Ο άγιος άνθρωπος που δεν ήξερε ότι ήταν άγιος

Ο άγιος άνθρωπος που δεν ήξερε ότι ήταν άγιος

Πριν από πάρα πολλά χρόνια, ζούσε ένας άντρας που είχε την ικανότητα να αγαπάει και να συγχωρεί όσους συναντούσε. Για το λόγο αυτό, ο Θεός έστειλε έναν άγγελο για να του μιλήσει.

-Ο Θεός μου ζήτησε να έρθω να σε επισκεφτώ και να σου πω ότι επιθυμεί να σε ανταμείψει για την καλοσύνη σου, είπε ο άγγελος. Όποια κι αν είναι η χάρη που θέλεις, θα εκπληρωθεί. Θα ήθελες να είχες το χάρισμα να θεραπεύεις;

-Με κανέναν τρόπο, απάντησε ο άντρας. Προτιμώ να επιλέγει ο ίδιος ο Θεός αυτούς που πρέπει να γιατρευτούν.

-Και τι θα έλεγες να έφερνες τους ψαράδες στο δρόμο της αλήθειας;

-Αυτό είναι καθήκον για αγγέλους όπως εσύ. Δεν θέλω να με δοξάζει ο οποιοσδήποτε ούτε να χρησιμεύσω ως παράδειγμα ανά τους αιώνες.

-Δεν μπορώ να γυρίσω στον ουρανό χωρίς να σου έχω εκπληρώσει ένα θαύμα, είπε ο άγγελος. Αν δεν διαλέξεις εσύ, θα υποχρεωθείς να δεχτείς ένα.

Ο άντρας σκέφτηκε λίγο και είπε:

-Τότε επιθυμώ το καλό να πηγάζει από μένα αλλά χωρίς να το αντιλαμβάνεται κανείς, ούτε κι εγώ ο ίδιος, γιατί θα μπορούσα να διαπράξω το αμάρτημα της ματαιοδοξίας.

Και ο άγγελος φρόντισε έτσι ώστε η σκιά αυτού του ανθρώπου να έχει τη δύναμη της θεραπείας, αλλά μόνο όταν ο ήλιος τον χτυπούσε στο πρόσωπο. Παντού απ΄όπου περνούσε, οι άρρωστοι γιατρεύονταν, ή γη ξαναγινόταν εύφορη και οι θλιμμένοι άνθρωποι ξανάβρισκαν τη χαρά.

Ο άντρας αυτός περπάτησε για πολλά χρόνια ανάμεσα στον κόσμο χωρίς ποτέ να αντιληφθεί τα θαύματα που πραγματοποιούσε, γιατί, όταν γύριζε το πρόσωπό του προς τον ήλιο, η σκιά βρισκόταν πάντα πίσω του.
Έτσι κατάφερε να ζήσει και να πεθάνει χωρίς ποτέ να συνειδητοποιήσει την αγιότητά του.

ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ εκδόσεις «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ» – Α. Α. ΛΙΒΑΝΗ

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα