Αντιμετωπίστε το άγχος, με αυτή την απλή άσκηση

write

Μια εξαιρετικά αγχολυτική άσκηση προτείνει ο Ντίπακ Τσόπρα, την οποία μεταφέρω εδώ ως έχει:

Γράψτε σ’ ένα χαρτί τη διαβεβαίωση που ακολουθεί:
“Είμαι τέλειος/τέλεια όπως είμαι. Όλα στη ζωή μου λειτουργούν με τελικό προορισμό το καλό μου. Αγαπιέμαι και είμαι η αγάπη”.
Μην διακόψετε για να αναλύσετε αυτήν τη δήλωση, απλώς γράψτε την. Όταν τελειώσετε, κλείστε τα μάτια και αφήστε οποιαδήποτε αντίδραση έρχεται στην επιφάνεια του νου σας.

Στη συνέχεια, σημειώστε ακριβώς κάτω απ’ τη διαβεβαίωση τις πρώτες λέξεις που ήρθαν στο μυαλό σας. Η πρώτη σας σκέψη θα περιέχει κατά πάσα πιθανότητα μεγάλη αντίσταση, ακόμη και θυμό, επειδή καμιά ζωή δεν είναι τέλεια και μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι όλα πηγαίνουν ρολόι.

Συνηθισμένες αντιδράσεις: “Μπούρδες!”, “Τι βλακείες είναι αυτές;”, “Όχι!”.
Αν η αντίδρασή σας δείξει κάποιο ανάλογο συναίσθημα, θα είναι ειλικρινής.
Τώρα, χωρίς να σταματήσετε καθόλου, γράψτε ξανά τη διαβεβαίωση. Κλείστε τα μάτια σας και σημειώστε πάλι τις πρώτες λέξεις που θα έρθουν στο νου σας. Μην διακόψετε για αναλύσεις, ούτε για να καθίσετε να σκεφτείτε την αντίδρασή σας.

Συνεχίστε την άσκηση μέχρι να επαναλάβετε τη διαβεβαίωση δώδεκα φορές.

Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο θα αλλάξουν οι αντιδράσεις σας στην πορεία. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η τελευταία αντίδραση θα είναι πολύ θετικότερη της πρώτης.

Ο ίδιος λέει ότι ουσιαστικά η άσκηση αυτή μας επιτρέπει να στήσουμε αυτί στα βαθύτερα επίπεδα της επίγνωσής μας, τα επίπεδα των πιο πρόσφατων απογοητεύσεων, επιθυμιών και ανεκδήλωτων συναισθημάτων.

Αλλά και στα βαθύτερα στρώματα των περιχαρακωμένων συναισθημάτων μας όπως ο πόνος από την έλλειψη αγάπης, αλλά και η βαθύτερη αλήθεια του “εγώ” μας που ξέρει ότι “είναι η αγάπη”.

Η τεχνική αυτή έχει εξαίρετα αποτελέσματα στο να μας θυμίζει τη φύση μας, αλλά και τον σκοπό μας που δεν είναι άλλος από το να αναπτυχθούμε σε σημείο ώστε το “είμαι η αγάπη” να έρθει στην επιφάνεια της συνείδησής μας. Ταυτόχρονα, όμως, είναι βαθιά αγχολυτική και την προτείνει για τους ανθρώπους που δεν διαλογίζονται.

Απόσπασμα από το βιβλίο ” Μακροζωία – Ο απόλυτος οδηγός” της Ρούλας Γκόλιου από τις εκδόσεις Ιβίσκος

 

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα