Δυναμισμός ή ευνουχισμός;

Δυναμισμός ή ευνουχισμός;

Ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα που υπάρχουν στη σχέση των ζευγαριών, είναι ο υπερβολικός δυναμισμός και ποιος “έχει το πάνω χέρι” στη σχέση. Αρκετοί μπερδευόμαστε μέσα στις σχέσεις μας, δεν οριοθετούμε τους ρόλους μας και κάποιοι, ασχέτως φύλου, είναι περισσότερο δυναμικοί από το ταίρι τους.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Την ώρα που “ευνουχίζεις” κάποιον, έχεις πρωτίστως “ευνουχίσει” εσένα ως άτομο και ως οντότητα. Άρα μιλάς και κινείσαι μέσα από άλλη ταυτότητα.

Θα μιλήσω με το παράδειγμα της “Λίλιαν”. Φτάνοντας η “Λίλιαν” στο ραντεβού μας, μου δήλωσε ότι είναι τόσο δυναμική που “ευνουχίζει” κάθε άντρα που κάνει σχέση. Ήταν τόσο δυνατό το πιστεύω και της δημιουργούσε μία περιοριστική πεποίθηση που την κρατούσε “φυλακισμένη και συρρικνωμένη”, όμως στην αρχή δεν μπορούσε να καταλάβει τι της έλεγα.

Ξεκίνησα να της αναλύω ότι αυτό που κάνει πρώτα από όλα, είναι να “ευνουχίζει” την ίδια της την φύση ως τέλειο θηλυκό. Μήπως τελικά χρειάζεται πρώτα να συνδεθεί με τη μορφή της ως γυναίκα και να ξυπνήσει μέσα της την ίδια της την Θηλυκή Φύση, να αγαπήσει τον εαυτό της και να μπορεί έπειτα να απολαύσει το δώρο της περιποίησης, της φροντίδας και της ασφάλειας από το αρσενικό…;

Η φύση θέλει τον άνθρωπο σε αρμονία με την οντότητά του. Ισορρόπησε εσένα πρώτα και κάνε έλξη στο ίδιο. Από την άλλη πλευρά, ο δυναμικός άνθρωπος έχει την ιδιότητα να ορίζει τη ζωή του και να εμπιστεύεται τον εαυτό του. Σε κάθε στραβοτιμονιά αναλαμβάνει την ευθύνη του ως προς την επιλογή του, καθώς και την ευθύνη της αλλαγής.

Στην πορεία για να βρεις τον εαυτό σου, μπορεί στην αρχή να έλξεις κάτι μη συμβατό και αυτό συμβαίνει γιατί έλκεις κάτι αντίστοιχο. Πίστεψέ με όμως υπάρχουν άνθρωποι για σχέση.

Απλά ξεκαθάρισε τώρα τι πραγματικά θες, όχι από συμφέρον αλλά από την καρδιά σου. Όχι από έλλειμμα αλλά από πληρότητα.

Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω σε ό,τι σε απασχολεί και μαζί να βρούμε τον δρόμο της πληρότητας που θα οδηγήσει στην ευτυχία σου.

Δείτε τα σεμινάρια της Αδαμαντίας Καζάκου εδώ 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα