Τα οφέλη της νοερής απεικόνισης και πώς να εξασκηθούμε σε αυτήν

elijah-hiett-485116-unsplash

Καθώς εξασκούμαστε στη νοερή απεικόνιση με σκοπό να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας, πρέπει να θυμόμαστε πως οι ανθρώπινες υπάρξεις ποτέ δε δημιουργούν κάτι από το μηδέν.

Το έργο μας δεν είναι η δημιουργία από το τίποτα, αλλά η έλξη, ο συνδυασμός και η ανακατανομή όσων ήδη υπάρχουν.

Τα δημιουργήματά μας είναι στην πραγματικότητα νέοι συνδυασμοί των υλικών που ήδη υπάρχουν.

Επομένως δεν μιλώ για δημιουργία ενέργειας, αλά για μετατροπή μιας μορφής ενέργειας σε μια άλλη. Η δημιουργική μας δύναμη είναι η ικανότητά μας να μετατρέπουμε τις σκέψεις μας σε νέες υλοποιημένες μορφές.

Το αποτέλεσμα αυτής της μετατροπής το αποκαλούμε δημιουργία.

Υπάρχει ένας απαράβατος όρος για την υλοποίηση μιας νοερής εικόνας στον κόσμο των μορφών. Ο κόσμος του πνεύματος δεν αντιλαμβάνεται τις έννοιες του χώρου και του χρόνου. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο η εικόνα ν’ αναφέρεται στο εδώ και τώρα, αλλιώς είναι σαν να μην υπάρχει.

Μόλις αποκτήσεις αυτή την επίγνωση, θα καταλάβεις την αναγκαιότητα να οραματίζεσαι την εκπλήρωση των επιθυμιών σου σαν αυτό, σε πνευματικό επίπεδο, να έχει ήδη γίνει.

Σωστά διάβασες, είναι απαραίτητο να γνωρίζεις μέσα σου πως, στο αόρατο πεδίο της ύπαρξής σου, η επιθυμία σου έχει ήδη εκπληρωθεί.

Είναι αρκετό να γνωρίζεις ότι η ενέργεια είναι ήδη εδώ. Άφησε το πώς να βρεθεί μόνο του. Αφού το αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο, τα μέσα θα βρεθούν, εμπιστέψου λοιπόν τη διαδικασία και η επιτυχία είναι σίγουρη.

Αυτή δεν είναι μια συνταγή για να μείνεις αδρανής, αλλά για ν’ απαλλαγείς από την ανησυχία και το φόβο. Εσύ θα δουλεύεις πάνω στο σχηματισμό των νοερών εικόνων και θα το κάνεις γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα είναι εξασφαλισμένο.

Έχεις ήδη αναγνωρίσει την ευφυΐα του πνεύματος, αυτής της απέραντης, απρόσωπης δύναμης. Όμως κι εσύ έχεις μέσα σου ευφυΐα. Αυτό που κάνεις είναι να επιτρέπεις στις δύο ευφυΐες να συνεργαστούν. Η ευφυΐα του πνεύματος δεν θα πραγματοποιήσει από μόνη της τίποτα για σένα, θα το πραγματοποιήσει μαζί με σένα.

Εσύ αποτυπώνεις στο συμπαντικό νου το αντικείμενο της επιθυμίας σου και με ηρεμία και επίγνωση αρχίζεις να δρας με βάση την εικόνα σου, επιτρέποντας στην ανώτερη ευφυΐα και στη δική σου, που είναι μέρος της ανώτερης, να δουλέψουν μέσα από σένα για να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εγκαταλείπεις κάθε φόβο και συνεχίζεις τη ζωή σου σίγουρος πως οι απαραίτητες συνθήκες σύντομα θα εμφανιστούν ή βρίσκονται ήδη μπροστά σου.

Κράτα τις κεραίες σου τεντωμένες για κάθε μικρό γεγονός, που θα είναι δείγμα πως ο σπόρος που έσπειρες στο συμπαντικό νου άρχισε να βλασταίνει κι επίτρεψε στο βλαστάρι αυτό να μεγαλώσει και να δώσει καρπούς.

Όσο πιο πολύ ενθουσιασμό και πίστη νιώθεις όταν φτιάχνεις τις νοερές σου εικόνες, τόσο περισσότερο αυξάνουν οι πιθανότητες να δεις την επιθυμία σου να υλοποιείται.

Βλέπεις με λεπτομέρειες αυτό που επιθυμείς και φέρνεις στο νου σου διαρκώς την εικόνα σου, με πίστη στην υπέρτατη δύναμη που βρίσκεται μέσα στα πάντα κι επομένως και μέσα σου.

Μπορείς να οραματιστείς πως είσαι υγιής, πως η δουλειά σου ευημερεί, οι προτάσεις σου γίνονται αποδεκτές, οι σχέσεις σου θεραπεύονται, το σπίτι σου πουλιέται, τα έσοδά σου αυξάνονται ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείς.

Το κλειδί είναι η επανάληψη των εικόνων, μέχρι που η αλήθεια τους να αντηχήσει μέσα σου, χωρίς ίχνος αμφιβολίας.

Πιστεύω πως οι καλύτερες ώρες για τη νοερή απεικόνιση είναι νωρίς το πρωί κι αμέσως πριν το βραδινό ύπνο.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr Wayne Dyer “Δημιούργησε το πεπρωμένο σου” από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα