Αγροτουρισμός με δωρεάν διαμονή και διατροφή! Πώς θα συμμετάσχετε στο WWOOF GREECE

Αγροτουρισμός με δωρεάν διαμονή και διατροφή! Πώς θα συμμετάσχετε στο WWOOF GREECE

Η Εναλλακτική Ατζέντα, με χαρά υποστηρίζει την WWOOF  GREECE (World Wide Opportunities on Organic Farms) με έδρα την Αθήνα.

Το WorldWide Opportunities on Organic Farms, Greece (WWOOF ™ Greece) αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος που συνδέει τους επισκέπτες με βιολογικούς αγρότες και καλλιεργητές για να προωθήσει πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εμπειρίες βασισμένες στην εμπιστοσύνη και τη μη νομισματική ανταλλαγή, βοηθώντας έτσι στη δημιουργία μιας βιώσιμης παγκόσμιας κοινότητας.

Οι στόχοι του WWOOF

Να παρέχει σε όλους την ευκαιρία

  • να αποκτήσουν από πρώτο χέρι εμπειρία στη βιολογική γεωργία και την κηπουρική και να βοηθήσουν όποτε χρειαστεί.
  • να μπουν και να ζήσουν στην ελληνική ύπαιθρο
  • να βοηθήσουν το κίνημα οργανικής καλλιέργειας

Μοναδική προϋπόθεση για να συμμετάσχει κανείς είναι να πληρώσει μια διετή συνδρομή αξίας 29€ για ένα άτομο ή 49€ για δύο άτομα. Εάν θέλετε να λάβετε επιπλέον έκπτωση 50% στην ήδη εξαιρετικά χαμηλή τιμή, τότε, οι αναγνώστες της Εναλλακτικής Ατζέντας μπορείτε να καταχωρήσετε μαζί με το επίθετό σας τον κωδικό en.ag.wwoof την ώρα που ολοκληρώνετε την τραπεζική πληρωμή της διετούς συνδρομής σας και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να πληρώσετε μόλις 14,5€ για ένα άτομο ή 24,5€ για δύο άτομα που ταξιδεύουν μαζί! Η εκπτωτική προσφορά ισχύει για συνδρομές που θα έχουν πληρωθεί έως και την 30η Ιουνίου 2020.”

Πως λειτουργεί το WWOOF  GREECE

Οι επισκέπτες, ή αλλιώς οι «WWOOFers», προτείνουν αρχικά μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας τη βοήθειά τους σε έναν ή περισσότερους οικοδεσπότες της αρεσκείας τους στην Ελλάδα και -εφόσον γίνουν δεκτοί από κάποια φάρμα για συγκεκριμμένες ημερομηνίες- επισκέπτονται την φάρμα ως φιλοξενούμενοι και περνούν τον συμφωνημένο χρόνο (γενικά περίπου το ήμισυ κάθε ημέρας) βοηθώντας στο αγρόκτημα υποδοχής, αποκτώντας μέσω της ενασχόλησής τους με την καθημερινότητα του αγροκτήματος, πρακτικές γνώσεις για το κίνημα βιολογικής καλλιέργειας και βιώσιμης γεωργίας.

Ως φιλοξενούμενοι επισκέπτες απολαμβάνουν φυσικά διαμονή και διατροφή κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους χωρίς καμμία ανταλλαγή χρημάτων. Το WWOOF είναι καθαρά ένα εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα για νέους κάθε ηλικίας. Το WWOOFing είναι ένας τρόπος να μάθετε πρακτικές δεξιότητες βιολογικής καλλιέργειας και κηπουρικής, να συμμετέχετε στο κίνημα της βιολογικής γεωργίας και να γνωρίσετε την καρδιά του πολιτισμού του.

Το πρόγραμμα της WWOOF, τόσο για επισκέπτες όσο και για οικοδεσπότες, είναι ανοιχτό σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, ανεξάρτητα από την εμπειρία τους. Ενθαρρύνουμε όλους τους τύπους WWOOFers (επισκέπτες) και WWOOF-Hosts (οικοδεσπότες) που θα ήθελαν να συνεργαστούν για την ενίσχυση της αειφόρου γεωργίας να γίνουν μέρος του WWOOF Greece®.

Το WWOOFing προσφέρει μια ποικιλία εκπαιδευτικών ευκαιριών, μέσα από την εμπειρία καλλιέργειας λαχανικών, εφαρμογών περμακουλτούρας, διατήρησης μελισσών, εργασίας με ζώα, παραγωγής κρασιού, συμμετοχής σε αγροτουριστικά εγχειρήματα και πολλών άλλων. Υπάρχει κάτι για όλους!

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο https://wwoof.gr/

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο κωδικός για να λάβετε την έκπτωση έως και τέλος Ιουνίου είναι en.ag.wwoof

Ενδιαφέροντα σεμινάρια και μαθήματα