Η αγάπη θα έρθει, όταν μάθουμε να αγαπάμε πρώτα τον εαυτό μας

Η αγάπη θα έρθει, όταν μάθουμε να αγαπάμε πρώτα τον εαυτό μας

Αν θέλετε να βελτιώσετε μια οποιαδήποτε σχέση, πρέπει πρώτα να εργαστείτε με τον εαυτό σας. Γιατί να θέλει κανείς να είναι μαζί σας αν δεν το θέλετε πρώτα εσείς;

Όταν είστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας, τότε όλες οι υπόλοιπες σχέσεις σας βελτιώνονται. Ένας ευτυχισμένος άνθρωπος είναι πολύ ελκυστικός στους άλλους.

Αν ψάχνετε περισσότερη αγάπη, τότε χρειάζεται μόνο να αγαπήσετε τον εαυτό σας περισσότερο. Είναι τόσο απλό.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε την κριτική, τα παράπονα, τις κατηγορίες, την γκρίνια και κυρίως, πρέπει να μην επιλέγετε τη μοναξιά.

Σημαίνει να είστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας την παρούσα στιγμή και να επιλέγετε να κάνετε σκέψεις που σας κάνουν να νιώθετε καλά τώρα.

Δεν υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος να βιώσετε την αγάπη, αφού ο καθένας μας τη βιώνει διαφορετικά. Μερικοί από εμάς για να βιώσουμε πραγματικά την αγάπη, χρειάζεται να την αισθανόμαστε μέσα από την αγκαλιά και το χάδι. Άλλοι χρειάζονται να ακούνε τις λέξεις «Σ’ αγαπώ». Κάποιοι άλλοι χρειάζονται να δουν μια εκδήλωση αγάπης, όπως μια ανθοδέσμη.

Συνήθως, ο τρόπος που προτιμάμε να λαμβάνουμε αγάπη είναι και ο τρόπος με τον οποίο αισθανόμαστε πιο άνετα να την εκφράσουμε.

Προτείνω να εργάζεστε καθημερινά με τον καθρέφτη σας, με στόχο την αγάπη του εαυτού. Πείτε, τις γεμάτες αγάπη, βεβαιώσεις σας κάθε στιγμή που μπορείτε.

Εκδηλώστε την αγάπη σας για τον εαυτό σας, μια αγάπη που συνεχώς μεγαλώνει. Αντιμετωπίστε τον ρομαντικά και ερωτικά. Καλομάθετέ τον. Δείξτε του πόσο ξεχωριστός είναι.

Διαβάστε επίσης: Οι 5 γλώσσες της αγάπης: Πώς να καταλάβεις ποια γλώσσα αγάπης μιλούν οι άλλοι

Η ζωή μας πάντοτε αντικατοπτρίζει τα εσωτερικά μας συναισθήματα. Καθώς εξελίσσετε τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε εσωτερικά την αγάπη και τον έρωτα, θα προσελκύσετε σαν μαγνήτης τον κατάλληλο άνθρωπο που θα μοιραστεί μαζί σας αυτή την αίσθηση οικειότητας.

Όταν αληθινά αγαπάτε αυτό που είστε, θα παραμένετε συγκεντρωμένοι, ήρεμοι, ασφαλείς και οι προσωπικές και επαγγελματικές σας σχέσεις θα είναι υπέροχες.

Θα δείτε τον εαυτό σας να αντιδρά διαφορετικά σε πρόσωπα και καταστάσεις.

Θέματα που μέχρι τώρα ήταν εξαιρετικά σημαντικά για σας, δεν θα φαίνονται πια και τόσο κρίσιμα. Νέοι άνθρωποι θα μπουν στη ζωή σας και ίσως κάποιοι παλιοί θα εξαφανιστούν. Αυτό μπορεί στην αρχή να σας φανεί τρομακτικό, αλλά όσως και να είναι αναζωογονητικό και συναρπαστικό.

Θυμηθείτε: όταν κάνετε χαρούμενες σκέψεις, θα είστε χαρούμενοι. Όλοι θα αποζητούν τη συντροφιά σας και όλες σας οι σχέσεις θα βελτιωθούν και θα ανθίσουν.

Ας βεβαιώσουμε: Βαθιά στο κέντρο της ύπαρξής μου βρίσκεται ένα ανεξάντλητο πηγάδι αγάπης. Είμαι αγάπη.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Louise Hay «Αλλαγή με Σύμμαχο τον Καθρέπτη» από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα