Arianna Huffington: Το Νο 1 πράγμα που χρειάζεται να κάνετε για να πετύχετε

Arianna Huffington: Το Νο 1 πράγμα που χρειάζεται να κάνετε για να πετύχετε

Η Αριάννα Χάφινγκτον είναι μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης και αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος.

Όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα cnbc.com μιλώντας, κάποτε, στο συνέδριο iConic στη Νέα Υόρκη , η Χάφινγκτον είχε πει: «Το εβδομήντα τοις εκατό των ανθρώπων κοιμούνται με τα τηλέφωνά τους δίπλα από τα κρεβάτια τους. Ασχολούμαστε συνεχώς με μηνύματα, κοινωνικά μέσα, κείμενα, ηλεκτρονικά μηνύματα. Και όμως, οι πιο δημιουργικές στιγμές έρχονται όταν βάζουμε όλα αυτά στην άκρη. Γι ’αυτό μερικές φορές οι καλύτερες ιδέες των ανθρώπων έρχονται στο ντους. Έτσι, ως επιχειρηματίας, σας λέω, να προβληματιστείτε και να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να συνδεθείτε με τις καλύτερες ιδέες».

Για να υπάρξει σύνδεση με τις καλύτερες ιδέες, τη δημιουργικότητα και τη σοφία μας απαιτείται να απομακρυνθούμε από όλα τα κοινωνικά δίκτυα, λέει η Χάφινγκτον, γιατί η αδυναμία μας να συνδεθούμε με τις καλύτερες ιδέες, τη σοφία και τη δημιουργιότητά μας οφείλεται στο ότι «είμαστε τόσο εθισμένοι στην τεχνολογία».

Διαβάστε επίσης: Social Media Detox: Πως η ζωή χωρίς κινητό με έκανε να νιώσω ελεύθερη

Να σημειωθεί ότι η Χάφινγκτον ξεκίνησε την ομώνυμη εταιρεία μέσων μαζικής επικοινωνίας τον Μάιο του 2005 και την πούλησε το 2013 στην AOL για 315 εκατομμύρια δολάρια, για να ξεκινήσει τη νεώτερη της εταιρεία Thrive Global, μια σειρά μέσων που επικεντρώνονται στη σπουδαιότητα της φροντίδας του εαυτού, του ύπνου και της αποσύνδεσης από την τεχνολογία.

Το ταξίδι της Χάφινγκτον προς το Thrive Global ξεκίνησε, δύο χρόνια μετά την εκτόξευση της Huffington Post, όταν ξαφνικά, κατέρρευσε από την εξάντληση.

«Ήταν πραγματικά η αρχή της επανεκτίμησης της ζωής μου» είχε πει η Χάφινγκτον, η οποία αναγνώρισε μετά από αυτό ότι εκείνη, όπως και εκατομμύρια άλλων ανθρώπων υπέφερε από την αυταπάτη ότι για να πετύχουμε, πρέπει να δουλεύουμε ασταμάτητα.

«Και όμως, η σύγχρονη επιστήμη το κατακρίνει. Στην πραγματικότητα αποδεικνύει ότι χρειαζόμαστε χρόνο για να επαναφορτίσουμε, να κοιμηθούμε, να αποσυνδεθούμε από την τεχνολογία, και εγώ, έγινα μια παθιασμένη ευαγγελίστρια αυτού του μηνύματος».

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα