Όλα όσα βοηθούν στην εκπλήρωση των βαθιών επιθυμιών της καρδιάς μας

Όλα όσα βοηθούν στην εκπλήρωση των βαθιών επιθυμιών της καρδιάς μας

Πολύ βασικό για την εκπλήρωση των βαθιών επιθυμιών της καρδιάς σου είναι η πίστη, η εμπιστοσύνη – η πίστη στον εαυτό σου, η πίστη στη δύναμή σου, η πίστη στην αξία σου. Χωρίς αρκετή εμπιστοσύνη ότι μπορείς να τα καταφέρεις, άστο καλύτερα… Γι’ αυτό θα πρέπει πρώτα να δουλέψεις με τον εαυτό σου. Δηλαδή να ενισχύσεις αρχικά την πίστη στην αξία σου μέσω των θετικών δηλώσεων. Ώστε μετά ν’αποκτήσεις εμπιστοσύνη ότι μπορείς να πας παρακάτω.

«Είμαι άξιος/α και απόλυτα ικανός/ή να ορίζω τις καταστάσεις στη ζωή μου» είναι ένα καλό παράδειγμα, για ν’αρχίσουν να αλλάζουν πολλά κακώς κείμενα μιας ολόκληρης ζωής. Εκ των οποίων το βασικό ίσως να είναι η έλλειψη αυτοεκτίμησης.

Βλέπετε, αγαπητοί μου, το θέμα είναι πολύ βαθύτερο από το να «παίζουμε» με τις διάφορες λέξεις και φράσεις. Είναι θέμα συνειδητής αυτο-παρατήρησης, θέμα ανακάλυψης των δυνατοτήτων μας, είναι θέμα ειλικρινούς επιθυμίας μάθησης, θέμα επιμονής και υπομονής, θέμα αφύπνισης της διαίσθησης, είναι θέμα αυτογνωσίας τελικά! Και τίποτα εξ αυτών δεν είναι εφικτό χωρίς αγάπη, εκτίμηση και πίστη στον Εαυτό – με έψιλον κεφαλαίο.

Μια ακόμη σημαντική αλήθεια είναι πως, αν δεν αρχίσεις να εκτιμάς όσα έχεις στη ζωή σου, αντί να στενοχωριέσαι για όσα δεν έχεις, οι κοσμικοί μηχανισμοί υλοποίησης θα παραμένουν σκουριασμένοι και παροπλισμένοι σε μια ξεχασμένη γωνιά της συνείδησής σου, μέχρι να πιάσεις το πανί και το λαδωτήρι και να ξαναδώσεις ζωή στον έμφυτο αυτό μηχανισμό σου.

Άρχισε λοιπόν να μετράς τις ευλογίες σου, αντί να σκέφτεσαι συνέχεια και να συζητάς με άλλους τις δυστυχίες και ατυχίες σου. Θα δεις τότε πόσα πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν. Η εκτίμηση και η ευχαριστία είναι το πανί και το λαδωτήρι.

Διαβάστε επίσης: “Η τράπεζα των επιθυμιών μας”: Τι μπορούμε να κάνουμε για να λάβουμε εκείνα που επιθυμούμε

Κάνε μια δοκιμή, αν θέλεις, να δεις τι μπορεί να γίνει: Τις επόμενες μέρες, το πρώτο που θα κάνεις μόλις ξυπνήσεις, ας μην είναι να σκεφτείς, «Ωχ, άλλη μια μέρα»!

Αντ’ αυτού επίλεξε να πεις: «Ευχαριστώ για την υπέροχη μέρα που έχω μπροστά μου, γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις»!

Ας μην είναι όμως μόνο λόγια. Ας συνοδεύει τη φράση έστω λίγη ευγνωμοσύνη που η νέα μέρα ξεκινά και μπορεί να σου φέρει υπέροχα πράγματα. Εάν συνειδητά επιλέξεις να εστιάσεις στα καλά και όμορφα αντί για τα στραβά και ανάποδα, η μέρα σου θα είναι υπέροχη!

Ο κόσμος μας θα ήταν πολύ διαφορετικός, εάν καταλάβαινε τα δώρα που επιφυλάσσουν για τον καθένα η εκτίμηση και η έκφραση ευγνωμοσύνης. Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο δικός μου κόσμος, ο δικός σου κόσμος και του διπλανού μας.

Ας θυμάσαι ότι σε όλο αυτό η διαίσθηση είναι το βασικό σου εργαλείο. Είναι αυτή που θ’ αποκαλύπτει σιγά-σιγά τη δύναμή σου. Όταν αφορά μιαν εκπλήρωση ανάγκης ή βαθιάς επιθυμίας, χωρίς τη διαίσθηση ακόμα και οι πιο τέλειες θετικές δηλώσεις παραμένουν αδύναμες.

Για να βγεις λοιπόν νικητής στο παιχνίδι της ζωής, επένδυσε στην ενίσχυση της διαίσθησής σου. Μάθε να την εμπιστεύεσαι. Καθώς αυτή θα σε καθοδηγεί να κάνεις τις σωστές επιλογές, πότε να κάνεις τα κατάλληλα βήματα και πώς να αποφεύγεις τις κακοτοπιές.

Ναι, δεν είναι εύκολο ούτε θα ενεργοποιηθεί η διαίσθηση σε μερικές μέρες. Αλλά θα δεις με τον καιρό ότι οι καρποί θα είναι ανεκτίμητοι!
Και αυτήν την εποχή υπάρχει πολλή βοήθεια. Ο ειλικρινής αναζητητής της Αλήθειας δεν είναι αναγκασμένος πια να παλεύει μόνος του! Έχει άπλετη βοήθεια• αρκεί να τη ζητήσει, με το σωστό τρόπο. Ανα-γνωρίζοντας πρώτα ότι τη δικαιούται απόλυτα!

Απόσπασμα από το βιβλίο του Γιώργου Κυρίτση «Υλοποίησε το Σύμπαν σου» από τις εκδόσεις ΔΙΟΝ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα