Ας μην αφήσουμε ποτέ κανέναν να μας πει ότι τα όνειρά μας δεν μπορούν να βγουν αληθινά

Ας μην αφήσουμε ποτέ κανέναν να μας πει ότι τα όνειρά μας δεν μπορούν να βγουν αληθινά

Γνωρίζω ότι σας ενθαρρύνω να εξερευνήσετε τα όρια των δυνατοτήτων σας. Να καινοτομήσετε. Να ανυψωθείτε. Να ανεβείτε στο επόμενο επίπεδο στην εργασία που κάνετε και στη ζωή που έχετε το προνόμιο να ζείτε.

Και γνωρίζω ότι λέω πολλά σχετικά με το να προχωράτε προς την κατεύθυνση των φόβων σας (και να θυμάστε ότι τα περισσότερα πράγματα που φοβόμαστε δεν συμβαίνουν ποτέ) και να αγκαλιάζετε ό,τι σας προκαλεί δυσφορία.

Ε λοιπόν, κι εγώ κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να κατορθώσω τα αντίστοιχα πράγματα. Ορίστε ένα παράδειγμα.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα πέρασα δυο μέρες σε ένα στούντιο ηχογραφήσεων. Πολύ καιρό είχα το όνειρο να γράψω μουσική με ένα δυνατό μήνυμα. Όταν ήμουν στη Νομική σχολή έπαιζα κιθάρα σε ένα ροκ συγκρότημα (δεν έπαιζα σπουδαία, αλλά με πάθος) και χρειαζόμουν να επιστρέψω σε εκείνη την παλιά αγάπη μου. Και να ξέρετε το εξής: Ποτέ δε θα υπάρξει ιδανική στιγμή για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα που έχετε στην καρδιά σας. Αποφάσισα, λοιπόν, να το ρισκάρω. (Ο Αλ Πατσίνο είπε πρόσφατα στον Λάρι Κινγκ: «Θα είσαι τόσο καλός όσο και τα ρίσκα που θα παίρνεις».

Επικοινώνησα με τους δυο εξαίρετους συνεταίρους της εταιρείας Orange Record Label και τους εξήγησα το όνειρό μου. Είπαμε, «αν δεν ρωτήσεις, δεν θα πάρεις». Μου έδωσαν να υπογράψω συμφωνητικό.

Τις δυο μέρες που πέρασαν, λοιπόν, ήμουν στο στούντιο με μερικούς από τους πιο δημιουργικούς ανθρώπους που γνώρισα ποτέ μου. Στιχουργούς και μουσικούς.

Οραματιστές και ονειροπόλους. Όλοι μαζί ενωμένοι για να με βοηθήσουν να δημιουργήσω σπουδαία μουσική που θα εμπνέει τους ανθρώπους να κάνουν τη ζωή τους εξαιρετική. Γνήσια έργα τέχνης. Έπρεπε να τραγουδήσω (σταματήστε να γελάτε). Έπρεπε να παίξω κιθάρα. Έπρεπε να βγω από τα ασφαλή νερά του λιμανιού μου και να γίνω ξανά αρχάριος.

«Πώς σου φάνηκε;» θα ρωτήσετε. Συγκλονιστικά σπουδαίο. (Αν θέλετε να με δείτε να παίζω κιθάρα, δείτε το βιντεάκι του CNN στη διεύθυνση robinsharma.com).

Ήμουν τρομοκρατημένος, ήμουν γεμάτος υπερένταση και χαρά, ήμουν ενθουσιασμένος. Έτρεμα. Και γελούσα. Ήταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ – μια εμπειρία που αποτελεί στοιχείο στην προσωπική ιστορία την οποία ονομάζω ζωή μου. Λοιπόν, βγείτε έξω. Ριψοκινδυνέψτε. Ρωτείστε. Ονειρευτείτε. Τολμήστε. Σκοντάψτε. Αστοχήστε. Και μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας πει ότι τα όνειρά σας δεν μπορεί να βγουν αληθινά.

Κάποια στιγμή, κάποιος θα πραγματοποιήσει αυτό που ονειρεύεστε να κάνετε. Γιατί να μην το κάνετε εσείς;

Απόσπασμα από το βιβλίο του Robin Sharma «Για μια υπέροχη ζωή Μέρος 2ο» από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα