου κάτω από ένα διακοσμητικό τραπέζι. Είχα φτιάξει ένα σκέπασμα που κάλυπτε το τραπέζι κι έφτανε μέχρι το πάτωμα· δημιουργούσε έτσι έναν ωραίο, απόκρυφο χώρο για την προσωπική μου πνευματική απομόνωση.

Ο βωμός θα πρέπει να είναι το πνευματικό κέντρο του σπιτιού σας. Η ενέργεια που εκπέμπεται από το βωμό διαχέεται σε όλο το σπίτι.
Αν έχετε κάποιο προσωπικό γκουρού ή πνευματικούς δασκάλους μπορείτε να βάλετε τις φωτογραφίες τους στο βωμό σας για να σας υπενθυμίζουν τις ιδιότητες που διακρίνετε βαθιά σ’ αυτούς και για τις οποίες εσείς εργάζεστε.

Αν έχετε ανακαλύψει πως η φύση είναι ο συνδετικός σας κρίκος με το Πνεύμα, τότε μπορείτε να βάλετε στο βωμό σας αντικείμενα της φύσης. Είναι καλό να έχετε ένα αντικείμενο που θα αποτελεί την εστία του βωμού σας.
Αυτό μπορεί να είναι ένα συμβολικό αντικείμενο ή μια φωτογραφία (ενός φυσικού τοπίου ή εκείνου που σας βοηθάει να συνδεθείτε με την πνευματική σας πηγή), ή ένα αντικείμενο (όπως ένας κρύσταλλος, ένα καμπανάκι, ένα φτερό ή ένα λουλούδι).
Είναι σημαντικό να ενεργοποιείτε και να καθαρίζετε διαρκώς το βωμό σας αφού επιτελεί μια τόσο σημαντική λειτουργία μέσα στο σπίτι σας.

Απόσπασμα από το βιβλίο του ΝτένιςΛιν “Ιερός Χώρος” από τις εκδόσεις Κέδρος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα