Και εκεί που πας να απολαύσεις το υπέροχο ώριμο αβοκάντο σου, βλέπεις ότι έχει αρχίσει να σαπίζει και αντί να βρεθεί στο στομάχι σου, όπως υπολόγιζες, καταλήγει τελικά, στον σκουπιδοτενεκέ!
Αν έχετε βρεθεί σε αυτή την θέση, τότε, ακολουθήστε τις παρακάτω εύκολες οδηγίες και δεν θα ξαναπετάξετε άλλη φορά τα πεντανόστιμα αβοκάντο σας.
Στο σούπερ μάρκετ, αναζητήστε αβοκάντο με σταθερή επιδερμίδα και απαλά σημεία. Μόλις πάτε στο σπίτι, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να απολαύσετε την καλύτερη γεύση και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα αβοκάντο σας:
Αποθηκεύστε τα αβοκάντο σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να είναι πλήρως ώριμα.
Μπορείτε να διαπιστώσετε αν ένα αβοκάντο είναι ώριμο, πιέζοντάς το ελαφρά. Αν υποχωρεί στην πίεση αυτή, είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε.
Αποθηκεύστε άγουρα αβοκάντο σε θερμοκρασία δωματίου. Χρειάζεται, γενικά, από τέσσερις έως επτά ημέρες για ένα σκληρό αβοκάντο να ωριμάσει πλήρως.
Αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να περιμένετε τόσο χρόνο, τότε, επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης. Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό;
Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης, βάζοντας το αβοκάντο σας σε μια καφέ χαρτοσακούλα και τοποθετώντας μαζί του, ένα μήλο. Αυτό, θα σας βοηθήσει να επιταχύνετε τη διαδικασία ακόμα περισσότερο και να μειώσετε το χρόνο ωρίμανσης σε 1 έως 3 ημέρες.
Αποθηκεύστε πλήρως ώριμα αβοκάντο στο ψυγείο.
Εάν έχετε πλήρως ώριμα αβοκάντο που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αμέσως, τοποθετήστε τα στο ψυγείο σε μια πλαστική σακούλα. Εκεί, συνήθως, θα κρατηθούν καλά, για άλλες τρεις έως πέντε ημέρες.
Κρατήστε τα κομμένα αβοκάντο καλά περιτυλιγμένα.
Για να διατηρήσετε τεμαχισμένα αβοκάντο και να τα προφυλάξετε από τα καφέ σημάδια, τα τυλίγετε σφιχτά σε πλαστικό περιτύλιγμα, αφού πρώτα, απλώσετε μια μικρή ποσότητα από λεμόνι ή χυμό λάιμ πάνω στην εκτεθειμένη σάρκα του, που θα συμβάλει επίσης στην πρόληψη από το χρωματισμό. Μετά, βάλτε το τεμαχισμένο αβοκάντο στο ψυγείο.
Διατηρείστε τα αβοκάντο σας στην κατάψυξη
Τα αβοκάντο παγώνουν πολύ καλά, με λίγη επιπλέον προετοιμασία. Για να παγώσετε: Πλένετε, ξεφλουδίζετε και μετά καθαρίζετε τα αβοκάντο. Προσθέστε στον πολτό 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού για κάθε αβοκάντο που χρησιμοποιείτε, για να αποφευχθούν τα καφέ σημάδια. Τοποθετήστε τον πολτό σε σκεπασμένα αεροστεγή μπολ ή σακούλες κατάψυξης βαρέως τύπου και χρησιμοποιήστε τα, μέσα σε έξι μήνες, για καλύτερη ποιότητα.