Τι είναι αυτό που συμβαίνει όταν βλέπουμε με τα μάτια της αγάπης

Τι είναι αυτό που συμβαίνει όταν βλέπουμε με τα μάτια της αγάπης

Μπορούμε να πούμε ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης των όσων αισθάνεστε. Αντιλαμβάνεστε το εξωτερικό Όνειρο μέσα από τα μάτια σας.

Όταν είστε θυμωμένοι, βλέπετε τον κόσμο με τα μάτια του θυμού. Αν τον βλέπατε μέσα από τα μάτια της ζήλιας, οι αντιδράσεις σας θα ήταν διαφορετικές.

Όταν βλέπετε μέσα από τα μάτια της παραφροσύνης, όλα σας ενοχλούν. Αν βλέπετε με τα μάτια της λύπης, θα κλαίτε για το παραμικρό, επειδή βρέχει, επειδή κάποιος κάνει θόρυβο. Η βροχή είναι βροχή. Δεν υπάρχει τίποτα να κρίνετε ή να ερμηνεύσετε, αλλά θα αντιληφθείτε τη βροχή μέσα από το συναισθηματικό σας σώμα. Αν είστε λυπημένοι, βλέπετε με τα μάτια της λύπης και όλα γύρω σας σας φαίνονται λυπηρά.

Αν όμως έχετε τα μάτια της αγάπης, βλέπετε αγάπη όπου κι αν πηγαίνετε. Τα δέντρα δημιουργήθηκαν με αγάπη. Το νερό δημιουργήθηκε με αγάπη.

Όταν βλέπετε με τα μάτια της αγάπης, μπορείτε να ενώσετε τη θέλησή σας με τη θέληση κάποιου άλλου και τα όνειρα σας να γίνουν ένα.

Όταν αντιλαμβάνεστε τα πάντα με αγάπη, γίνεστε ένα με τα πουλιά, με τη φύση, με τους ανθρώπους, με τα πάντα.Τότε μπορείτε να δείτε με τα μάτια ενός αετού ή να μεταμορφωθείτε σε οποιοδήποτε είδος ζωής.

Μέσω της αγάπης σας συνδέεστε με τον αετό και γίνεστε τα φτερά του ή η βροχή ή τα σύννεφα. Αλλά για να το κάνετε αυτό, πρέπει να αδειάσετε το μυαλό σας από τον φόβο και να βλέπετε με τα μάτια της αγάπης.

Πρέπει να αναπτύξετε τη θέλησή σας μέχρι να γίνει τόσο δυνατή που να μπορεί να συνδεθεί με την άλλη θέληση και να γίνει ένα μαζί της. Τότε θα έχετε φτερά για να πετάτε. Ή θα γίνετε ο άνεμος και θα μπορείτε να είστε εδώ, εκεί, να μετακινείτε τα σύννεφα για να αφήσετε τον ήλιο να λάμψει. Αυτή είναι η δύναμη της αγάπης.

Όταν ικανοποιούμε τις ανάγκες του νου και του σώματος, τα μάτια μας βλέπουν με αγάπη. Βλέπουμε παντού τον Θεό, ακόμη και πίσω από το Παράσιτο των άλλων.

Μέσα σε κάθε άνθρωπο είναι «η γη της επαγγελίας» που υποσχέθηκε στον λαό του ο Μωυσής. Αυτή η γη της επαγγελίας βρίσκεται στη σφαίρα του ανθρώπινου νου, αλλά μόνο του νου που είναι δεκτικός στην αγάπη, γιατί εκεί ζει ο Θεός.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Don Miguel Ruiz «Μαθαίνοντας την Αγάπη» από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα