Χρησιμοποιούμε την ανώτερη δύναμή μας;

Χρησιμοποιούμε την ανώτερη δύναμή μας;

Υπάρχει μια ευφυής δύναμη που λειτουργεί στα παρασκήνια της ζωής. Αν συνδεθείς μαζί της, έχεις όλη τη βοήθεια που χρειάζεσαι για να κάνεις οτιδήποτε επιλέγεις. Μ’ αυτή τη δύναμη μπορείς να κινήσεις βουνά. Χωρίς αυτήν, αισθάνεσαι χαμένος, μόνος, μπερδεμένος και αποξενωμένος.

Ολόκληρη η κοινωνία μας λειτουργεί μέσω αόρατων δυνάμεων. Κανείς δεν έχει δει ποτέ τον ηλεκτρισμό κι όμως η επαγγελματική και προσωπική μας ζωή εξαρτάται απ’ αυτόν.

Βάζεις μπρος το αυτοκίνητό σου από μια μπαταρία, ζεσταίνεις το φαγητό σου σε φούρνο μικροκυμάτων και βλέπεις τηλεόραση μέσω ενός δορυφόρου που στέλνει αόρατα σήματα από εκατοντάδες μίλια μακριά στο διάστημα.

Ο οδοντογιατρός σου βλέπει μέσα στο κέντρο των δοντιών σου με ακτίνες Χ και μετά τα καθαρίζει με δονήσεις υπερήχων. Επικοινωνείς μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μετά «σερφάρεις» στο Διαδίκτυο μέσω αμέτρητων ενεργειακών σημάτων που χοροπηδάνε γύρω από την υδρόγειο.

Μέσα στον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή ένας άπειρος αριθμός ανεπαίσθητων σπινθήρων χορεύει με ταχύτητα αστραπής γύρω από μια μικροσκοπική πλακέτα κυκλωμάτων.

Η IBM ανακοίνωσε πρόσφατα την επινόηση ενός μικροσκοπικού μικροτσίπ από άνθρακα, με το οποίο θα λειτουργούν οι υπολογιστές του αύριο.

Αυτό το μικροτσίπ είναι 100.000 φορές μικρότερο από μια ανθρώπινη τρίχα και λειτουργεί σε μοριακό επίπεδο.

Το μέρος του ηλεκτρονικού υπολογιστή που βλέπεις είναι το λιγότερο ουσιώδες του εξοπλισμού. Όλες οι σημαντικές διαδικασίες λειτουργούν πίσω από τα παρασκήνια.

Η αρχή της «Δύναμης» υφάνθηκε από τον παραγωγό Τζορτζ Λούκας στη σειρά των ταινιών «Ο πόλεμος των Άστρων». Και είναι μια πραγματικά λαμπρή σύλληψη!

Λίγο πριν από την προβολή του πολυαναμενόμενου Πρώτου Επεισοδίου, ο πρωταγωνιστής Λάιαμ Νίζον αφηγήθηκε σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Πρεμιέρ, μαι συζήτηση που είχε με τον Λούκας:

«Να πώς είναι, έτσι όπως μου το εξήγησε ο Τζορτζ Λούκας: “Στα σώματά μας έχουμε χιλιάδες διαφορετικά είδη βακτηρίων. Πώς θα σου φαινόταν αν ένα από αυτά τα είδη έχει μια ευφυΐα που βρίσκεται σε επικοινωνία με την ενέργεια του σύμπαντος; Αυτή είναι η ικανότητα του Τζεντάι”».

Μέσα σου, αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένας αγωγός που σε συνδέει με άπειρη σοφία, δύναμη και αγάπη. Ένα μέρος του νου σου έχει πάντα επίγνωση του πάθους, του σκοπού και της ταυτότητάς σου.

Αν δεν πιστεύεις ότι αυτή η σοφία υπάρχει ή αν δεν επιδιώξεις να την προσεγγίσεις, δεν θα απολαύσεις τα οφέλη της.

Αν όμως ανοιχτείς συνειδητά σε αυτήν και καλλιεργήσεις τη σύνδεσή σου μαζί της, θα βρεις όλη τη δύναμη που χρειάζεσαι, από ένα πανίσχυρο, αόρατο χέρι.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen «Ρούφηξε τη Ζωή αντί να σε Ρουφάει» από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα