Αγάπη – ο δρόμος που οδηγεί στην ελευθερία

Αγάπη - ο δρόμος που οδηγεί στην ελευθερία

Σε βεβαιώνω ότι μπορείς να αγαπήσεις περισσότερο και μάλιστα χωρίς όρους, χωρίς να περιμένεις ανταπόδοση ή ανταμοιβή, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν όλοι οι περιορισμοί που θεωρείς πως υπάρχουν στη ζωή σου. Δοκίμασέ το πριν το απορρίψεις.

Υπάρχει ένα εδάφιο στην Καινή Διαθήκη, στο οποίο γίνεται συχνή αναφορά και το οποίο μου φαίνεται κατάλληλο να το βάλω σε αυτό το σημείο. Για μένα, είναι ένα από τα πιο βαθυστόχαστα κείμενα που έχουν γραφτεί ποτέ. Είναι ένα απόσπασμα από την προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου και μιλάει για την αγάπη.

“Και τώρα θα σας δείξω τον πιο υπέροχο δρόμο.
Κι αν μιλώ τις γλώσσες όλων των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη, τότε είμαι μονάχα ένα σήμαντρο που ηχεί, ένα κύμβαλον αλαλάζον.

Κι αν έχω το χάρισμα της προφητείας και μπορώ να κατέχω όλα τα μυστήρια κι όλες τις γνώσεις κι αν έχω πίστη ικανή να μετακινήσει βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη, δεν είμαι τίποτα.

Κι αν μοιράσω όλα μου τα υπάρχοντα στους φτωχούς και παραδώσω το σώμα μου στην πυρά, αλλά δεν έχω αγάπη, δεν έχω τίποτε κερδίσει.

Η αγάπη έχει υπομονή, η αγάπη έχει καλοσύνη, δε ζηλεύει, δεν καυχιέται, δεν περηφανεύεται.

Δεν ασχημονεί, δεν έχει εγωισμό, δε θυμώνει, δε θυμάται λάθη.

Η αγάπη δε χαίρεται με το κακό, αλλά με την αλήθεια.

Τα πάντα προστατεύει, τα πάντα ελπίζει, για τα πάντα έχει πίστη, για τα πάντα έχει υπομονή.

Η αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει, κι όταν έρθει, όπου υπάρχουν προφητείες θα πάψουν, όπου υπάρχουν γλώσσες θα σιγήσουν, όπου υπάρχει γνώση θα χαθεί.

Γιατί τώρα γνωρίζουμε μόνο μέρος των πραγμάτων και μόνο μέρος τους προφητεύουμε.

Όταν έρχεται η τελειότητα, τότε το ατελές εξαφανίζεται.

Όταν ήμασταν παιδιά, μιλούσαμε σαν παιδιά, σκεφτόμασταν σαν παιδιά. Η λογική μας ήταν παιδική. Όταν μεγαλώσαμε, αφήσαμε πίσω μας τους τρόπους τους παιδιάστικους.

Τώρα βλέπουμε μόνο μια θολή αντανάκλαση, όπως μέσα από ένα έσοπτρο, τότε θα βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο. Τώρα γνωρίζω μόνο μέρος του όλου, τότε θα γνωρίσω το όλον, όπως ολόκληρο με γνωρίζει Ο Θεός.

Και τώρα αυτά τα τρία μένουν: πίστη, ελπίδα, αγάπη.

Αλλά το σπουδαιότερο είναι η αγάπη”.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr Wayne Dyer “Δημιούργησε το πεπρωμένο σου” από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα