Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας (άσκηση)

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας (άσκηση)

Πάρα πολλοί είναι αυτοί που ξεκινούν τη μέρα τους με ένα: «Σκατά! Άλλη μια μέρα που πρέπει να σηκωθώ, γαμ@το!».

Αν ξεκινάτε άσχημα τη μέρα σας, δεν θα έχετε ποτέ σας καμία καλή μέρα. Είναι αδύνατον. Αν κάνετε το παν για να ασχημίσετε το πρωινό σας, τότε και η υπόλοιπη μέρα σας θα είναι άσχημη.

Αν είστε ένας πολυάσχολος γονιός που πρέπει να πάει από νωρίς τα παιδιά στο σχολείο ή αν εργάζεστε από νωρίς το πρωί, είναι πολύ σημαντικό να δώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να ξεκινήσει η μέρα σωστά.

Προσωπικά, προτιμώ να ξυπνήσω λίγο νωρίτερα, για να έχω αυτόν τον ελεύθερο πρωινό χρόνο. Ακόμη κι αν μπορείτε να προσφέρετε μόνο 10 ή 15 λεπτά στον εαυτό σας, είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε. Είναι χρόνος αφιερωμένος στη φροντίδα του εαυτού.

Όταν ξυπνάτε, είναι σημαντικό να ακολουθείτε ένα τελετουργικό και να λέτε στον εαυτό σας λόγια με τα οποία αισθάνεστε καλά.

Διαβάστε επίσης: Τα 4 στάδια του ύπνου: Σε ποιο στάδιο δεν πρέπει να ξυπνάμε

Προετοιμάστε από την πρώτη στιγμή την καλύτερη δυνατή μέρα. Δεν είναι ανάγκη να αλλάξετε άρδην τη ζωή σας. Επιλέξτε ένα μόνο μικρό τελετουργικό για το πρωινό σας και ξεκινήστε από εκεί. Όταν πια το κάνετε κτήμα σας, επιλέξτε άλλο ένα και προσθέστε το στο πρωινό σας. Μην πελαγώσετε. Να θυμάστε: Στόχος είναι το να αισθάνεστε εσείς καλά.

Ας βεβαιώσουμε: Σήμερα δημιουργώ μια υπέροχη καινούργια μέρα, ένα υπέροχο νέο μέλλον.

Άσκηση

1.Αμέσως μόλις ξυπνήσετε το πρωί και ανοίξετε τα μάτια σας, πείτε τις εξής βεβαιώσεις: Καλημέρα κρεβάτι. Σ΄ευχαριστώ που είσαι τόσο άνετο και βολικό. Σ’ αγαπώ. Αυτή η μέρα είναι ευλογημένη. Όλα είναι καλά. Έχω χρόνο για όλα όσα θέλω να κάνω σήμερα.

2. Μείνετε ξαπλωμένοι και χαλαρώστε για λίγα λεπτά, αφήνοντας αυτές τις θετικές βεβαιώσεις να τρέξουν ελεύθερες στο νου σας και μετά αισθανθείτε τες στην καρδιά σας και στο υπόλοιπο σώμα σας.

3. Όταν είστε έτοιμοι να σηκωθείτε, πηγαίνετε στον καθρέφτη της τουαλέτας. Κοιτάξτε βαθιά στα μάτια σας. Χαμογελάστε στον πανέμορφο, χαρούμενο, γαλήνιο άνθρωπο που αντικρίζετε!

4. Ενόσω κοιτάτε στον καθρέφτη, πείτε αυτές τις βεβαιώσεις:

Καλημέρα, (όνομα). Σ’ αγαπώ. Σ’ αγαπώ πραγματικά. Σήμερα θα βιώσεις πραγματικά σπουδαίες εμπειρίες. Πείτε μετά στον εαυτό σας κάτι όμορφο όπως: Στις ομορφιές σου είσαι σήμερα! Το χαμόγελό σου είναι υπέροχο. Σου εύχομαι να έχεις μια υπέροχη μέρα.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Louise Hay «Αλλαγή με Σύμμαχο τον Καθρέπτη» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα