Η αγαπημένη Louise Hay που άλλαξε τη σκέψη μας!

Ότι δίνουμε, αυτό λαμβάνουμε.

«Είναι μόνο μια σκέψη και μια σκέψη… εντάξει, μια σκέψη  μπορώ να την αλλάξω.»

Πράγματα που σήμερα μας φαίνονται αυτονόητα, ούτε που μας περνούσαν απ’ το νου πριν η Louise Hay να γίνει παγκοσμίου φήμης συγγραφέας με βιβλία και ιδέες που άλλαξαν για πάντα τον τρόπο που σκεφτόμαστε.  Και καθώς οι σκέψεις μας άλλαζαν, διαδοχικά είδαμε και τα συναισθήματά μας ν’ αλλάζουν και προς μεγάλη μας έκπληξη, η ζωή μας μεταμορφώθηκε από καταναγκασμό σε συναρπαστική περιπέτεια!

Για παράδειγμα, πριν τη Louise πιστεύαμε πως πρώτα θα έπρεπε ν’ αποκτήσουμε χρήματα και αγαθά και μετά θα σκεφτόμασταν πως είμαστε πλούσιοι.  Μετά τη Louise, αρχίσαμε να λέμε στους εαυτούς μας κάθε μέρα στον καθρέφτη πόσο πλούσιοι είμαστε και τρελά πράγματα άρχισαν να συμβαίνουν, σε άλλους περισσότερο και σε άλλους λιγότερο ανάλογα με το πόσο επίμονοι και  αντιδραστικοί υπήρξαμε.  Γιατί χρειάστηκε ν’ αντιδράσουμε σε παγειωμένες αντιλήψεις της συνειδητότητάς μας, της οικογένειάς μας και της κοινωνίας μας οι οποίες, μετά από χρόνια επανάληψης και πίστης σε αυτές, αποτελούσαν πλέον την πραγματικότητά μας.

Η Louise μας αποκάλυψε  λοιπόν πως η πραγματικότητά μας ήταν αυτή που ήταν γιατί εμείς έτσι πιστεύαμε. Μας πρότεινε να ρίξουμε μια ματιά στις εκφράσεις που χρησιμοποιούσαμε για το χρήμα και να δούμε αν είχαν κάποια σχέση με την οικονομική μας κατάσταση. Και είχαν! Έτσι εκφράσεις του τύπου «ταπί και ψύχραιμος», «φτωχός πλην τίμιος», «τα λεφτά πάνε στα λεφτά», «ποτέ δε θ’ αποκτήσω όσα θέλω» άρχισαν, όχι εύκολα, να εξαφανίζονται από το λεξιλόγιό μας και στη θέση τους εμφανίστηκαν  οι περιβόητες εκφράσεις Αφθονίας όπως  «Ευημερώ όπου κι αν βρίσκομαι  ό,τι κι αν συμβαίνει!», «Είμαι ένας μαγνήτης χρημάτων!», «Επιτρέπω στον εαυτό μου να λάβει όλα τ’ αγαθά του Σύμπαντος!», «Η Αφθονία είναι γενετήσιο δικαίωμά μου».

Φυσικά, μας προειδοποίησε πως οι αλλαγές θα γίνουν σιγά σιγά και μας συνέστησε να γίνουμε παρατηρητικοί μέσα στην καθημερινότητά μας και να ανακαλύπτουμε τα μικρά θαύματα που θα γινόντουσαν προς τη νέα μας συνειδητότητα, εκείνη της ευημερίας. Όχι πως την πιστέψαμε αλλά είπαμε να δοκιμάσουμε. Είπαμε να προσπαθήσουμε, έστω για μία μέρα. Και προς μεγάλη μας έκπληξη και συγκίνηση τα θαύματα ξεκίνησαν στ’ αλήθεια να συμβαίνουν. Μικρά ναι, αλλά ικανά να μας ανοίξουν τον δρόμο προς την Αφθονία, την Ευημερία, την Υγεία, την Αγάπη και την Ομορφιά.

Σήμερα, λίγες μέρες μετά τον θάνατό της στα 91 της χρόνια, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας που κατάφερε να γίνει παγκόσμια best seller και να μας φέρει ως εδώ το μήνυμα πως «είμαστε οι μόνοι που επιλέγουμε το τι θα σκεφτούμε, ανά πάσα ώρα και στιγμή και για οτιδήποτε συμβαίνει. Και όπως μπορούμε να επιλέξουμε τις σκέψεις μας, έτσι μπορούμε να επιλέξουμε και τις εμπειρίες μας!»

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα