Αγαποκοινότητα: Είμαστε όλοι “ενθυμητές” | Συνέντευξη με τον Αργύρη Μουτσιόπουλο και την Ειρήνη Τσιρίδου

Το 2020, ομολογουμένως ξεκίνησε δυναμικά. Ανατροπές, αλλαγές, ήρθαν μας θυμίσουν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ότι τελικά αυτά που αξίζουν είναι πολύ λιγότερα από αυτά για τα οποία συνήθως παλεύουμε. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί πολλά κινήματα και συλλογικότητες που έχουν σκοπό μέσω της δράσης τους να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας. Το αγαπημένο μας κίνημα το οποίο στηρίζει και η Εναλλακτική Ατζέντα αλλά και εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι είναι η “Αγαποκοινότητα”.

Η Αγαποκοινότητα αποτέλεσε την πρώτη συλλογικότητα η οποία δημιούργησε μια σειρά από συναντήσεις, ταξίδια και retreats ευεξίας  σε όμορφες φυσικές τοποθεσίες μέσα από συνεργασία δεκάδων εισηγητών που προσφέρουν τη γνώση και τις υπηρεσίες τους στους συμμετέχοντες. Και το πιο ενδιαφέρον απ’ όλα είναι ότι οι συμμετέχοντες πληρώνουν ελάχιστα χρήματα για να συμμετάσχουν. Καθώς λοιπόν το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και σίγουρα χρειαζόμαστε τα θετικά vibes, επικοινωνήσαμε με τους δημιουργούς της Αγαποκοινότητας, τον Αργύρη Μουτσιόπουλο και την Ειρήνη Τσιρίδου για να μας μιλήσουν για το όραμά τους.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς

Αργύρης είναι το όνομα μου και είμαι ευγνώμων για ότι έχει έρθει στην ζωή μου, όπως και για αυτήν την συζήτηση με εσάς τους πολυαγαπημένους
της Εναλλακτικής Ατζέντας. Μεγάλωσα στην Αθήνα και θυμάμαι ότι άρχισαν οι μεγάλες αλλαγές στην ζωή μου και κατά κάποιο τρόπο να ορίζω την πραγματικότητα μου, όταν κάποια δύσκολη περίοδος για μένα ένιωσα σαν αλήθεια τις φράσεις, “όλα είναι μέσα μας” “όλα είναι ένα”, και άρα δε φταίει κανένας για ό,τι έζησα ή ό,τι θα ζήσω. Έπειτα γνώρισα το Pranic Healing και διάφορες άλλες τεχνικές και μεθόδους, οι οποίες με “έπεισαν” για το ότι είμαστε απεριόριστοι. Και όταν γνώρισα την Ειρήνη φάνηκε αμέσως το τι ήμασταν προορισμένοι να κάνουμε. Μια Αγάπης Κοινότητα σε όλα τα επίπεδα.

Ειρήνη λοιπόν το όνομά μου, γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και οι αλλαγές που αποφάσισα να κάνω στη ζωή μου λίγα χρόνια πριν με οδήγησαν στον Αργύρη, τον Απόλλωνα (περίπου 2 ετών γιο μας) και τη δημιουργία μιας Αγαποκοινότητας. Μπορώ να μοιραστώ πια με όλους πως, όταν αποφασίζεις να πας με τη ροή χωρίς αντιστάσεις και χωρίς να εμένεις σε παλιές συνήθειες, τίτλους, χαρακτηρισμούς και ταυτότητες, θαύματα αφθονίας έρχονται μαγικά μπροστά σου. Η ίδια η ζωή γίνεται ένα θαύμα! Η οποία δικιά μου ζωή δεν ήταν πάντα έτσι..Ευχαριστώ τον Θεό, Σύμπαν, Πηγή, Δημιουργό κάθε μέρα που μου έδειξαν έναν υπέροχο εναλλακτικό τρόπο ζωής.

Γιατί “Αγαποκοινότητα”;

Από την πρώτη κιόλας εκδρομή που διοργανώσαμε τον Αύγουστο του 2017, το αξιοθαύμαστο και μαγικό ταυτόχρονα, ήταν η αγάπη που υπήρχε μεταξύ όλων των συμμετεχόντων και μία αίσθηση ότι γνωριζόμασταν από.. πάντα. Η λογική μας ακόμα δεν μας έχει εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη εκεί αλλά η σύνδεση και ο συντονισμός μας ήταν τέλειος. Ζήσαμε κάτι από τον παράδεισο μέσα μας. Ίσως επειδή είχαμε σαν πρόθεση να απευθυνθούμε στην καρδιά του καθενός, χωρίς διακρίσεις και μακριά από ταμπέλες. Ταμπέλες όπως πνευματικός, δάσκαλος, μαθητής, εκπαιδευτής, θεραπευτής, θεραπευόμενος, κ.α.

Νιώθουμε ότι ήρθε ο καιρός και ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε έτοιμοι για να βιώσουμε αρμονία, γαλήνη, βαθιά αγάπη, αδελφοσύνη, χαρά με όλους και όλα γύρω μας. Κανείς δε μπορεί να περιγράψει τι ακριβώς γίνεται σε κάθε εκδρομή ή συνάντηση μας, αλλά σίγουρα η αγάπη όχι ως λέξη, αλλά ως βίωμα μεταξύ όλων, είναι αυτό που ξεχωρίζει στις εκδρομές και στις συναντήσεις μας ως τώρα. Σαν να ξανά θυμάται ο καθένας από τους συμμετέχοντες, τον θεϊκό εαυτό του και να τον εκφράζει αβίαστα.

Ποιο είναι το όραμα;

Το 2ο συνθετικό της λέξης “κοινότητα” ήρθε λοιπόν αυθμόρμητα και απλά σε μια μεταξύ μας (Ειρήνη-Αργύρης) συζήτηση. Κοινό μας όραμα άλλωστε εδώ και κάποια χρόνια είναι η δημιουργία μιας μόνιμης Αγαποκοινότητας στη φύση, όπου όλοι ως μόνιμοι κάτοικοι ή επισκέπτες πια, θα είναι εύκολο να βιώνουμε αντίστοιχα συναισθήματα κάθε στιγμή της καθημερινής μας ζωής.

Έτσι, αυτή η κοινότητα (όπως ήδη συμβαίνει στις εκδρομές μας) θα εκπέμπει κύματα αγάπης προς όλες τις κατευθύνσεις του Σύμπαντος. Έτσι και σε όσους είναι ανοιχτοί και έτοιμοι να δεχτούν αυτό ακριβώς που είναι. Είμαστε Αγάπη!

Νιώθουμε πως οι Αγαποκοινότητες ως κινητές εκδρομές αναψυχής και αυτο-βελτίωσης θα συνεχίσουν να υπάρχουν, καθώς μας αρέσει πολύ να επισκεπτόμαστε τόπους με διαφορετικές ενεργειακές δονήσεις, όμως συγχρόνως θα μπορούν, όλοι όσοι συντονίζονται με τη “μόνιμη” Αγαποκοινότητα, να την επισκέπτονται για μικρά ή μεγαλύτερα διαστήματα.

Όλες τις πληροφορίες για τη δημιουργία αυτής της μόνιμης Αγαποκοινότητας, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ καθώς και στην αντίστοιχη ομάδα μας στο fb “Δημιουργούμε μόνιμη Αγαποκοινότητα στο φυσικό πεδίο”

Αναφέρεστε συχνά στην συγχρονικότητα. Τι ρόλο έχει παίξει στη ζωή σας και στη δημιουργία της Αγαποκοινότητας;

Είναι έντονη και στους δυο μας η αίσθηση πως ό, τι ακριβώς εκπέμπουμε προς τα έξω – νιώθουμε εμείς, αντίστοιχους ανθρώπους, ψυχές και καταστάσεις έλκουμε στο πεδίο μας. Το μόνο που κάναμε πριν από εκείνη την πρώτη Αγαποκοινότητα, είναι πως οραματιστήκαμε συγχρονισμένα οι δυο μας (μέσω απλού διαλογισμού), πως η χαρά που θα βιώσουμε εκεί είναι απερίγραπτη και ικανή να αλλάξει τη ζωή όλων μας. Οραματιστήκαμε πως οι ψυχές με τις οποίες θα το ζήσουμε αυτό, είναι κοντινές αδερφές ψυχές μας και πως αυτή η Αγαποκοινότητα είναι τόσο σημαντική για κείνους όσο και για εμάς. Μετά από εκείνη την Αγαποκοινότητα εμείς π.χ. αποφασίσαμε να φέρουμε μια ακόμη ψυχή στη Γη – να κάνουμε παιδί. Κι έτσι κι έγινε λίγους μόνο μήνες αργότερα.

Αυτός ο συντονισμός των 2 μας γίνεται πια πριν από κάθε Αγαποκοινότητα και η μαγική ροή του Σύμπαντος μας δείχνει κάθε φορά που είναι ο επόμενος τόπος, η επόμενη εκδρομή καθώς και ποιοι θα είναι οι συνεργάτες μας – Ενθυμητές της κάθε επόμενης Αγαποκονότητας.

Έτσι είμαστε σίγουροι πως πολύ σύντομα οδηγούμαστε στον τόπο που θα μας φιλοξενήσει συλλογικά για μεγαλύτερο διάστημα. Και που θα αποτελέσει πόλο έλξης για όσους είναι έτοιμοι να ανοίξουν και λίγο ακόμη την καρδιά και να ζουν την καθημερινή ζωή τους στο μέγιστο δυναμικό της.

Πιστεύετε ότι οι συλλογικότητες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο;

Φυσικά! Όσο περισσότεροι είμαστε συντονισμένοι σε κοινό όραμα, κοινή συχνότητα και τα αντίχτοιχα συναισθήματα αγάπης, τόσο πιο μακριά εκπέμπει το σήμα μας. Ενεργειακά, μπορούμε να πούμε, πως αν το πεδίο του καθενός έχει μια εμβέλεια Α’ στην καθημερινότητά του, αυτή μεγαλώνει όταν ο άνθρωπος αυτός με κάποιον τρόπο είναι χαρούμενος, γεμάτος ευγνωμοσύνη, συμπόνια, αγάπη για όλη την πλάση. Φανταστείτε τώρα πολλούς τέτοιους ανθρώπους μαζί τί μπορούν να πετύχουν. Όσο ο καθένας εργάζεται με τον εαυτό του για την προσωπική του εξέλιξη, τόσο αλλάζει και το συλλογικό. Καθώς “επηρεάζει” πολλούς ακόμη γύρω του που επίσης είναι έτοιμοι να κάνουν την αλλαγή τους. Έτσι, σε αυτό το μονοπάτι εξέλιξης της ψυχής μας, εμείς νιώθουμε πως κανείς δεν είναι μόνος και πως ακόμα
και μια μονοήμερη Αγαποκοινότητα είναι ικανή να μεταμορφώσει τη ζωή αρκετών και μόνο από τη γνωριμία αντίστοιχων χαρούμενων ανθρώπων μεταξύ τους. Πόσο μάλλον όταν κάθε μια Αγαποκοινότητα έχει πάντα και τις “κατάλληλες” δραστηριότητες που μπορούν όλοι πάντα οι συμμετέχοντες και
να απολαύσουν.

Πιστεύετε ότι η ομάδα σας θα αντέξει στο χρόνο;

Να διευκρινήσουμε ότι δεν είμαστε ομάδα με την έννοια του κλαμπ. Δε θέλαμε από την αρχή και συνεχίζουμε να μη θέλουμε, εγγεγραμένα μέλη. Κάνουμε αυτό που μας αρέσει και μας εξυψώνει και όσο εμείς είμαστε στο κέντρο μας και νιώθουμε ότι είμαστε στο πεδίο της αγάπης, τόσο αυτό σαν επακόλουθο θα έχει το να υπάρχει η Αγαποκοινότητα. Έτσι και αλλιώς όπως συχνά λέμε η Αγαποκοινότητα είναι μέσα στον κάθε άνθρωπο σε όλη την πλάση. Γι αυτό δεν μας ενδιαφέρει ο χρόνος, γιατί και αυτός είναι σχετικός και όχι μόνο γραμμικός. Θα κρατήσουμε τα θεϊκά κομμάτια μας ενωμένα μέσα μας, σε συχνότητες άφθαρτες και γαλήνιες. Η Αγαποκοινότητα αυτή τη στιγμή, σε ένα ανώτερο πεδίο, υπάρχει μόνιμα και απλώς γειώνεται στο φυσικό πεδίο σε κάθε εκδρομή μας. Είναι μια κατάσταση αγάπης και χαράς που σίγουρα όλοι έχουμε κάποτε βιώσει. Με αυτή τη “συχνότητα” μπορούμε να συντονιζόμαστε όλοι όποτε το επιλέγουμε. Έτσι, δεν υπάρχει φθορά από το χρόνο αυτής της κατάστασης. Η ομάδα αυτή δε θα είναι ποτέ μια μόνιμη ομάδα με συγκεκριμένους ακόλουθους καθότι δεν πρεσβεύουμε καμία θρησκεία ή δόγμα. Η αγάπη σαν χώρος έκφρασης, και σαν θεϊκό γνώρισμα χωρίς ανταγωνισμό, θα είναι ο οδηγός μας.

Γιατί χρησιμοποιείτε τη λέξη “Ενθυμητές”;

Πιστεύουμε πως άγγελοι δεν είναι μόνο οι ουράνιοι. Πως άγγελοι είμαστε όλοι. Και πως καθένας που έρχεται στη ζωή μας, έρχεται για να μας θυμήσει κάτι. Κι εμείς σε αυτόν. Έτσι είμαστε όλοι μοναδικές εκφράσεις του ίδιου Θεϊκού εαυτού στη Γη. Όλοι ενθυμητές όλων! Όλοι δάσκαλοι όλων.

Έτσι Ενθυμητές ονομάζουμε όλους όσους προσφέρουν κάτι σε κάποια από τις Αγαποκοινότητες, είτε αυτό είναι να εισηγηθούν ενός σεμιναρίου, μιας δράσης, είτε να συντονίσουν ένα παιχνίδι αυτογνωσίας, είτε απλώς ένα μάθημα Qi-Gong, Yoga, ηχοθεραπεία. κ.α

Γιατί επιλέξατε τη συνεργασία με άλλους “Ενθυμητές”.

Από την πρώτη κιόλας εκδρομή που διοργανώσαμε, παρόλο που στο πρόγραμμα υπήρχαν δράσεις μόνο από εμάς (Ειρήνη και Αργύρη), αφήσαμε χώρο σε άλλους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν ή να καθοδηγήσουν κάτι.
Σχεδόν όλοι οι Ενθυμητές που έχουμε συνεργαστεί στην Ελλάδα κι έχουν συντονίσει και αυτοί κάποια δράση ή σεμινάριο σε κάποια από τις δράσεις της Αγαποκοινότητας, μας εκμυστηρεύονται πως αλλάζει η ζωή τους με εξίσου μαγικό τρόπο. Κάθε Αγαποκοινότητα είναι μια πρόκληση σε όλους όσους συντονίζουν ήδη ομάδες, να δουν τον εαυτό τους σε λίγο μεγαλύτερο κοινό, να ανοίξουν ξαφνικά τον κύκλο τους και μάλιστα με ανθρώπους – φίλους που διψούν κυριολεκτικά για νέους τρόπους αυτο-βελτίωσης του εαυτού τους. Τους Ενθυμητές που έχουμε συνεργαστεί με τα στοιχεία και βιογραφικά τους, μπορείτε να δείτε εδώ:
https://lovecommunity.gr/enthimites/

Το μεγαλύτερο event της χρονιάς είναι μια 7ήμερη εκδρομή τον Αύγουστο. Πείτε μας δύο λόγια για αυτήν.

Ναι είναι το Camp Αγάπης & Χαράς που θα γίνει για 4η συνεχόμενη χρονιά φέτος. Τα Camps αυτά είναι πάντα πολύ πολύ οικονομικά (στα 222€ περίπου με 6 διανυκτερεύσεις, πλήρη υγιεινή χορτοφαγική διατροφή και συμμετοχή σε όλα τα σεμινάρια), σε τοποθεσίες με εκπληκτική θάλασσα και με πολλές δράσεις και σεμινάρια όλη μέρα, κάθε μέρα. Επιλέγουμε παιδικές κατασκηνώσεις μετά την κατασκηνωτική για τα παιδιά περίοδο. Βίντεο με μαρτυρίες από συμμετέχοντες από το περσινό Camp, θα δείτε μπαίνοντας στη σελίδα μας. Κάθε χρονιά το concept είναι διαφορετικό. Έχει συμβεί να έχουν φιλοξενηθεί σε Camp κατά τη διάρκεια των 7 ημερών έως και 180 άτομα. Φέτος, 29 Αυγούστου 2020, το Camp θα γίνει στα Λεχαινά Ηλείας δίπλα στην θαλλασα του Ιονίου πελάγους και θα φιλοξενήσει 27 σεμινάρια και δράσεις από 16 Ενθυμητές μέσα στο 7ήμερο. Ολες τις λεπτομέρειες μπορεί να δει κανείς εδώ: https://enallaktikiagenda.gr/event/camp-agapis-xaras-agapokoinotita/

Εκτός από εκδρομές, μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε τις συνεδρίες αυτογνωσίας που διοργανώνουμε με διάφορες μεθόδους και πολύ παιχνίδι. Και ότι από φέτος επιχειρούμε και ακόμα μία μεγάλη συνάντηση τον Ιούνιο αυτή τη φορά, πολύ ιδιαίτερη, αφιερωμένη στη γιόγκα και στην ένωση σώματος, νου, πνεύματος με 6 διαφορετικές πρακτικές γιόγκα κάθε ημέρα από 6 διαφορετικούς δασκάλους.

-Τι είναι αυτό που θα πρέπει να κρατήσει ο κόσμος από αυτήν την συνέντευξη και να θυμάται για την Αγαποκοινότητα;

Πως η Αγαποκοινότητα είναι μέσα μας, μέσα στον καθένα και είναι πάντα στο εδώ και Τώρα. Γεννηθήκαμε για να την γνωρίσουμε και να ζήσουμε σε μια τέτοια. Πως κάθε στιγμή σε αυτήν τη Γη είναι ευλογημένη και πως μένει απλώς να ανοίξουμε εμείς με δική μας πρόθεση την καρδιά και τότε γίνεται φανερή η απεριόριστη αγάπη που υπάρχει μέσα μας. Είμαστε ΑΓΑΠΗ. Εμπιστευθείτε την ζωή, αφεθείτε και οι ουρανοί θα ανοίξουν με δώρα θαυμαστά. Πως υπάρχουν άπειροι τρόποι να ζούμε τη ζωή μας και άπειρα τα σενάρια και πως ΜΟΝΟ εμείς επιλέγουμε σε ποιο από αυτά τα σενάρια θέλουμε να “παίζουμε”.
Είναι ο λόγος που λέμε, ελάτε με χαρά σε κάποια συνάντησή μας, να βιώσετε αυτό που είστε! Ευχαριστούμε που είστε εδώ και μας βοηθάτε να δούμε τον εαυτό μας μέσα από εσάς.

Σημείωση: Κάποιες από τις απαντήσεις δόθηκαν από τον Αργύρη και άλλες από την Ειρήνη

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα