Μέσα από τις δυσκολίες φτάνει κανείς στα αστέρια! Οι περιπέτειες της Κυπριακής Ομάδας στο Rally Greece Off-Road 2019

Μέσα από τις δυσκολίες φτάνει κανείς στα αστέρια. Οι περιπέτειες της Κυπριακής Ομάδας στο Rally Greece Off-Road 2019

Παρά τις μεγάλες προκλήσεις, η ομάδα Autolife Team με τους Starikovich και Heskes, το πρώτο πλήρωμα κυπριακής καταγωγής που συμμετέχει στο Ράλι Dakar, κέρδισε μετάλλια στον εναρκτήριο διεθνή διαγωνισμό μετά από απουσία δύο ετών.

Ποια ήταν η πορεία τους προς την κατάκτηση του χάλκινου τροπαίου; Ελάτε να το ανακαλύψουμε!

Η 7η συνεχόμενη μετάδοση του Rally Greece Off-Road που πραγματοποιήθηκε στις 6-7 Ιουνίου στην Καστοριά, έγινε ο μεγαλύτερος και μακρύτερος αγώνας αυτοκινήτων που διεξήχθη στην Ελλάδα από πλευράς ημερών και της απόστασης που έπρεπε να διανύσουν οι συμμετέχοντες. Στις τέσσερις ημέρες του αγώνα διανύθηκαν σχεδόν 800 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 520 ήταν ειδικές διαδρομές. Οι απροσδόκητα υψηλές θερμοκρασίες, η απουσία ανέμου και η αυξημένη υγρασία αποτελούσαν ισχυρό αντίπαλο στις καλύτερες προσπάθειες των συμμετεχόντων και γι’ αυτό σε κάθε έναν από τους 31 συμμετέχοντες του Rally Greece Off-Road 2019 αξίζει ένα ζεστό χειροκρότημα. Και φυσικά η ομάδα Autolife Team βρίσκεται αναμφισβήτητα ανάμεσά τους!

Μέσα από τις δυσκολίες φτάνει κανείς στα αστέρια. Οι περιπέτειες της Κυπριακής Ομάδας στο Rally Greece Off-Road 2019

Η ομάδα συγκεντρώθηκε στην Καστοριά σε πλήρη ισχύ στις 5 Ιουνίου, μία ημέρα πριν από την επίσημη εγγραφή. Το όμορφο εκείνο καλοκαιρινό βράδυ, όλα τα μέλη της ομάδας ήταν απασχολημένα: ο Roman Starikovich (πιλότος) και ο Bert Heskes (συνοδηγός) μελετούσαν διεξοδικά τους οδικούς χάρτες, ο Maxim Egorenkov (μάνατζερ της ομάδας) κανόνιζε τις λεπτομέρειες της οργάνωσης, ενώ οι Roman Tsurkan, Krzystof Pindela και Theo Munchoff (μηχανικοί) διενεργούσαν ελέγχους τελευταίας στιγμής στο αγωνιστικό όχημα της ομάδας, το Toyota Hilux Overdrive, το επονομαζόμενο «The Mighty Bumblebeast».

Στις 6 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε τεχνικός έλεγχος στο τεχνολογικό πάρκο, όπου τα αυτοκίνητα ελέγχονται από την οργανωτική επιτροπή του ράλι και τους τεχνικούς επιθεωρητές ως προς τη συμμόρφωσή τους με τους κανονισμούς του αγώνα. Η ομάδα Autolife Team πέρασε τη δοκιμασία επιτυχώς και κέρδισε τον αριθμό 5. Για λίγο αποδείχτηκε ότι ήταν κάπως κακότυχος, αλλά τελικά τους χάρισε τη νίκη.

Μέσα από τις δυσκολίες φτάνει κανείς στα αστέρια. Οι περιπέτειες της Κυπριακής Ομάδας στο Rally Greece Off-Road 2019

Τέλος, το πρωί της 7ης Ιουνίου το πράσινο φως άναψε, οι κινητήρες βρυχήθηκαν δυνατά και οι τροχοί γύρισαν με ταχύτητα εκτοξεύοντας σκόνη και χώμα τριγύρω – το Rally Greece Off-Road 2019 μόλις ξεκίνησε! Και ξεκίνησε με την Κατατακτήρια Ειδική Διαδρομή Prologue, μια σύντομη αλλά εξαιρετικά επικίνδυνη και ελικοειδής διαδρομή με μόνο 3 γύρους των 800 μέτρων στην οποία η ομάδα Autolife Team προκρίθηκε στην 3η θέση (κατηγορία Τ1). Μετά την Prologue, οι ομάδες συνέχισαν με μια μακρά ορεινή διαδρομή που περιείχε σπειροειδείς χωματόδρομους. Οι καθοδηγητικές δεξιότητες του Bert Heskes αποδείχθηκαν απαραίτητες για την απόδοση της ομάδας, αφού διατήρησε την τρίτη θέση στην κατηγορία στο τέλος της πρώτης ημέρας.

Μέσα από τις δυσκολίες φτάνει κανείς στα αστέρια. Οι περιπέτειες της Κυπριακής Ομάδας στο Rally Greece Off-Road 2019

Η 8η Ιουνίου ξεκίνησε με μια σειρά από ειδικές διαδρομές σε βραχώδη εδάφη, που περιελάμβανε ακόμη και πέρασμα μέσα από ποταμό. Ο Roman και ο Bert αποφάσισαν να πειραματιστούν με τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου και η προσπάθειά τους τους οδήγησε στη δεύτερη θέση (κατηγορία T1) πριν από την εκπληκτική τελική επίδοση της ημέρας. Ύστερα από τη μεγάλη αποδοχή που είχε η Ειδική Διαδρομή Prologue από τους θεατές της περιοχής, οι διοργανωτές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το κλείσιμο κάθε ημέρας του αγώνα με τον ίδιο τρόπο. Αναπροσαρμόζοντας τα φρένα τους για τη γρήγορη κούρσα, ο Roman και ο Bert ήταν ασταμάτητοι και είχαν εκπληκτικά αποτελέσματα μετά τον πρώτο γύρο. Ωστόσο, στον δεύτερο γύρο, οι αλλαγές αυτές ήταν εναντίον της ομάδας όταν ένας βράχος σφηνώθηκε κάτω από τον μπροστινό τροχό ενώ το αυτοκίνητο βρισκόταν σε στροφή 180 μοιρών, γεγονός που έκανε το όχημα να αναποδογυρίσει.

Μέσα από τις δυσκολίες φτάνει κανείς στα αστέρια. Οι περιπέτειες της Κυπριακής Ομάδας στο Rally Greece Off-Road 2019

Οι θεατές και οι τεχνικοί έτρεξαν και βοήθησαν τον Roman και τον Bert να βγουν έξω από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, γύρισαν το αυτοκίνητο ξανά όρθιο. Ευτυχώς, ούτε ο Roman ούτε ο Bert τραυματίστηκαν, παρά την ολοκλήρωση της διαδρομής όμως η ομάδα ήρθε 5η στην κατηγορία T1 έχοντας να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο μειονέκτημα αφού το αυτοκίνητο ήταν σε άσχημη κατάσταση με την αριστερή πλευρά του κατεστραμμένη και το παρμπρίζ εντελώς σπασμένο. Τα πράγματα φαίνονταν πολύ άσχημα.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της νύχτας οι μηχανικοί πέτυχαν το ακατόρθωτο: δούλεψαν για ώρες χωρίς ύπνο, ξεκούραση και φαγητό και το επόμενο πρωί το Mighty Bumblebeast πήρε πάλι τη θέση του. Το παρμπρίζ έλειπε, αλλά οι πιλότοι αποφάσισαν να φορέσουν προστατευτικά γυαλιά και να οδηγήσουν.

Στη μέση της τρίτης ημέρας του αγώνα, ο Roman and ο Bert αντιμετώπισαν άλλο ένα εμπόδιο: ένας από τους τροχούς γλίστρησε σε υγρό γρασίδι και το αυτοκίνητο έπεσε σε μια χαράδρα 10 μέτρων στο ρέμα του βουνού. Με τη βοήθεια ενός ρυμουλκού, το αυτοκίνητο ανασύρθηκε. Έχοντας δεχτεί ποινή και χάνοντας πολύτιμα λεπτά, ο Roman and Bert ξεκίνησαν την πιο δύσκολη οδήγηση της καριέρας τους από το Ράλι Dakar 2017. Ευτυχώς όμως, η τύχη επέστρεψε στην ομάδα που κατάφερε να φτάσει στην 3η θέση (στην κατηγορία T1) διατηρώντας τη μέχρι τη γραμμή τερματισμού.

Μέσα από τις δυσκολίες φτάνει κανείς στα αστέρια. Οι περιπέτειες της Κυπριακής Ομάδας στο Rally Greece Off-Road 2019

Έτσι, μέσα από τις δυσκολίες, η ομάδα Autolife Team άγγιξε τα αστέρια, έλαβε χάλκινα μετάλλια και ύψωσε τη σημαία της Κύπρου στο βάθρο του Rally Greece Off-Road 2019.

Μέσα από τις δυσκολίες φτάνει κανείς στα αστέρια. Οι περιπέτειες της Κυπριακής Ομάδας στο Rally Greece Off-Road 2019

Ο περιπετειώδης αγώνας στην Ελλάδα δοκίμασε το θάρρος και τις αντοχές της ομάδας και φαίνεται ότι πέρασε τις πιο δύσκολες εξετάσεις. Τώρα πια ο δρόμος προς το Dakar 2020 είναι ανοιχτός για τους Κυπρίους ήρωές μας και στην πορεία μπορεί να τους δούμε να αγωνιστούν σε μερικά Ράλι Κύπρου (CAA Rallies) και – ποιος ξέρει – ίσως και στο ράλι Baja Jordan στην έρημο αυτό τον Σεπτέμβριο.

Η ομάδα Autolife Team θα ήθελε να ευχαριστήσει τους οπαδούς της στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Ρωσία και την Ισπανία για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους. Ήταν οι βασικοί παράγοντες που πραγματικά εμπόδισαν τον Roman και τον Bert να παραιτηθούν όταν πια φαινόταν ότι όλες οι ελπίδες είχαν χαθεί.

Η ομάδα στέλνει επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες στο επιτελείο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και ιδιαίτερα στον Στέφανο Μελικίδη (βίντεο) για την απίστευτη οξυδέρκειά του, καθώς και στη Maira Peirce (φωτογράφος) για τις εκπληκτικές εικόνες που συνέλαβαν τις πιο σημαντικές στιγμές του αγώνα.

Επιπλέον, η ομάδα θα ήθελε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στους Πλατινένιους Συνεργάτες της RoboMarkets, καθώς και τους Χρυσούς Συνεργάτες της ReLux Estates και Orpheus Group.

Ακολουθήστε την ομάδα μέσα από τις σελίδες της στο Facebook (Autolife Dakar) και το Instagram (@autolife_dakar).

Οι κομμένες σκηνές από το Rally Greece θα μεταδοθούν από τα Primetel TV και 7Sports TV.

Στηρίξτε την Κύπρο, στηρίξετε την ομάδα Autolife Team!

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα