Οι ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου χρώματος στο σπίτι μας

Οι ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου χρώματος στο σπίτι μας

Το κόκκινο διεγείρει το σώμα έτσι ώστε να αντιδράσει άμεσα. Η δύναμη, η τόλμη, η σταθερότητα, η υγεία, η ζωτικότητα και η σεξουαλικότητα είνα ιδιότητες στενά συνδεμένες με το κόκκινο χρώμα.

Είναι εξαρετικά ζωογονητικό και διεγερτικό και μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμο στο να ξεπεραστούν η αδράνεια, η κατάθλιψη, ο φόβος κια η μελαγχολία.

Αποτελεί σοβαρό βοήθημα σε όσους φοβούνται τη ζωή και έχουν τάσεις φυγής.

Το κόκκινο σημαίνει δύναμη. Φανερώνει δυναμικότητα και επιμονή. Είναι το χρώμα της αδρεναλίνης, της φωτιάς, του ενθουσιασμού και του δυναμισμού. Είναι η σωματική ενέργεια. Είναι παθιασμένο, θαρραλέο και ερεθιστικό. Παρέχει την ενέργεια και την προτροπή που απαιτούνται για την πραγματοποίηση των στόχων.

Το κόκκινο είναι το χρώμα της δράσης. Είναι το χρώμα που μας προτρέπει «να κάνουμε κάτι τώρα».

Μια μελέτη που έγινε σε αθλητές σε πανεπιστήμιο του Τέξας απέδειξε ότι η θέαση του κόκκινου χρώματος αύξησε τη σωματική τους δύναμη κατά 13,5% και προκάλεσε αύξηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας στους μυς τους κατά 5,8%.

Αυτό υποδεικνύει πως το κόκκινο χρώμα μπορεί να ενεργοποιήσει τη δραστηριότητα και τη σωματική δύναμη.

Το κόκκινο δεν είναι το πιο κατάλληλο χρώμα για ένα υπνοδωμάτιο, γιατί θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες ως προς τη χαλάρωση.

Παρ’ όλα αυτά όμως, μπορεί να ανακαλύψετε πως η επιθυμία σας για αισθησιακή διέγερση γίνεται πιο έντονη σ’ ένα κόκκινο υπνοδωμάτιο.

Ένα κόκκινο δωμάτιο τραπεζαρίας θα διεγείρει την όρεξη, γι’ αυτό, αν κάνετε δίαιτα, το κόκκινο δεν είναι το κατάλληλο χρώμα για την τραπεζαρία σας.

Το κόκκινο χρώμα σ’ ένα δωμάτιο εργασίας ή γυμναστικής ή ακόμα στο καθιστικό διεγείρει την κίνηση και τη δραστηριότητα.

Αν είστε αναβλητικός τύπος ή αν διάγετε μια νωθρή περίοδο της ζωής σας, βάψτε τον τοίχο στο σπίτι σας κόκκινο (προτιμήστε ένα ζεστό πορφυρό κόκκινο αντί για σκούρο βυσσινί ή κάποιον άλλο σκοτεινό τόνο) και ετοιμαστείτε να απελευθερωθείτε!

Απόσπασμα από το βιβλίο της Ντενίζ Λιν «Ιερός Χώρος» από τις εκδόσεις Κέδρος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα