5 πράγματα που χρειάζεται να καθαρίζουμε συχνότερα από όσο υπολογίζαμε

5 πράγματα που χρειάζεται να καθαρίζουμε συχνότερα από όσο υπολογίζαμε

Συνήθως επικεντρωνόμαστε στα βασικά σημεία του σπιτιού, όπως το πάτωμα, η λεκάνη του μπάνιου, τα πιάτα και τα λοιπά. Υπάρχουν όμως μερικά σημεία, που δεν πηγαίνει ο νους μας να τα καθαρίσουμε τόσο συχνά όσο θα έπρεπε.

Μάλιστα, εάν αυτά τα σημεία δεν καθαριστούν ανά μερικές ημέρες, μπορούν κάλλιστα να γίνουν εστία μικροβίων και βακτηρίων από την μια στιγμή στην άλλη.

Οι καφετιέρες

Εάν είστε και εσείς λάτρης του καφέ, τότε πιθανόν να έχετε καφετέρια σπίτι σας. Δυστυχώς όμως, όσο υπέροχος και σωτήριος μπορεί να είναι κατά την διάρκεια της ημέρας, ένας δυνατός καφές, θα πρέπει να εξοικονομούμε χρόνο ώστε να καθαρίζουμε την καφετιέρα μας καθημερινά, διότι είναι η καλύτερη εστία μικροβίων και μούχλας. Τα περισσότερα εξαρτήματα, μπορούν να πλυθούν και στο πλυντήριο πιάτων, ωστόσο εάν δεν είστε σίγουροι, μπορείτε να πλένετε με απλό σαπούνι πιάτων και χλιαρό νερό την καφετιέρα σας έπειτα από κάθε χρήση.

Πετσέτες χεριών

Μπορεί να μην δείχνουν βρώμικες και να μυρίζουν ακόμη μαλακτικό ρούχων, αλλά αν σκεφτούμε πόσες φορές και πόσοι διαφορετικοί άνθρωποι τις χρησιμοποιούμε μέσα στην ημέρα, θα καταλάβουμε πόσο εύκολο είναι να γεμίσουν μικρόβια. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι πετσέτες των χεριών, μένουν με μια αρκετή ποσότητα υγρασίας λόγω του νερού κάτι που συμβάλλει περισσότερο στην ευ νόηση ενός περιβάλλοντος ιδανικού για την ανάπτυξη μικροβίων.

Διαβάστε επίσης: 3 τρόποι για να μυρίζουν τα ρούχα σας υπέροχα

Οι τοίχοι του μπάνιου

Ο ευκολότερος τρόπος σύμφωνα με τους ειδικούς είναι να σκουπίζουμε τα πλακάκια του μπάνιου με ένα πανάκι έπειτα από κάθε χρήση ώστε να απομακρύνεται η περιττή υγρασία που συμβάλει στην αύξηση των μικροοργανισμών.

Οι νιπτήρες

Συνήθως θεωρούμε πως ο νιπτήρας μας επειδή φαίνεται καθαρός είναι κιόλας. Αντιθέτως, κάθε φορά που πλένουμε τα χέρια μας ή τα πιάτα της κουζίνας, αφήνουμε πίσω πολλά βακτήρια και μικρόβια που προέρχονται από τα όχι και τόσο καθαρά μας χέρια και τα αποφάγια του πιάτου μας. Γι αυτό, καλό θα καθαρίζουμε συχνότερα τους νιπτήρες του σπιτιού μας από όσο κάναμε μέχρι σήμερα!

Πάγκοι της κουζίνας

Πολλές είναι οι φορές εκείνες, που είτε επειδή βιαζόμαστε, είτε επειδή ξεχνιόμαστε αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας τα κλειδιά, το κινητό ή την ατζέντα μας. Εάν αναλογιστούμε που έχουν ακουμπήσει αυτά τα αξεσουάρ κατά την διάρκεια της ημέρας και τα τοποθετήσαμε έστω για δευτερόλεπτα εκεί που ακουμπάμε το φαγητό μας, μάλλον δεν υπάρχει λόγος να εξηγήσουμε περαιτέρω γιατί θα ήταν καλό να καθαρίζουμε συχνότερα τον πάγκο της κουζίνας μας.

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα