Όταν έπεσε το ρελέ κάποια φορά που δούλευε το πλυντήριο, το ξανασήκωσα.
Το πλυντήριο δούλεψε πάλι για λίγο και μετά ξανάπεσε το ρελέ.Το ξανασήκωσα και έβαλα μ’ αυτό τπν τρόπο λίγα πλυντήρια ακόμα. Έτσι ανακάλυψα ότι το πλυντήριο δούλευε γύρω στα 15 λεπτά πριν ξαναπέσει το ρελέ.
Τελικά κάλεσα έναν ηλεκτρολόγο που μου είπε ότι θα ερχόταν μετά το Σαββατοκύριακο.
Όταν ήρθε ο ηλεκτρολόγος, άνοιξε τον πίνακα του ηλεκτρικού και μου έδειξε ένα καμένο σύρμα που ερχόταν στο ρελέ από το πλυντήριο. «Παρά τρίχα γλίτωσες το σπίτι σου από πυρκαγιά», με πληροφόρησε αυστηρά.
«Αυτά τα ρελέ είναι σχεδιασμένα για να πέφτουν και να ανοίγουν 15-20 φορές σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Ύστερα είναι άχρηστα, γιατί η αντίσταση βραχυκυκλώνεται και το σπιτάκι σου μπορεί να γίνει τηγανητό».
Ανατρίχιασα στη σκέψη ότι το σπίτι μου είχε φτάσει τόσο κοντά σε έναν τόσο μεγάλο κίνδυνο και ένιωσα μεγάλη ευγνωμοσύνη που το αντιμετώπισα εγκαίρως.
Όταν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία στη ζωή μας, παίρνουμε σημάδια και προειδοποιήσεις είτε διαισθητικά είτε με χαλασμένο ρελέ. Σε κατάσταση ανάγκης μπορούμε να παρακάμψουμε την προειδοποίηση από το ρελέ και να συνεχίσουμε να λειτουργούμε για λίγο με τον ίδιο τρόπο, αλλά σύντομα θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας.
Αν ήμουν καλύτερα συντονισμένος με τα σημάδια, θα είχα αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το σύστημα και πως δεν ήταν φρόνιμο να συνεχίσω να παραβλέπω το ρελέ.
Και στη ζωή επίσης «δεν μας παίρνει» να παραβλέπουμε συνεχώς το ρελέ.
Πρέπει να δίνουμε προσοχή στην προειδοποίησή του και να πάμε στην πηγή του προβλήματος αντί να αντιμετωπίζουμε επιφανειακά το σύμπτωμα.
Αντί να εξαρτιόμαστε από την ασπιρίνη για να μας διώξει τον πονοκέφαλο, πρέπει να βρούμε ποιος ή τι μας τον προκαλεί και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην πηγή του.
Κράτα τις κεραίες σου τεντωμένες για να λάβεις τα σήματα. Πάρε το μήνυμα και μετά λάβε τα μέτρα σου.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen «Μια βαθιά ανάσα ζωής» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας