To όραμα μου, ένα μέλλον που θα χαρούν να κληρονομήσουν τα παιδιά μας

To όραμα μου, ένα μέλλον που θα χαρούν να κληρονομήσουν τα παιδιά μας

Το όραμά μου για το μέλλον είναι να φτιάξουμε έναν κόσμο που θα έχει μία οικονομία ζωής. Θα εστιάσουμε στον καθαρισμό της μόλυνσης του πλανήτη. Θα δημιουργήσουμε κοινωνίες όπου αυτοί που τώρα λιμοκτονούν, θα μπορούν να παράγουν πιο αποδοτικά τρόφιμα και να τα αποθηκεύουν και να τα διανέμουν τοπικά.

Θα εφαρμόσουμε συστήματα που θα χρησιμοποιούν καλύτερες μεθόδους παραγωγής ενέργειας και μετακίνησης, μεθόδους που θα αφήνουν πολύ μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να γίνει αυτός ο πλανήτης ένα καλύτερο μέρος.

Και φυσικά είναι τρομερά σημαντικό να έχουμε σπουδαίους καλλιτέχνες, συγγραφείς, ποιητές και μουσικούς, καθώς οι τέχνες μας εμπνέουν και εμπλουτίζουν τη ζωή μας με τόσους διαφορετικούς τρόπους.

Ας εστιάσουμε σε μία οικονομία ζωής, τέτοια που να υποστηρίζει την ευημερία για όλους – αντί για τη σημερινή οικονομία θανάτου που ευδοκιμεί με το να καταστρέφει τη φύση και να συδαυλίζει πολέμους.

Το κλειδί για να περάσουμε σε έναν καλύτερο κόσμο είναι να αναγνωρίσουμε πως όλοι έχουμε πάθη και ταλέντα, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με διαφορετκούς τρόπους. Μπορούμε να πάρουμε διαφορετικούς δρόμους.

Εγώ επικεντρώθηκα στο να γίνω συγγραφέας και περιοδεύων ομιλητής, όλοι όμως έχουμε τα δικά μας μοναδικά χαρίσματα να προσφέρουμε στον κόσμο αυτόν.

Αν όλοι οδεύσουμε προς τον ίδιο στόχο, να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός φιλικού στο περιβάλλον, δίκαιου και ειρηνικού κόσμου – ενός κόσμου που τα παιδιά και τα εγγόνια όλων των πλασμάτων θα χαρούν να κληρονομήσουν – θα τον πετύχουμε!

Και πρέπει στη διαδρομή μας αυτή να περάσουμε καλά στο ταξίδι. Αλλιώς στην πορεία θα καούμε και θα σβήσουμε.

Ως φορείς της αλλαγής στην καθημερινή μας ζωή, είναι ύψιστης σημασίας το να είμαστε επίσης φορείς και της ευδαιμονίας που συνοδεύει την αναγνώριση της δύναμής μας.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Keidi Keating «Το Φως» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα